Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IMI
2766
22.11.10 23:09

Holky stejne, ted mi dochazi, jak beru urcity veci automaticky, treba to ze na me nikdo nespechal, nic nikdo neurychloval, zadny klistyry, holeni atd. a ze sem mela deti od porodu u sebe a porad, krom doby co sem se treba sla sprchovat a hlidala PA. Toho se v CR tezko dockam a nebo jo, ale musela bych cestovat. Proto mam hruzu, ze budu nekdy rodit v CR, ale uz prej treti asi ne :think: Ale na druhou stranu si neumim predstavit udelat si doma porodem „svincik“ a jeste do toho „zvat“ PA. Nevim, na tohle sem hakliva, i kdyz je fakt ze v porodnici sem jim asi hodinku po porodu po sprse sprchu i vytrela a porodni pokoj taky. Prej proc se nekoukam treba na televizi. Jenze tam davaj blbosti a miminko spokojene spinkalo z prezrani a ja se nudila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
22.11.10 23:15

Imi, hodinku po porodu miminko spinkalo z prezrani??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
22.11.10 23:16

Jo asi, zaslo kdyz melo jeste neprestrihlou snuru a cucalo a cucalo a pak usnulo. Takze bud prezrany nebo utahany. Nebo oboje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
22.11.10 23:20

No při vší úctě ke kvalitám kolostra si nemyslím, že by usnulo z přežrání :mrgreen: Myslím, že bylo maximálně spokojené s pohodovým porodem, a řeklo si, že to může prozatím zabalit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
22.11.10 23:22

Tak já bych chtěla rodit (císař není porod) :D
Když už bych mohla rodit, doma asi ne, ale ráda bych porodnici s domácím prostředím, klid, poloha jaká mi je pohodlná, milý a ochotný personál, žádný zbytečný zásahy na mě i na miminku.
Moc bych si přála, aby mi to jednou vyšlo.
Nicméně k porodům doma si myslím, že je to každýho věc. POkud je matka i dítě celý těhotenství v pořádku, nemocnice je blízko a PA opravdu zkušená proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
22.11.10 23:25

No kazdopadne mu to spani vydrzelo dva mesice :palec: Zato ted by moh trochu pridat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
23.11.10 11:40
IMI píše: …
Ale na druhou stranu si neumim predstavit udelat si doma porodem „svincik“ a jeste do toho „zvat“ PA. Nevim, na tohle sem hakliva, i kdyz je fakt ze v porodnici sem jim asi hodinku po porodu po sprse sprchu i vytrela a porodni pokoj taky. …

Také hrozné to fakt nie je :-)
Rodila som tesne po Vianociach, tak sme mali doma normálne výzdobu, koláčky na stole, pohostenie pre PA teda bolo :-) (ale fakt nechceli, len čokošku si dali :-)) Na pôrod sme mali pripravené staršie nepotrebné matrace, ktoré sme položili na zem, na ne ešte igelit (tuším… alebo ten bol pod matracami…?) niekoľko uterákov, takže bola okolo nepriepustní vrstva. Keď som už tlačila, tak som ležala na boku (z istých dôvodov sme mali túto polohu dohodnutú dopredu), keď zo mňa šplechla voda, tak na uteráky, trochu krvi tiež šlo na ne. Celé „pôrodné lôžko“, hlavne krvavé uteráky sme zbalili a vyhodili, takže upratané bolo raz-dva. (Manžel ich síce skúšal vyprať, ale nejako sa mu to nepodarilo, dal ich totiž vyvariť :lol: ) V posteli som mala pod sebou tie jednorázové podložky, takže tiež žiaden bordel. Ale hlavne, o upratovanie som sa fakt nestarala ja… :-)

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
23.11.10 12:00

Jee, ja nemyslela zvat jako pohostit, ale jakobynekoho mit doma, kdo tam normalne neni, do toho deti, hystrickej chlap. No aprave jeste starost o to, jestli mam starou matraci dost starsich prosteradel nebo ceho, igelit atd. Navic ze me voda letela podruhy az na PA a na zed :lol: Hele a to se muze vyhodit normal do popelnice? To se nebera jako biologickej odpad jako z nemocnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
23.11.10 15:39

IMI, dvakrát jsem rodila na koberci, jednou dokonce na skoro bílém, a nic tam nezbylo :-), to málo chytly podložky. Chápu, že někomu vyhovuje změnit na porod prostředí, jen mě překvapují ty předsudky, že je při porodu plno krve. Jediná krev byla na placentě, tu jsme si schovali a později zakopali pod strom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
23.11.10 15:50

Ale ja nemluvila jenom o krvi, proste se spousta veci musi zarizovat, veci, co v porodnici proste byly a ja se nemusela starat. Rodit jinde, mozna bych to zkousla a rodila doma, ale moje porodnice mi vyhovovala. A teda tu krev v pokoji a ve sprse sem si sice vytrela, ale bylo ji docela dost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
23.11.10 16:28

Terem: Taky jsme si nechali placentu a zakopali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
23.11.10 16:57
IMI píše:
Ale ja nemluvila jenom o krvi, proste se spousta veci musi zarizovat, veci, co v porodnici proste byly a ja se nemusela starat. Rodit jinde, mozna bych to zkousla a rodila doma, ale moje porodnice mi vyhovovala. A teda tu krev v pokoji a ve sprse sem si sice vytrela, ale bylo ji docela dost. :wink:

IMI, ty si si po pôrode v pôrodnici po sebe upratovala? Prečo?

A inak ano, na pôrod doma sa človek musí pripraviť dopredu, to nie je (alebo by aspoň nemalo byť) rozhodnutie „za 5 minút 12“. Ja som napr. viac než mesiac pred pôrodom mala zbalenú tašku do pôrodnice (čo keby to doma nešlo…) i prichystané veci na domáci pôrod. Zoznam, čo všetko máme mať mi dala PA. A i na matriku si človek rodný list musí ísť vybaviť sám, ale tí, ktorí vedia, prečo chcú rodiť doma to radi absolvujú :-)

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
23.11.10 18:24

Protoze sem mela cas naladu a byla sem lehce v euforii :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
23.11.10 21:47
IMI píše:
Protoze sem mela cas naladu a byla sem lehce v euforii :wink:

Téééda, to si dobrá! :lol: Ja som síce po pôrode tiež chvíľu v eufórii, ale nie upratovacieho typu, skôr takého „zvládla som to, tak mi teraz všetci dajte pokoj…“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
23.11.10 22:55

No po prvnim sem na tom byla stejne a po druhym za mnou asi po trech hodinach prived chlap starsiho syna a prines detskou sedacku ze jako jedem domu :lol: PA tak koukla povida ze aspon tech 6 hodin bych mela zustat, ale to vyslo na noc, tak sem zustala do druhyho dne. Musim rict, ze ten druhej porod a ten poporodni tyden nebo tak, byl uplne v pohode, jako bych nerodila a miminko bylo zlaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí