Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
5.6.19 02:25

https://www.materstvi-srdcem.cz/…kie-ramenek/

Dystokie v domácím prostředí nerovná se smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.6.19 10:38

@Evulina prosím kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.6.19 12:18
@g.sandova píše:
@Evulina prosím kde jsi rodila?

Krnov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.7.21 16:40

Ahoj, četla jsem tu podobnou diskuzi, ale tam to bylo spíš, porod doma nééé, bylo to 13 stranek. Nemáme děti, ale řekla bych, že žena by měla mít možnost volby. Tak jasně, komplikace se mohou přihodit. Kdybych rodila já, tak by se mi líbilo, kdyby si mohla rodička v porodnici vybrat, co chce a nezasahovat do porodu, nechat to přirozeně plynout. Chystám se na knížku Hovory s porodní bábou, tak se těším. Všechny tady v té diskuzi máte hezké příspěvky, tohle je taková nehádavá diskuze, Gabika je má ale taky hezké. Co deníčky o porodu doma, nebo ještě jiné knížky, napište klidně do soukromých zpráv odkaz, nebo sem. Je pravda, že dřív se doma rodilo, ale byla větší úmrtnost. Mám nevidomou kamarádku, která měla u porodu dulu, rodila v nemocnici a prý dobré.
 Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
28.7.21 17:01

@jaruska2 Ahoj :mavam: Já čekám první mimčo, jsem 38tt a o domácí porody a porodnictví jako takové se zajímám skoro 10 let, kdy mě na to téma přivedla kamarádka, která doma rodila. Do té doby jsem si to neuměla představit a podobně jako většina neinformovaných si říkala jaké to není riziko. Jakmile jsem ale začala informace hledat, číst názory odborníků, zkušenosti jiných maminek, statistiky a mnohé další, tak jsem pochopila, že pro nízkorizikovou rodičku (s bezproblémovým těhotenstvím) je vlastně stejné bezpečné rodit doma jako v porodnici, pokud se tak cítí bezpečně ona sama. V ČR je jeden velký problém a to ten, že ženy nejsou v porodu doma podporovány. Zakázat jim to ale stát nemůže, tak alespoň zakázal porodním asistentkám k domácím porodům doprovázet :cert: :pocitac: Ty to však dělají na vlastní riziko. Chtějí ženám svobodu volby dopřát. Na facebooku je uzavřená skupina „Porod v domácím prostředí“, kde maminky sdílí své porodní příběhy z domácích porodů, ale i z porodů, které nakonec skončily z nějakého důvodu v porodnici. Doporučuji, pokud tě téma zajímá a přemýšlíš o domporodu do budoucna :kytka: Ještě dodatek.. v zahraničí (Německo, Rakousko, Nizozemsko a mnooooho dalších) je naprosto běžné rodit doma. Tusím, že zrovna v Nizozemí si dokonce žena, která nemá rizikové těhotenství a nechce rodit doma, musí péči v porodnici hradit. Kamarád má sestřenici v Dánsku a tam se prý na rodičku dívají divně, když chce rodit v porodnici a ne doma :mrgreen: Takový opačný extrém jako u nás v ČR :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.7.21 17:44

Ahoj,
je to zajímavé číst, celou diskuzi jsem přečetla. Mě by právě dost zajímalo, jak porod probíhá, co se při něm má dělat a tak, no prostě hodně kolem toho. Bohužel jsem se narodila nedonošená a nevidím a mám sluchovou vadu, takže knížky čtu na CD nebo naskenované. Ale v databazeknih.cz tam když člověk zadá porodnictví jako do štítku, tak se určitě něco objeví. Historii mám taky ráda. Jasně někdy byla krutá 2. svět. válka, ale ani na to by se nemělo zapomínat. Jak se rodilo ve středověku, za našich babiček a maminek. Nevím, jestli tu nebudu trochu za blázna, když tohle chci číst. Ne z internetu, i když jasně, taky se najdou články a odkazy, ale myslím, že nejlepší jsou knížky nějaké. Kdybychom si s některou sedly a chtěly si o tom povídat, tak nevím, jestli na diskuzi tady nebo soukromně, ať nepřevelíme diskuzi, i když tahle je kladná.
 Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
28.7.21 18:05

@jaruska2 Mně se moc líbila knížka „Aby porod nebolel.“ Co jsem ještě četla tak je „Hypnoporod“ nebo mám doma „Zdravé těhotenství, přirozený porod.“ Tu poslední pročítám tak nějak průběžně celé těhotenství podle toho jak postupuje, píše to porodní asistenstka. Všechny jsou hrozně fajn a určitě alespoň některá bude i ve verzi vhodné pro tebe. Ohledně výchovy dětí a kontaktního rodičovství je zase úžasná knížka „Koncept kontinua.“ Další knihy hodně doporučují holky i na FB, např. stránka „Jemné Zrození/Hypnoporod v ČR - skupina.“ Jsou i doporučovanější a oblíbenější knížky, než co jsem napsala, ale s těmito mám osobní zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.7.21 18:10

Bohužel nemám FB. Jo, co píšeš, tak o těchto vyjmenovaných knížkách vím. Určitě na ně kouknu. Já vůbec nevím, jak se s FB pracuje, nepoužívám.
 Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
28.7.21 18:27

@jaruska2 tak potom třeba ještě nějaké dokumenty a videa zkusit… Třeba „Orgasmický porod“ kde mluví i o negativních vlivech umělých zásahů do porodu třeba o podávání oxytocinu, epidurálu atd. nebo se mi líbil a je super i pro chlapy, aby k domporodu byli přístupnější přednáška „Jak nerodí muži“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.7.21 18:33

Ty dokumenty se dají najít na youtube či ulozto? Snad se tam hodně mluví, komentované to nebude. Ale v dokumentech se mluví dost, tak snad bude.
 Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
28.7.21 18:41

@jaruska2 na youtube. Ten „orgasmický porod“, tam je dost hudby a scén z porodu, možná by bylo fajn, kdybys na to koukla s někým, kdo ti to bude moct přiblížit, ale spoustu věcí jako jsou právě hlediska zásahů do porodu rozhodně pochytíš :) a to „jak nerodí muži“ tak to je vyloženě přednáška, takže se mluví furt. Tusím že tam byly sice i nějaké statistické grafy, ale on vše komentuje, takže by neměl být problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí