Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Marcam píše:
@berry4 takže kvůli svému pohodlí, vystavuje tato žena riziko pro dítě-sobecké chování. Zajímalo by mě jestli také ta porodní bába vyhodí manžela ven, jako kdysi![]()
vysmivas se necemu o cem nevis vubec nic a to se mi nelibi ![]()
Kdybys byla otevrena diskusi a zkusila si o tech porodech neco nacist, vcetne toho, ze mnoho tech zen jen chtelo nejakou alternativu, ktera proste nebyla slucitelna s zadnou z dostupnych porodnic, tak bys tady nemohla hloupe (za ten vyraz se omlouvam ale lepsi opravdu nemam) tlachat o nejakem pohodli. Naopka zena ktera se rozhodne rodit doma musi mnohdy prekonat mnoho a mnoho nepohodli.
Jeste sem hodin hezky clanek od domarodicky
http://www.ac24.cz/…omaci-porody
![]()
@bubli píše:
@berry4 popis zni desive ale koukam, ze mas pomerne stare deti, takze jestli popisujes neco co se stalo pred 15ti ci vice lety, tak se to neda srovnavat.@quinny otazka je pokud neni zarizeni na vyber, jestli si alespon mohu privest nekoho sveho (pr PA), kdo mi porod povede, do zarizeni, ktere k dispozici je. Kazdopadne 250km do nejblizsi porodnice mi prijde prehnany, to jako bliz zadna lepsi neni? To je skoro pul republiky. Podle meho to neni jen o spolupraci ale i vybaveni a praxi. Nakolik ma PA, kterou si vezmu k domacimu porodu vhodne vybaveni a praxi resit krizove situace. To je to ceho se vetsina rodicek u domaciho porodu nejvic boji.
200 km kdyz trochu slevim z naroku bohuzel. Svoji PA si privezt mohu po dalekosahlem boji o to aby dostala smlouvu a po skoro pulrocnim hazeni klacku pod nohy…ne nedivim se ze to mnohe odradi, a jeste kdyz si vzpomenu jak se na ni tvarili u minuleho porodu tak lituju ji i sebe uz dopredu ![]()
Tady nejde o to vytrhnout porody z porodnic a presunout je domu, ale diskutovat o tom, proc u nekterych tu ta tendence je a jak se ma nase porodnictvi zmenit aby bylo privetivejsi vice zenam…ver tomu ze v takovem pripade bude tendenci rodit doma minimalne..ale misto toho jsou ty diskuse jen odezdi ke zdi, kazdy ma jen svoji pravdu a menit nechce nikdo nic coz je smutne
koukni treba na ty videa co jsem davala stranku dve zpatky, tam je mnoho receno
@KackaDoup co je na tom videu prosim, me to na tabletu nejde spustit ![]()
@KackaDoup to musi byt uzasny. Hadam ze u nas by jinak nez sekci nerodila ![]()
Urcite nekdy kouknu ![]()
@quinny píše:
@KackaDoup to musi byt uzasny. Hadam ze u nas by jinak nez sekci nerodila
Urcite nekdy kouknu
jedno miminko jde nozickama..a i tak je vse uplne v klidu, u nas malokdo rodi spontane i dvojcata ze jo.
@KackaDoup no prave
pritom to jsou nejkrasnejsi porody
![]()
Samo to ma sva omezeni, ale mi uz to prijde jak s KP, proste vsechno riznout a pak uz se to ani neni kde ucit ![]()
@quinny píše:
@KackaDoup no pravepritom to jsou nejkrasnejsi porody
![]()
Samo to ma sva omezeni, ale mi uz to prijde jak s KP, proste vsechno riznout a pak uz se to ani neni kde ucit
mozna pri tom vicetnem tim jak uz jsou ty porodni cesty otevrene a pripravene tak to dalsi dite koncem panevnim jde lepe..
@KackaDoup píše:
jasny ze jo, skusim to najitale asi me to bu par dni trvat
tohle je mazec!!
https://www.youtube.com/watch?…
@berry4 je to mazec…ted jse si to znova poustela..
je to neskutecne pozitivni. Hlavne ta pani…pro me neskutecnA:
@KackaDoup
ops. Fakt. Já se moc omluvuju, překlikla jsem se ve vás, prvně jsem přečetla článek od @quinny, ono to k tomu videu asi moc nedává souvislost, že? ![]()
Ale k videu- již jsem ho před časem viděla, takovým ženám patří mé uznání. ![]()
@KackaDoup
rodila jsem nedávno v porodnici dvojčata, vše bylo v klidu a pohodě, záleží na okolnostech, proč si myslíš, že to jde jen s problémy a řezáním?
Máš špatné zkušenosti?
@quinny píše:
@KackaDoup to musi byt uzasny. Hadam ze u nas by jinak nez sekci nerodila
Urcite nekdy kouknu
nevím kdo to psal jestli ty nebo quinny, domívám se, že ty, ale toto asi není podstatné. pro mě teda ne