Porod do vody – jeho výhody a nevýhody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
25.8.15 04:11

@Vicky12 Byl to děs? A to jsi rodila taky v Kingstonu, nebo jinde? No mně s hlídáním vyšel osud vstříc, kamarádka si zrovna zlomila ruku a byla doma na neschopence, jinak bych taky neměla nikoho, ale pro ten případ jsem přemýšlela i o placeném hlídání (ikdyž já osobně ho zavrhla, byla bych kluka radši vzala s sebou s ohledem na jeho mamánkovskou povahu, ale je to možnost). To by nešlo? Třeba nějaká babysitting agentura v okolí… nebo někoho přes československou komunitu, určitě bys našla ochotnou duši na vaší straně, jestli jsi ochotná nechat dítě s někým cizím. Partner chce být u porodu, co? Ohledně epidurálu neporadím, nevím, jak to probíhá. Mluvila jsi o tom se svojí midwife? Určitě ti poradí, co by bylo nejlepší v případě, že by malá šla s váma (ikdyž ona ti možná bude cpát home birth, ale prober s ní možnosti, které zvažuješ, určitě nejsi první v téhle situaci). Já osobně bych asi i s ní zkusila ten bazén, když se podaří navodit relaxační atmosféru, může to být nakonec fajn i s malou :) Když ji vezmete a bude to nějaký blbý, vždycky ji tatínek může vzít ven. Nejhorší, co se může stát, že ho tam nebudeš mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
25.8.15 08:55

@minicooper Našla jsi ve svém okoli porodnici, kde by umožňovali porod do vody? Taky takovou porodnici hledám.
@Labužník jirule02 Rodila jsi nakonec v Havlíčkově Brodě do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.8.15 11:20

@Mrňátko No rodila jsem v Sant Georges a byla jsem na midwifery unit. Musely mi dat vyvolavacku a pak pry nemuzu gas. Az kdyz jsem ho mohla, tak to nefungovalo, bylo to prazdny nebo co. mela jsem bazen a vsechno pohodli, ale to bylo k nicemu kdyz mi gas neezabiral. No a pak mi prestali kontrakce po ranu a to uz jsem byla ve fazi push asi 4 hodiny!!! Takze jsem zadala epidural, dali mi ho a prevezli na jiny pokoj a dali mi injekci abych mela zpet kontrakce. Pak jsem je i prosila at me udelaji cisare uz to bylo asi 24 hodin a nic se nedelo, ze je mala moc vzadu, no tak me brali na kleste a museli dat nekolik davek epiduralu protoze to nepomahalo, museli me znovu napichnout jinde v zadech. Mala mela hlavu o strany a byla moc daleko. Na pokojich, na tom mem, nebyla toaleta, v Kingstonu ji maji vsude a je to nejlepsi nemocnice v Londyne ohledne maternity. Epidural je super, jen funguje asi hodinu pak si musis znovu rict o davku…no a to hlidani, jsem v Londyne nova. Jsou tu nejake nanny to jo, ale ja byla 4 dny v nemocnici, coz je moc dlouho ji nekde nechat. Home birth je pitomost a navic nejsem bez rizika. Bud vemu nekoho jineho s sebou a partner bude doma, to taky neni nejjednodussi. No a nebo pujde s nama, a pujdou se projit. Jen ze nevim tentokrat jaky to bude, a pokud po tobe leze mala, tak mas hlavu v pejru uz jen z tech bolesti. Ja vim neni to idealni. Chci bazen z duvodu, ze snad by to pomohlo a druhy porod ma byt snadnejsi. Ale jinak si jen lamu hlavu co kdyz to bude jako minule tak to radeji at zustanou doma. Je to nejistota, co bude… a treba to pomuze ji mit s sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.8.15 11:32

@Vicky12 Proc nechat 4 dny u nekoho?? Tak to uz pak prijede po porodu partner domu, ne? Ja myslela, ze jde akorat o ten porod jako takovy. Ja taky nejsem zastancem rodit doma prave, ja jenom, ze oni to tu dost tlaci. Nemocnice se dost lisi. Ja teda mela stesti na skvelou. Ze jsi mela prvni porod komplikovany neznamena, ze budes mit i druhy, ale tak urcite je treba se na tu moznost pripravit. No asi neporadim, rozhodnout se musite vy. Moznosti mas jasne dany :nevim: Budu drzet palce, at to vsechno probehne hladce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.8.15 11:49

@Mrňátko Ja vim jde jen o tu dobu na porod, zbytek uz je fajn. Domaci porod na me nikdo netlacil, myslim ze je to nebezpecny, vetsina porodu stejne konci nekde na cisari a ma komplikace. Ano moznosti mam a proste uvidim co se bude dit dal. Diky za ty palce, ono to nejak dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.8.15 12:11

@Vicky12 Dopadne :) A nespis tak, jak to necekas :lol: Jeste jenom k tomu porodu doma, vlastne fakt je ten, ze me do toho zkouseli natlacit jenom pri prvnim porodu, to byla jina porodnice, a pak jsem se o tom bavila s jednou midwife a ta mi na ferovku rekla, ze jsou v porodnici hrozne busy, proto ze se snazi presunout co nejvic porodu do domacnosti :zed: :zed: :zed: Samozrejme to zabalila do omacky, ale no comment :roll: Ale druha porodnice byla daleko lepsi po vsech strankach. Tak to jenom takovej dodatek :mavam: A kdyby ti vysel ten do vody, je to vazne parada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.8.15 18:01

@Mrňátko Ja uz stejne nespadam do vekove kategorie ‚ala‘ porod doma, uz jsem risk takze to nikdy nezkouseli. Napisu si nejaky birth plan, A, b,c, d a vyjde e 8o. Jdu uz nebudu rusit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
retrivrice
17.4.18 13:00

Obnovuji diskuzi-porod do vody

Ahoj holky, kamaradka mela super zkusenost s porodem do vody, slysela jsem ale i o negativnich, tak sbiram dalsi…mate zkusenost nebo nekdo kolem vas? Diky a krasny den!

• Citovat
  • Upravit
3295
17.4.18 13:11

Ano, mám zkušenost:-), čerstvou přesně 14 dní :-). Porod do vody jsem neplánovala, ale nestihli jsme přejít z vany na lůžko. A řeknu ti, že jsem velmi ráda, že jsem toto měla tu možnost zažít, kdybych měla v plánu další porod, určitě bych do vody rodila znovu! Ale čtyři porody už stačí :-). Celý porod mi přišel takový přirozenější, žádná jatka někde na stole :-D. Nevím, co konkrétně tě zajímá, napiš, ráda zodpovím, pokud budu vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
retrivrice
17.4.18 13:16

@libo Gratuluji!!!Super, ze jsi mela tak skvelou zkusenost, tu prirozenost si presne chvalila i kamaradka…muzu se zeptat, kde jsi rodila a jak rychly byl porod? Nekdo se boji mozneho znecisteni vody…me by to ale take lakalo, v Praze je to ale problem…musela bych jinam.

• Citovat
  • Upravit
12007
17.4.18 13:21

Ja jsem teda byla ve vane jen v 1. dobe porodni a vydrzela jsem tam asi pet minut. Nebylo mi to prijemne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
17.4.18 13:26

@retrivrice Děkuji :-). Rodila jsem ve Zlíně. Jinak já mám rychlé porody (kromě prvního), jeden dokonce překotný :-). Nicméně tento porod začal velmi slabými kontrakcemi(trvaly tak hodiny, ale byli nepravidelné a slabé, v podstatě jakoby nic), od 16:30 začaly opravdové kontrakce cca co 5 minut, před půl šestou příjem v porodnici (otevřená na 4 cm), klystýr jsem odmítla (z domu jsem se cítila dostatečně vyprázdněná), než kdesi cosi a než se napustila vana…bylo zhruba 18:45, kdy jsem lezla do vany a v 19:06 vykoukla naše princezna (já bez poranění). 2.doba porodní trvala pouhých 5 minut (dle propouštěcích papírů). Znečištěná voda nebyla (po porodu dcerky), dokonce mi tam nechali porodit i placentu, což jsem čučela. To už tam pak bylo něco málo krve, ale žádná hrůza. Naopak pro mě to byl takový pocitově čistý porod, na rozdíl od porodu „na souši“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
17.4.18 13:27

@retrivrice Jak daleko máš do porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.4.18 13:39

Hele ja do vody teda nerodila, takze k tomu nemám co napsat. ale připrav se na moznost, ze to ani sama v tu chvíli nebudeš chtít - u prvniho porodu jsem strávila většinu času v teple sprše, ale u druhého porodu mi nesktecne vadila jakakoliv voda, dělalo se mi v ni mdlo a vanu bych nesnesla. Takže připravit se na to muzes, ale ať pak nejsi zklamaná, kdyz to nebude,,ono” :kytka:

• Citovat
  • Upravit
retrivrice
17.4.18 13:47

@libo Jsem v 10.tydnu, ale doktorka mi uz rekla, at zacnu zvazovat porodnici a s tim prave souvisi i zpusob porodu. Jsem tehotna poprve, tak zatim nevim… @Marie432875 Diky, to je zajimavy postreh. Ja obecne vodu miluju, takze by me to ted lakalo, ale jeste nikdy jsem nerodila, takze presne, jak pises - co ja vim, jak se budu citit :mrgreen: Ale tak hlavne, at je zdrave mimi :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100