Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jj co vím z vyprávění babiček tak to za komoušů teda byla hrůza…např. babičce přinesly mojí mámu vždycky jednou za tři hodiny na nakojení,zabalenou v zavinovačce a jednou jí sestry donesly úplně jiné mimino a ona se snima dohadovala že to není její. Nakonec se zjistilo že to je chlapeček ![]()
Tak kdo to prožil…tomu závidím, osobně nesnáším nemocniční prostředí. Zároveň říkám…kdo do toho jdete, obdivuju vaši odvahu. ![]()
Reklama na porodní dům U čápa mi tady dokonce vyskakuje v pravém pruhu - http://www.pdcap.cz/
Před porodem jsem se tam byla podívat, popovídat si s PA o případném doprovodu k porodu… Pak jsem to řešila jinak (úplně mi neseděla), ale někomu může naopak plně vyhovovat. Sama mi řekla, že PA by měla v rodičce hlavně budit plnou důvěru, a někdy to prostě nefunguje.
Rodila jsem jen s porodní asistentkou (místní) v Podolí a bylo to fajn, i když si dovedu představit pár věcí lépe. Jedna známá rodila doma s mužem a asistentkou a byla nadšená. Další kamarádka plánovala porod doma s PA, ale když na to došlo, moc se jí nezamlouval její přístup. Přestože s ní byla v kontaktu už několik měsíců, nějak jim to najednou neklapalo (přijela za dlouho, vypadala prý otráveně a po několika hodinách ji pro jistotu odeslala do porodnice, kam s ní nejela - dostala zaplaceno za domácí porod). Kamarádka pak porodila za půl hodiny, po protržení vody… Druhé dítě už rodila rovnou v porodnici.
Další zajímavé zkušenosti (i odmítavá stanoviska) najdeš třeba tady (možná už znáš?): http://www.porodniplan.cz/index.php?…
Tak či tak přeju hodně štěstí a hezký porod!:)
Porod doma, to je u druhyho tehu muj sen. Ten prvni byl tak strasne vedeny, ze mam jeste doted husi kuzi a muzu rict, ze to byl nejhorsi zazitek v mem zivote. Zazila jsem si same zasahy od vyvolavani, pres pichani vody, nasilne vytlacovani vody z delohy a pod. Porod nakonec skoncil akutnim cisarem. Kvuli nemu mam strach i do dalsiho ditete jit
Fandim vsem, co se rozhodnou porodit doma v klidu, myslim, ze je to pro maminku i mimino to nejlepsi. I kdyz jsem asi srab a bala bych se pripadnych komplikaci, takze priste bych zase rodila v porodnici, ale uz bych si dala pozor na hodne veci. Hodne stesti, at se druhe tehu i domaci porod povedou ![]()
http://www.pdcap.cz/…/CojePD.html
u nás není povoleno v nich rodit
počkat…existují porodní domy, my můžeme rodit doma ale ne v porodních domech?Proč proboha…no moje skorotchýně se narodila na poli (nekecám je z vých. slov.)tak nevím snad bysme měly mít právo rodit kdekoliv…(pokud tím nebude samozřejmě bezprostředně ohrožen život miminka)
Barush píše:
počkat…existují porodní domy, my můžeme rodit doma ale ne v porodních domech?Proč proboha…no moje skorotchýně se narodila na poli (nekecám je z vých. slov.)tak nevím snad bysme měly mít právo rodit kdekoliv…(pokud tím nebude samozřejmě bezprostředně ohrožen život miminka)
Ty si můžeš rodit kde chceš, ale oni nesmí být řazízením pro vedení porodu.
Aha…njn zákony…možná kvůli tomu že by pak asi hodně maminek odešlo rodit do takových domů a tím pádem by porodnice přišly o spousty pacientek - zákaznic, tím pádem i o peníze…
Barush píše:
Aha…njn zákony…možná kvůli tomu že by pak asi hodně maminek odešlo rodit do takových domů a tím pádem by porodnice přišly o spousty pacientek - zákaznic, tím pádem i o peníze…
nevím, jaký je motiv. možná je to opradu blokace ze strany lékařské veřejnosti. Ale rozhodně není důvodem ztráta pacientek - procentuelně by jich nebylo jednak tolik. Jednak i nyní mají porodnice spíše problémy s velkým množstvím rodiček (Praha - viz registrace). A v Praze je i PD U Čápa. Tam problém nebude.
Příspěvek upraven 18.11.10 v 20:45
to je i můj názor
pro porodnici znamenají porody velký přísun peněz
Smutný je, že o tom rozhodujou chlapi ![]()
Ahoj, já jsem doma rodila, celkem nedávno
Všechno šlo krásně, až na tu bolest
Ale moc jsem se natrhla, takže jsme nakonec museli jet na šití do nemocnice. Tam to ale proběhlo nečekaně hladce a po několika hodinách jsme zase šli domů.
Tak jestli tě něco zajímá, můžu se pokusit odpovědět ![]()
Mmch, v PD Čáp se rodit dá ![]()
Anonymní píše:
Mmch, v PD Čáp se rodit dá
Určitě dá, stejně jako kdekoli jinde, ale nemají na to registraci.
…podle mě nedá, registrace byla udělena a pak zamítnutá, tak tě doprovodí rodit do porodnice
PeBa píše: …podle mě nedá, registrace byla udělena a pak zamítnutá, tak tě doprovodí rodit do porodnice
To, jestli se tam dá rodit oficielně (má/nemá registraci) je jedna věc. A to zda se tam porodit dá, je asi jiná otázka. ![]()
a to jsi tam jako rodila? nedokážu si představit, že by si to tam vzaly asistentky na triko, když to tam dělat nesmí