Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@quinny píše:
v prvnim bode souhlasim
V druhem uz ne. Zkalena voda beni bezduvodne ani v pripade, ze se jedna o tehotenstvi po terminu. Bud jde o znamku zanetu (lehce zjistitelna z krve matky- kazde zene ktera nastupuje na vyvolani porodu se toto vysetreni bezne dela) nebo o znamku tisne plodu (opet zjistime z monitoru nebo UZ prutoku, ktere by se mely po terminu provadet.
V tomhle pripade ale nebyla diskuse o tom zda vyvolat nebo nevyvolat, ale ze kdyz uz vyvolat, tak peclive a za bedliveho dohledu, coz se tedy nestalo. O zadnych spanych vysledcich vysetreni se v denicku nepise, takze pokud predpokladame postup lege artis a provedeni vseho co pisu vyse s normalnim vysledkem, je vice nez pravdepodobne, ze pricinou komplikaci byli zasahy zdravotniku a jejich laxni pristup.
to mě zajímá, já měla při prvním těhotenství špatnou plodovou vodu, byla jsem dlouho po TP dr. se mi snažil odebrat plodovku ale to se nepovedlo tak se na to přišlo až při porodu. Na základě tvého příspěvku je tedy možné že byli nějaké náznaky toho že voda je špatná a proto chtěli dělat ten odběr? Pak jsem přenášela ještě 2× a ani jednou mi odběr plodovky nedělali
![]()
@Baletka31 pece? jen jsme si precetla u nas v diskusi ze musis dnes uz pryc a pak te nasla tady
jaka pece? husty jo?
staci napsat treba, pisu z prace ![]()
ty pises ze mam o tebe peci? a co ty? porad me vnucujes ze mam neco proti lekarum…a ze si mam kdesi stezovat nebo co…
Příspěvek upraven 13.10.14 v 18:10
@Malvajs ne doma, psala ze je rodila spontane, a ze se nevedelo, ze jsou tri ![]()
@Malvajs píše:
@Baletka31 jeste jeden zvedavy dotaz: tys rodila doma? Trojcata???
ja jsem nikde nepsal, ze jsem rodila 3 doma.To mas nejak popleteny.
rodila jsem v nem, kde jsem dlouho lezela na udrzeni.
Lezela na udrzeni dlouho…a nevedelo se ze jsou to trojcata
@Malvajs píše:
dula je myslim celkem znamy pojem
ano je, ale nevim jak ji tady často pouzivaji v teto diskuzi. celou jsem ji necetla nenarazila jsem na nikoh, ze by toto slovo pouzival.
@Malvajs píše:
to se Kacka ptala asi nekoho jinehomyslim teda…
to nevim asi na me…
jen se zeptam,– co reminky, uz jsi si zvykla? a co ryma?
@Baletka31
ne, ne presne naopak…a to o tech trojcatech si psala tady…a podivej se kdo tady byl driv v tehle diskusi jestli ja nebo ty, jakoz i v jinych…ja te rozhodne nesleduji a nestiham..spis ja mam ten pocit z tebe.
tak to je docela slušná smršť!!! To jsem nečekala, že se do tebe takhle pustí. Omlouvám se.
@KackaDoup
Proč jsi se pustila do baletky? To fakt nechápu. Napsala pěkně, nikde nikoho nenapadá a o tobě se zmiňuje, že tvé názory toleruje. Nechápu. Pokud chceš někomu nadávat tak si to vyřiď semnou, já jsem psala o tvé nespokojenosti a nadávaní na kde co.
@Baletka31 ja jsme zadne vysvetleni ale nezadala..klidne na me kasli…
@KackaDoup píše:
@pana
tak to teda ne! já jsem ti napsala něco-nechci to vypisovat, je to dokola. Tak si to vyřiď semnou.
SZ mě neposílej, seber odvahu a napiš to tady, to co jsi mě poslala.
Baletka nenapsal nic špatného, pokud čteš mezi řádky je to tvoje věc.
@pana ne, nic se nestalo.Tady neni co resit.tady me je jen divny spontani porod trojcat, nic vic, jinak jsem si vse sni vypsala
prosim klid
A co bych si s tebou mela vyrizovat to uz vubec nechapu, nemam zadny problem, jen jsme si tusim v necem nerozumely ohledne mych porodu.
to je na me? jestli ano, ja jsem byla na mater.1/2 roku.
byla bych rada kdybys me vypustila ze svého hledacku a hledela si sveho, nebo se zamer na nekoho jiného, treba to oceni.