Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@quinny @KackaDoup
http://www.wikiskripta.eu/…race_mekonia
něco ke zkalené plodové vodě…
@BellinkaX Jsem laik, ale věta „Intrauterinní stres může způsobit odchod smolky (mekonia) do plodové vody“ - nemůže tento stres být způsoben právě vyvoláváním porodu, kdy dítě není připravené a najednou ho začnou ven vypuzovat kontrakce způsobené zvenčí?
Nesleduji celou diskuzi, tak se omlouvám, jestli to už právě nevyplynulo a toto má být jen potvrzením toho.
@AliTad presne tak…dite dava totiz impuls k porodu, ale takhle..ani si ten stres radeji nechci predstavit.
@Baletka31 krasne napsane a jiste uzasny zazitek ![]()
Obzvlaste se mi libi tvuj zaver ze to opravdu neni pro vsechny ![]()
@BellinkaX píše:
@quinny @KackaDoup
http://www.wikiskripta.eu/…race_mekonia
něco ke zkalené plodové vodě…
a co tim chce basnik rici
![]()
Psaly jsme snad neco jineho ![]()
@quinny Ahoj, prosímtě mohla bych ti coby porodní asistentce poslat přes SZ jeden dotaz, který nechci řešit veřejně?
@KackaDoup píše:
@pana nejsem si tím uplne jista jista..ted uz vim ze druhy byl uplne zbytecny…treti uz byl nutny ze jo…prvni nevim jestli to nezavinili lekari, vysokou davkou oxytocinu, kdy zacaly pak padat ozvy. do te doby bylo vse ok, ale asi bych neporodila…tady to bylo asi dobre, mel 5200g
Nejsi si úplně jistá, ale nadávat budeš pořád, stále dokola.
Sama píšeš, že bys bez doktorů neporodila, tak co pořád řešíš? ![]()
Co měla podle tebe dělat maminka, která byla ráda, že porodila a ty se čertíš nad tím, že doktorům ještě poděkovala? to je něco špatného? Ona byla u porodu ne ty! Jistě že spousta zážitků splývá, ale tato žena by bez doktorů také neporodila, je jim vděčná. Pouze její věc. Ty si své porody reš jak umíš, jestli teda něco umíš, kromě nadávání na vše kolem porodu, nemocnic.
Kam chodíš když jsi nemocná ty, nebo tvoje děcko? Šiješ mu roztrženou ránu, dáváš sama sádru?
@pana píše:
Nejsi si úplně jistá, ale nadávat budeš pořád, stále dokola.Sama píšeš, že bys bez doktorů neporodila, tak co pořád řešíš?
Kam chodíš když jsi nemocná ty, nebo tvoje děcko? Šiješ mu roztrženou ránu, dáváš sama sádru?
Co měla podle tebe dělat maminka, která byla ráda, že porodila a ty se čertíš nad tím, že doktorům ještě poděkovala? to je něco špatného? Ona byla u porodu ne ty! Jistě že spousta zážitků splývá, ale tato žena by bez doktorů také neporodila, je jim vděčná. Pouze její věc. Ty si své porody reš jak umíš, jestli teda něco umíš, kromě nadávání na vše kolem porodu, nemocnic.
To věcné kopání do porodníků mi už taky leze krkem.
mám stejný názor, dělají co mohou a pořád je to vše špatně. Ať si paní chytrá rodí třeba na paloučku pod dubem, ale raději si to pojistí ve špitále a pak nadává jak kdyby jí chtěl někdo ubližovat.
Většina nás rodila v porodnici, každá má nějaký zážitek, ale nikdo nám nechtěl ublížit. Mluvili semnou slušně, na vše byl čas, prostě pohoda. Mám zdravé děti díky dobře vedenému porodu, a jsem jim opravdu vděčná.
@pana píše:
@Burj Chalifamám stejný názor, dělají co mohou a pořád je to vše špatně. Ať si paní chytrá rodí třeba na paloučku pod dubem, ale raději si to pojistí ve špitále a pak nadává jak kdyby jí chtěl někdo ubližovat.
Většina nás rodila v porodnici, každá má nějaký zážitek, ale nikdo nám nechtěl ublížit. Mluvili semnou slušně, na vše byl čas, prostě pohoda. Mám zdravé děti díky dobře vedenému porodu, a jsem jim opravdu vděčná.
Přesně. Jen fakt, že mám vaginu, z nikoho odborníka na porodnictví nedělá.
@Burj Chalifa
ano. Snažila jsem se přečíst pár stránek diskuze, ale tato paní má pořád plnou pusu jak je všechno špatně. Má možnost změny.
Jsem vděčná, že mohu žít v ČR a využívat čes. zdravotnictví. Co taková Anglie, Španělsko? to by se jí asi fakt taky nelíbilo.
@quinny píše:
Njn dlouho nam tu chybel denicek o bajecnem porodu a jeho nasledcich…
https://www.emimino.cz/…catek-11842/?…
Ne opravdu se nelze divit nikomu, kdo prostredi domaci vyhodnoti jako bezpecnejsi nez to v porodnici
@quinny píše:
@KackaDoup kde to je nekde jsem to zahlidla a ted to nevidim.
No luxusni hlaska. Prece to te matce musime nejak vysvetlit ze
@KackaDoup píše:
@quinny no me to prijde uplne uchylny, je to ke konci…ne vysvetlit, ale udelat si pradni alibi ne?
Holky, nechci se s Váma hádat, nejsem porodník, ale zelená a zkažená plodová voda může mít fakt hustý následky na dítě. A nedá se nijak odhalit. To, co se dělá v poradně, její zkalení nezjistí. Na UTZ vidět není, na počůraném papírku taky ne a tlak je při této komplikaci taky normální…
Takže za mě vlastně je skvělé, že doktoři nenechali rodičku přenášet déle než těch 10 dní, mohlo to dopadnout daleko hůř…
@Veromila
máš dobrý názor, každý by měl zvážit na co stačí. Je to každé volby, musí nést i následky.