Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@werousek píše: Šíleně to letí.. nemůžu tomu uvěřit, že je to 4 měsíce co jsem tady doma poletovala a děsila se porodu, 4 měsíce, kdy jsem toho svého broučka držela poprvé u srdíčkaDaří se nám výborně. Malý je zlatíčko, hodňunký..
![]()
Já s porodu mám trauma už teď ![]()
@pavlina-strakova - jeee to je hezky jmeno
ja taky od zacatku byla v domeni ze je to kluk… chlap o tom byl taky presvedceny
a takysi to kazdy myslel
tak jsme s tim uz nejak pocitali a pak jsem musela na amniocentezu… no a kdyz jsem volala na vysledky tak sestra rekla ze to je holcicka
ja byla ten den sama doma (nevim co bych delala kdyby to dopadlo spatne
) a par minut jsem plakala stestim a pak jsem to rekla chlapovi a ostatnim ![]()
neboooj se porodu to bude v pohode neboj
holcicky jsou mensi
za chvilku „po“ si ani nevzpomenes jake to bylo… ja uz jen vim ze je to hrozna bolest ale uz si ji nevim ani predstavim… a sla bych do toho zas ![]()
@werousek - ze jo? ja nemuzu uverit ze je to 15 mesicu
za chvilku pujde do skolky
to mas stesti kdyz je hodnounky
ja mela prvni 4 mesice teror.. horsi nez samotny porod… ale uz je to za nama a ted tady pobehuje a vali se po psovi ![]()
@xlenushkax píše:
@pavlina-strakova - jeee to je hezky jmenoja taky od zacatku byla v domeni ze je to kluk… chlap o tom byl taky presvedceny
a takysi to kazdy myslel
tak jsme s tim uz nejak pocitali a pak jsem musela na amniocentezu… no a kdyz jsem volala na vysledky tak sestra rekla ze to je holcicka
![]()
ja byla ten den sama doma (nevim co bych delala kdyby to dopadlo spatne
) a par minut jsem plakala stestim a pak jsem to rekla chlapovi a ostatnim
![]()
neboooj se porodu to bude v pohode neboj
@werousek - ze jo? ja nemuzu uverit ze je to 15 mesicuholcicky jsou mensi
za chvilku „po“ si ani nevzpomenes jake to bylo… ja uz jen vim ze je to hrozna bolest ale uz si ji nevim ani predstavim… a sla bych do toho zas
![]()
za chvilku pujde do skolky
to mas stesti kdyz je hodnounky
ja mela prvni 4 mesice teror.. horsi nez samotny porod… ale uz je to za nama a ted tady pobehuje a vali se po psovi
no podle toho, že naša už teď když sem byla ve 20+3 na utz a měla 370 gramů a 25 cm, tak asi moc malá nebude, já sem měla 3,3 kg a 51 cm a přítel taky, tak uvidíme co budeme mít za cvalíčka, ona je po mamince, taky holka krev a mlíko ![]()
@pavlina-strakova píše:
no podle toho, že naša už teď když sem byla ve 20+3 na utz a měla 370 gramů a 25 cm, tak asi moc malá nebude, já sem měla 3,3 kg a 51 cm a přítel taky, tak uvidíme co budeme mít za cvalíčka, ona je po mamince, taky holka krev a mlíko
neboj. Ten porod stejně přijde a už před ním nebudeš moct utéct. Bylo mi tak hrozně, že jsem nevěděla jak dlouho to trvá a ani jak velké dítě ze mě leze. Bylo mi to upřímně jedno. Chtěla jsem jen ať už je konec. Potom ale budeš hnedka fit
a zapomeneš. Já se celou dobu nebála, ale při konci už jsem byla dost vyklepaná. Rupla mi voda a pamatuju si, jak jsem se vyděšeně podívala na přítele:D:D on vůbec nevěděl co se děje, protože jsem seděla. Zýrala jsem na něho tak minutu:D pak až jsem řekla že má zavolat PA, že mi rupla voda… Zároveň to bylo celé krásné… Nevím jak to popsat, ale i přes tu bolest to byl nejkrásnější den v mém životě. Byl to šílený adrenalin… Ta představa, že už za chvíli, že nejspíš už dnes budu držet toho tvorečka z bříška v náručí… Ta byla úžasná a ještě teď když si na to vzpomenu, tak mnou projede taková vlna něčeho..
Bože… zírala jsem na něho jsem samozřejmě chtěla napsat s měkkým i… ![]()
@werousek píše:
neboj. Ten porod stejně přijde a už před ním nebudeš moct utéct. Bylo mi tak hrozně, že jsem nevěděla jak dlouho to trvá a ani jak velké dítě ze mě leze. Bylo mi to upřímně jedno. Chtěla jsem jen ať už je konec. Potom ale budeš hnedka fita zapomeneš. Já se celou dobu nebála, ale při konci už jsem byla dost vyklepaná. Rupla mi voda a pamatuju si, jak jsem se vyděšeně podívala na přítele:D:D on vůbec nevěděl co se děje, protože jsem seděla. Zýrala jsem na něho tak minutu:D pak až jsem řekla že má zavolat PA, že mi rupla voda… Zároveň to bylo celé krásné… Nevím jak to popsat, ale i přes tu bolest to byl nejkrásnější den v mém životě. Byl to šílený adrenalin… Ta představa, že už za chvíli, že nejspíš už dnes budu držet toho tvorečka z bříška v náručí… Ta byla úžasná a ještě teď když si na to vzpomenu, tak mnou projede taková vlna něčeho..
To máš pravdu, že před tím neuteču, ale mám strach abych poznala, že už to je porod a né poslíčci atd ![]()
@werousek píše:
Bože… zírala jsem na něho jsem samozřejmě chtěla napsat s měkkým i…
v pohodě, já něco napíšu a jak si to po sobě nečtu, tak by mě někdy ranilo z toho co sem napsala
No jo:) popravdě… Tušila jsem, že rodím když jsem dojela do porodnice, ale jista jsem si vůbec nebyla. Až ta voda..:D
@werousek píše:
No jo:) popravdě… Tušila jsem, že rodím když jsem dojela do porodnice, ale jista jsem si vůbec nebyla. Až ta voda..:D
to si zase říkám, že třeba vlezu do vany a ani tu vodu nepoznám
když teda bude čistá
@pavlina-strakova píše:
to si zase říkám, že třeba vlezu do vany a ani tu vodu nepoznámkdyž teda bude čistá
V nejhorším, když nic nepoznáš, tak až ti začnou ty pravé bolesti, tak si budeš jistá
![]()
@werousek píše:
V nejhorším, když nic nepoznáš, tak až ti začnou ty pravé bolesti, tak si budeš jistá![]()
do porodnice to mám 15 km, tak snad to stihnu ![]()
@pavlina-strakova píše:
do porodnice to mám 15 km, tak snad to stihnu
Snad joo
Už se těšíš, že? Já jsem se nemohla vůbec dočkat
jako na mimčo, ne na porod ![]()
@werousek píše:
Snad jooUž se těšíš, že? Já jsem se nemohla vůbec dočkat
jako na mimčo, ne na porod
To se těším a to sem si pohrávala z myšlenkou, že bych jela rodit do Brna, ale to mám 50 km, tak sem to zavrhla
Už bych malou chtěla mít u sebe
@pavlina-strakova píše:
To se těším a to sem si pohrávala z myšlenkou, že bych jela rodit do Brna, ale to mám 50 km, tak sem to zavrhlaUž bych malou chtěla mít u sebe
To uteče jako voda:) no já chtěla rodit ve zlíně, ale nakonec jsem se rozhodla pro jistotu necestovat
a ještě že tak. Byla jsem spokojená