Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
18.11.10 19:52

Jj co vím z vyprávění babiček tak to za komoušů teda byla hrůza…např. babičce přinesly mojí mámu vždycky jednou za tři hodiny na nakojení,zabalenou v zavinovačce a jednou jí sestry donesly úplně jiné mimino a ona se snima dohadovala že to není její. Nakonec se zjistilo že to je chlapeček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
18.11.10 19:52

Tak kdo to prožil…tomu závidím, osobně nesnáším nemocniční prostředí. Zároveň říkám…kdo do toho jdete, obdivuju vaši odvahu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
18.11.10 19:53

Reklama na porodní dům U čápa mi tady dokonce vyskakuje v pravém pruhu - http://www.pdcap.cz/
Před porodem jsem se tam byla podívat, popovídat si s PA o případném doprovodu k porodu… Pak jsem to řešila jinak (úplně mi neseděla), ale někomu může naopak plně vyhovovat. Sama mi řekla, že PA by měla v rodičce hlavně budit plnou důvěru, a někdy to prostě nefunguje.

Rodila jsem jen s porodní asistentkou (místní) v Podolí a bylo to fajn, i když si dovedu představit pár věcí lépe. Jedna známá rodila doma s mužem a asistentkou a byla nadšená. Další kamarádka plánovala porod doma s PA, ale když na to došlo, moc se jí nezamlouval její přístup. Přestože s ní byla v kontaktu už několik měsíců, nějak jim to najednou neklapalo (přijela za dlouho, vypadala prý otráveně a po několika hodinách ji pro jistotu odeslala do porodnice, kam s ní nejela - dostala zaplaceno za domácí porod). Kamarádka pak porodila za půl hodiny, po protržení vody… Druhé dítě už rodila rovnou v porodnici.

Další zajímavé zkušenosti (i odmítavá stanoviska) najdeš třeba tady (možná už znáš?): http://www.porodniplan.cz/index.php?…
Tak či tak přeju hodně štěstí a hezký porod!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
18.11.10 19:54

Porod doma, to je u druhyho tehu muj sen. Ten prvni byl tak strasne vedeny, ze mam jeste doted husi kuzi a muzu rict, ze to byl nejhorsi zazitek v mem zivote. Zazila jsem si same zasahy od vyvolavani, pres pichani vody, nasilne vytlacovani vody z delohy a pod. Porod nakonec skoncil akutnim cisarem. Kvuli nemu mam strach i do dalsiho ditete jit :cry: Fandim vsem, co se rozhodnou porodit doma v klidu, myslim, ze je to pro maminku i mimino to nejlepsi. I kdyz jsem asi srab a bala bych se pripadnych komplikaci, takze priste bych zase rodila v porodnici, ale uz bych si dala pozor na hodne veci. Hodne stesti, at se druhe tehu i domaci porod povedou :palec:

• Citovat
  • Upravit
9511
18.11.10 19:56

http://www.pdcap.cz/…/CojePD.html

u nás není povoleno v nich rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
18.11.10 20:13

počkat…existují porodní domy, my můžeme rodit doma ale ne v porodních domech?Proč proboha…no moje skorotchýně se narodila na poli (nekecám je z vých. slov.)tak nevím snad bysme měly mít právo rodit kdekoliv…(pokud tím nebude samozřejmě bezprostředně ohrožen život miminka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.11.10 20:19
Barush píše:
počkat…existují porodní domy, my můžeme rodit doma ale ne v porodních domech?Proč proboha…no moje skorotchýně se narodila na poli (nekecám je z vých. slov.)tak nevím snad bysme měly mít právo rodit kdekoliv…(pokud tím nebude samozřejmě bezprostředně ohrožen život miminka)

Ty si můžeš rodit kde chceš, ale oni nesmí být řazízením pro vedení porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
18.11.10 20:27

Aha…njn zákony…možná kvůli tomu že by pak asi hodně maminek odešlo rodit do takových domů a tím pádem by porodnice přišly o spousty pacientek - zákaznic, tím pádem i o peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.11.10 20:36
Barush píše:
Aha…njn zákony…možná kvůli tomu že by pak asi hodně maminek odešlo rodit do takových domů a tím pádem by porodnice přišly o spousty pacientek - zákaznic, tím pádem i o peníze…

nevím, jaký je motiv. možná je to opradu blokace ze strany lékařské veřejnosti. Ale rozhodně není důvodem ztráta pacientek - procentuelně by jich nebylo jednak tolik. Jednak i nyní mají porodnice spíše problémy s velkým množstvím rodiček (Praha - viz registrace). A v Praze je i PD U Čápa. Tam problém nebude.

Příspěvek upraven 18.11.10 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
18.11.10 20:38

:palec: to je i můj názor
pro porodnici znamenají porody velký přísun peněz
Smutný je, že o tom rozhodujou chlapi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.10 20:45

Ahoj, já jsem doma rodila, celkem nedávno :wink: Všechno šlo krásně, až na tu bolest :wink: Ale moc jsem se natrhla, takže jsme nakonec museli jet na šití do nemocnice. Tam to ale proběhlo nečekaně hladce a po několika hodinách jsme zase šli domů.

Tak jestli tě něco zajímá, můžu se pokusit odpovědět :wink:

Mmch, v PD Čáp se rodit dá :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.10 20:48
Anonymní píše:
Mmch, v PD Čáp se rodit dá :wink:

Určitě dá, stejně jako kdekoli jinde, ale nemají na to registraci.

• Citovat
  • Upravit
9511
18.11.10 20:53

…podle mě nedá, registrace byla udělena a pak zamítnutá, tak tě doprovodí rodit do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.10 20:58
PeBa píše: …podle mě nedá, registrace byla udělena a pak zamítnutá, tak tě doprovodí rodit do porodnice

To, jestli se tam dá rodit oficielně (má/nemá registraci) je jedna věc. A to zda se tam porodit dá, je asi jiná otázka. :think:

• Citovat
  • Upravit
9511
18.11.10 21:00

a to jsi tam jako rodila? nedokážu si představit, že by si to tam vzaly asistentky na triko, když to tam dělat nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí