Poraďte s návrhem kuchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
27.7.10 09:21
madi píše:
Emilie, pěkné :palec: Zaujaly mě ty skříňky na nožičkách. Vím, že to nabízí Ikea , ale nikdy jsem to v reálu neviděla.

Někdo říká, že je to nepraktický - no, z určitýho úhlu je pod nima vdět všechno, a to až do vzdálených koutů. Na druhé straně, mě to vyhovuje, právě proto, že se tam dá šáhnout mopem a dobře vytřít. (A to nejsem žádná posedlá pořádkem, fakt ne.) Když jsem pak v podnájmu rozebírala část linky, abych tam našla spadlou lžičku, tak jsem tam objevila slušnou květenu!!! :poblion:

Což mi připomíná - ale to jistě víš - postavit si výšku desky podle své výšky, ale je třeba přitom myslet i na ostatní členy rodiny!!! I ti (možná) budou v kuchyni pracovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.10 09:26
Emilie píše:
madi píše:
Emilie, pěkné :palec: Zaujaly mě ty skříňky na nožičkách. Vím, že to nabízí Ikea , ale nikdy jsem to v reálu neviděla.

Někdo říká, že je to nepraktický - no, z určitýho úhlu je pod nima vdět všechno, a to až do vzdálených koutů. Na druhé straně, mě to vyhovuje, právě proto, že se tam dá šáhnout mopem a dobře vytřít. (A to nejsem žádná posedlá pořádkem, fakt ne.) Když jsem pak v podnájmu rozebírala část linky, abych tam našla spadlou lžičku, tak jsem tam objevila slušnou květenu!!! :poblion:

Což mi připomíná - ale to jistě víš - postavit si výšku desky podle své výšky, ale je třeba přitom myslet i na ostatní členy rodiny!!! I ti (možná) budou v kuchyni pracovat!

No já jsem vysoká, manžel taky. To že on by tam pracoval, moc nehrozí :mrgreen:
Stávající linka je pro mě dost nízká, hrbím se tam. Někde jsem četla, že ideální výška se pozná tak, že když si stoupneš, dáš ruce dolů, tak mají dosáhnout na dno dřezu.

• Citovat
  • Upravit
20518
27.7.10 09:42
madi píše:
Emilie píše:
madi píše:

No já jsem vysoká, manžel taky. To že on by tam pracoval, moc nehrozí :mrgreen:
Stávající linka je pro mě dost nízká, hrbím se tam. Někde jsem četla, že ideální výška se pozná tak, že když si stoupneš, dáš ruce dolů, tak mají dosáhnout na dno dřezu.

Já mám 174 cm a výška linky je 92 cm, což mi přijde odpovídající. Klidně mohla být i krapet vyšší. Zvláště když hlubka pracovní plochy je 70 cm - manžel fakt nešetřil místem a já jsem za to ráda. Za prkýnko, když buším řízky, se mi ještě vejde třeba kuchařka nebo koření :-) Jo, a ve dřezu v rovném stoji (zkoušela jsem to teď) mám fakt špičky prstů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.7.10 09:46

Jo a ještě pokud si zvolíš ne zrovna typizované rozměry, jako ne že bys nesehnala odpovídají součásti, ale je to jak s povlečením na netypizované peřiny. My máme s manželem délku 220 cm, a v „normálním“ obchodě tohle povlečení skoro nemají! A nebo jo , a pět kusů, a všechno barvy co se mi nelíbí … Takže u těch ne zrovna typizovaných linek, vyráběných na míru, to bývá stejně. Člověk se musí pídit a většinou vzít za vděk tím, co zrovna je, a nebo pracně objednávat, vytelefonovávat a objíždět, pokud chce něco spešl. S tou pracovní deskou to bylo podobně. „Sedmdesátek“ měli pár, a prodávali jen „třímetry“ v celku ..... neřezali, prostě sis musela vzít celej blok, a poflákej se … chceš holt něco extra … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
27.7.10 11:33

ahoj jo je to furt ochytane ale nastesti je kuchyne v tmavsi mistnosti takze to neni tak moc vydet jen z urciteho uhlu. jo a ty skrinky jen na nozickach jsou neprakticke cokoli ti zpadne na zem tak bude pod linkou az u zdi,at je to cibule nebo rozlita omacka. neni to zme hlavy ale rada odbornika, ale je to tak.kuchyni porizujes na nekolik let takze musis pocitat s tim ze budes starnout a mit cim dal vetsi problem se ohybat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
5.5.15 08:00

Oživuji diskuzi s dotazem
Je tato kuchyň účelně a smyslně navržena? Už se v tom plácám :oops: Kuchyň budeme brát určitě z Ikei, takže plánuji v jejich plánovači. Kuchyňské studio jsem nenavštívila, skloubit to s dvěmi dětmi a plným domem zedníků nejde lehce. Takže budu ráda za každou radu i kritiku. Kuchyň vymýšlím poprvé a snad naposled, takže chci aby byla opravdu účelná a abych nelítala jako teď :roll: :mrgreen:
Přidám náčrtek s rozměry místnosti a něco co jsem si sama naplánovala.
Nevím co dát nad rohovou skříňku, abych ta pak dosáhla a navíc má rozměr 67,5cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.15 08:31

Tak za mne jsou první postřehy tyto.

V tom výklenku, kde chceš mít myčku a dřez, bych udělala blok vysokých skříněk - až ke stropu. Potravinka, lednička, trouba, mikrovlnka.

A na té dlouhé zdi bch dala ode zdi ke zdi pracovní plochu s dřezem a varnou deskou. myčku taky tam.

Pohledově bych sjednotila úchytky. ¨Vše buď vodorovné, nebo svislé. Aby to působilo plynule a jednotně. Všue výsuvy a větší, než máš ty na obbrázku. Ale neznám sortiment ikea, tak nevím, je-li to možné.
Skříňky nahoru nějaké nižší a taky delší. (pohledově nejlépe výklopy, ale ty každý nechce), aby to nepůsobilo moc těžkopádně.

• Citovat
  • Upravit
6244
5.5.15 08:57

@Ejmule nevím, jak moc lítáš teď, ale když koukám na ten plánek tak jsem měla podobný problém s místem. Kuchyň mám sice celkem velkou, ale abych získala větší pracovní plochu, musela jsem půlku kuchyně přesunout k protilehlé zdi. Taky jsem si původně říkala, že tam budu lítat sem tam, ale vůbec to není pravda. Mám v kuse kuchyň ve tvaru U, kde je varná deska, digestoř, dřez, myčka horní skříňky mám obdélníkové rovné s výsuvnými dveřmi vzhůru… a na té druhé stěně mám ledničku, vedle vysokou potravinovou skříň s výsuvnými policemi, pak přesně jako na tvém nákresu trouba a mikrovlnka, a poslední část je opět vysoká skříňka. Vše to mám zarovnané ve cca s výškou ledničky, tak že to působí uceleně. Z těch nákresů plyne, že chceš dát varnou desku jinam než dřez? Daleko od sebe? Je to rozumné? Já teda když vařím, tak jsem ráda, že mám dřez po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.15 09:09

Nějak takhle. Ale nevycházejí mi moduly ode zdi ke zdi. Takže pokud byste ještě zdili a bourali, tak bych příčky přizpůsobila, aby nebyly hluchý místa.

• Citovat
  • Upravit
2225
5.5.15 09:16

První plán byl takový, že do toho výklenku měla přijít lednice, potravinová skříň, trouba a pak navázat pracovní desku do U. Ale mám obavy co s radiátorem, když bude zastavěn. Zda se nebude dělat vlhkost v místnosti. To mi ještě nikdo pořádně neodpověděl. Tím by se měnilo komplet vše a dřez, myčka a indukce by byla na jedné straně v patřičné blízkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.15 09:22

Já osobně bych desku do U nedělala. Rohy jsou hluchý, jak dole ve skříňkách, tak nahoře na desce. O moc místa víc to neudělá, ubere to 60 cm na každý straně oproti situaci, kdy jsou dvě lajny proti sobě, jsou tam 2 spoje pracovní desky. A u tebe konkrétně zakryje radiátor. Na mě je to moc negativ, ale já všeobecně nemám ráda jakkoliv lámaný kuchyně.

• Citovat
  • Upravit
2225
5.5.15 09:23

@martinape Děkuji,zkusím to tak nějak poskládat do toho plánovače. Se zdí kde vznikne otvor už hýbat nemůžeme, je nosná. Tam by pak šlo od truhláře dodělat malý barový pultík, tím by se zaplnila mezera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
5.5.15 09:31
@martinape píše:
Já osobně bych desku do U nedělala. Rohy jsou hluchý, jak dole ve skříňkách, tak nahoře na desce. O moc místa víc to neudělá, ubere to 60 cm na každý straně oproti situaci, kdy jsou dvě lajny proti sobě, jsou tam 2 spoje pracovní desky. A u tebe konkrétně zakryje radiátor. Na mě je to moc negativ, ale já všeobecně nemám ráda jakkoliv lámaný kuchyně.

A to já zase ráda mám, protože by mě kleplo přenášet z trouby pekáč na protější stranu, já potřebuju mít nutně vedle trouby místo na odkládání. Co se rohů týče, my řešíme konkrétně systémem magic corner, ale jako uznávám, že to není levné řešení, ale tak zase nedělám kuchyň na 5 let a rozpočet máme celkem vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.15 09:35

@Zabatko jojo, někdo to rád má, někdo né. Však on sem zakladatelce zase někdo dá nápady z jiného úlhu pohledu a bude si muset vybrat. :mrgreen:

A ona teda tam má prostor něco přes metr, tak to žádný velký chození nemá.

• Citovat
  • Upravit
5696
5.5.15 09:41
@martinape píše:
@Zabatko jojo, někdo to rád má, někdo né. Však on sem zakladatelce zase někdo dá nápady z jiného úlhu pohledu a bude si muset vybrat. :mrgreen:A ona teda tam má prostor něco přes metr, tak to žádný velký chození nemá.

Hehe, jestli je tak šikovná jak já, tak i metr je dost, mně furt něco padá na zem. :D :D :D Takže za mě ideálně otevřít troubu a hned přesunout na linku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný