Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
23.11.10 23:03

Rodila jsem doma druhé dítě, naprosto bez komplikací, drobné poranění mimo hráz, nebylo potřeba šít. Měla jsem u sebe PA a manžela. Poporodní období a ranné šestinedělí nesrovnatelné s porodnicí, takže pokud splňuješ podmínky pro PD, můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.11.10 10:10
Terem píše:
IMI, dvakrát jsem rodila na koberci, jednou dokonce na skoro bílém, a nic tam nezbylo :-), to málo chytly podložky. Chápu, že někomu vyhovuje změnit na porod prostředí, jen mě překvapují ty předsudky, že je při porodu plno krve. Jediná krev byla na placentě, tu jsme si schovali a později zakopali pod strom.

fííha tak u nás v koupelně to po home porodu vypadalo jak na jatkách :lol: Manžel pak uklízel několik hodin a je fakt že ručníky a koupelnovou předložku jsme též museli pak vyhodit. Prostě z toho ty krevní sraženiny nešly dolů :wink:

K zakladatelce :think: Každému co jeho jest :nevim: byl to velmi silný a nádherný!!! zážitek na který nikdy nezapomenu. (na porody kluků taky ne, ale tam to není tak intenzivní) Ale dobrovolně bych do toho prostě nešla. Já vím že na to ses neptala a doslovně sis tyto komentáře nepřála,ale v dnešní době už je porodnictví tak daleko a lékařský personál důkladně proškolen, že prostor pro kompromis a komunikaci je tu vždy! Jen je třeba si jisté věci ujasnit dopředu a mít sebou někoho kdo na dodržování dohodnutých pravidel dohlídne. Proč radost z čerstvě narozeného miminka, zaměnit za euforii z toho že jsi ty i miminko naživu? Aspoň já mám z prvních společných minut jen tyhle vzpomínky - obrovská euforii, ale ne z dcery, nýbrž z toho že jsme to přežily!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
24.11.10 11:52

Lacenka, ak som pochopila správne, doma si rodila raz a neplánovane? Prekotný pôrod?
Myslím, že sa nedá porovnávať plánovaný a neplánovaný pôrod doma, ktorý je väčšinou bez asistencie. Keď to človek plánuje, pripraví sa na to psychicky i materiálne, a radosť z miminka si vychutná rovnako ako v pôrodnici. Ja som si teda pri domácom pôrode vychutnala VIAC než v pôrodnici.
A ešte k tomu, že dnes sa dá dohodnúť všetko. Nedá, nie je to štandardom (česť výnimkám). Ano, v pôrodníctve sa za posledných 20 rokov udiali veľké zmeny k lepšiemu a som za ne vďačná, i tak som ale bola pri svojich pôrodoch pred pár rokmi manipulovaná do zbytočných zásahov a postupov, i tak sa PA hádala s manželom, či ho ku mne na vyšetrovňu pustí alebo nie, zatiaľčo ja som jej tam skoro porodila…

• Citovat
  • Upravit
23847
24.11.10 16:16
lacenka píše:
Terem píše:
IMI, dvakrát jsem rodila na koberci, jednou dokonce na skoro bílém, a nic tam nezbylo :-), to málo chytly podložky. Chápu, že někomu vyhovuje změnit na porod prostředí, jen mě překvapují ty předsudky, že je při porodu plno krve. Jediná krev byla na placentě, tu jsme si schovali a později zakopali pod strom.

fííha tak u nás v koupelně to po home porodu vypadalo jak na jatkách :lol: Manžel pak uklízel několik hodin a je fakt že ručníky a koupelnovou předložku jsme též museli pak vyhodit. Prostě z toho ty krevní sraženiny nešly dolů :wink:

K zakladatelce :think: Každému co jeho jest :nevim: byl to velmi silný a nádherný!!! zážitek na který nikdy nezapomenu. (na porody kluků taky ne, ale tam to není tak intenzivní) Ale dobrovolně bych do toho prostě nešla. Já vím že na to ses neptala a doslovně sis tyto komentáře nepřála,ale v dnešní době už je porodnictví tak daleko a lékařský personál důkladně proškolen, že prostor pro kompromis a komunikaci je tu vždy! Jen je třeba si jisté věci ujasnit dopředu a mít sebou někoho kdo na dodržování dohodnutých pravidel dohlídne. Proč radost z čerstvě narozeného miminka, zaměnit za euforii z toho že jsi ty i miminko naživu? Aspoň já mám z prvních společných minut jen tyhle vzpomínky - obrovská euforii, ale ne z dcery, nýbrž z toho že jsme to přežily!!!

Dalo by se říct, že jsem cítila to samé, tedy tu euforii že jsme přežili a to jsem to do „Baby friendly“ porodnice stihla hodně s předstihem. Já nevím, koho bych si na to vyjednávání měla s sebou vzít, když se všude píše, že dula nestačí a personál ji nemusí vůbec respektovat - snad policajta :mrgreen: Asi máš pravdu s tím pokrokem v porodnictví, ale k dokonalosti ještě cesta hoooodně dlouhá, snad to nebude trvat dalších 20 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
24.11.10 16:26

Holky a jak to je s cenou?PA tedy kolem 10.000,– a dula?Ta stojí asi kolik?Taky jsem někde četla že snad jako pacientka mám právo na tři bezplatné návštěvy PA doma, nebo to už ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.11.10 17:25

Dula vyjde tak kolem 5 tis. Se vším všudy, tedy s pohotovostí, cestou do porodky a pak s nějakými 2 návštěvami doma v šestinedělí. Já to zjišťovala, ale nevím, jestli si ji mám do porodnice brát, pořád mi přijde, že když ji vlastně ten personál nemusí poslouchat, tak že je vlastně nanic :nevim:
Ty návštěvy PA jsou jakoby taky v ceně 10 tis (mmch některé PA vyjdou i na 13 tis) nebo myslíš, že by je jako někdy platila zdravotní pojišťovna? 8-o No líbilo by se mi to, ale ty pojišťovny by se asi kroutily jak hadice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
26.11.10 21:51

Já se po porodu obrátila na PA kvůli pomoci s kojením a ukázalo se, že její návštěvu u mě fakt uhradí pojišťovna! Platila jsem jen cesťák. Přijela dvakrát, se vším pomohla a poradila, provedla poporodní vyšetření. Velmi příjemné překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
28.11.10 15:40

Porodila jsem doma obě děti. Druhe dokonce bez PA. Šlo to tak rychle že za nami nestinla. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
1433
28.11.10 17:49

Viking:Jo?A myslíš že ten porod by neuhradili?Vždyť přeci pojišťovnu musí vyjít levněji zaplatit PA než porod v porodnici..?
LenaFesková:Moc gratuluju, já bych asi byla bez PA docela nervozní, zas až tak zběhlá nejsem. A super fotka :palec: :kytka: A kdo chytal mimčo, taťka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.11.10 17:52
Barush píše:
Viking:Jo?A myslíš že ten porod by neuhradili?Vždyť přeci pojišťovnu musí vyjít levněji zaplatit PA než porod v porodnici..?

Zkus si zjistit, kolik se platí za porod v porodnici podle sazebníku pojišťovny. Rozhodně to není 10tis., jako za porodní asistentku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
28.11.10 18:29

našla jsem super článek, je to tu černé na bílém
 http://www.aperio.cz/…07_porod.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
28.11.10 21:05

Čekala jsem, že to bude víc, ale určitě si k tomu většinou připočítají další služby. Největší rozdíl je v ceně za pobyt v porodnici, zvlášť, pokud tam matku drží 4-5 dní. My jsme za porod doma naposled platili 8000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenka75
28.11.10 23:18

Ano, byl a je úžasný!

• Citovat
  • Upravit
81480
29.11.10 08:00
Barush píše:
našla jsem super článek, je to tu černé na bílém
http://www.aperio.cz/…07_porod.pdf

Jenže problém je, že to je „průměrná cena za porod“ ne průměrná cena za fyziologický přirozený porod bez jakéhokoli zásahu. Porodní asistentka ani jiný ýkon vykázat nemůže a za ten by dostala mnohem nižší částku. Těch 9tis je cena včetně všech přidružených výkonů na sále - tedy přítomnost lékaře u porodu u všech porodů prvorodiček a nefyziol. porodů, vyšetření novorozence pediatrem po všech nefyziologických porodech a poporodních komplikacích, podání medikace (ATB při předčasně odteklé plodové vodě, str. poz. žen; epidurál…). A pak všechny komplikace, kde někdy lítaj desetitisíce až statisíce a to průměrnou patbu pojišťovnou značně zvýší.

Neříkám, že je to tak správné, ale je to tak. Při současné systému by porodní asistentka za přirozený porod dostala almužnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
29.11.10 09:26
Barush píše:
LenaFesková:Moc gratuluju, já bych asi byla bez PA docela nervozní, zas až tak zběhlá nejsem. A super fotka :palec: :kytka: A kdo chytal mimčo, taťka?

Ano,Tat'ka! Bylo to úžasný!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí