Porod kleštěmi následky pro dítě?

Anonymní
6.3.24 18:40

Porod kleštěmi následky pro dítě?

Ahoj, chci se zeptat těch, které měly porod kleštěmi, zda je u vašeho dítěte vše v pořádku? Syn šel ven kleštěmi, apgar score měl 10, 10, 10. Ale od narození je hodně uřvaný, hypertonicky, špatně spí (hodně se budí). Ale vývojově je napřed (teď ma 6 měsíců a už peruje na kolínkách). Neurolog řekl, že z té urvanosti a hypertonie musí prostě vyrůst, nic jiného. A že ten stav je prostě daný porodem, kdy mozek dostal zabrat. Když jsem se ptala pediatričky na následky do budoucna, tak mi řekla spíše děti s nižším skore mají tendenci k dysgrafii, dyslexii  ev  jiným apraxiím a prostě musíme počkat, jak se bude syn vyvíjet. Chci se zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti i třeba co se týče soustředěnosti, hyperaktivity atd.?

Příspěvek upraven 06.03.24 v 18:50

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
6.3.24 18:47

Znám ženu, je ročník 89, prý se narodila kleštěmi a vystudovala jadernou fyziku. Celý život je zdravá. Jednou mi kamarádka říkala, že zná pana, ročník 77, který se prý narodil kleštěmi a ten díky tomu má následky na celý život a snížený intelekt. Nicméně to mám jen zprostředkované, je to kamarádky rodinný známý, tedy hlavně se přátelí kamarádky máma s jeho mámou, nikdy jsem toho pana neviděla, tu ženu ročník 89 znám osobně.

• Citovat
  • Upravit
1238
6.3.24 18:52

Ja jsem se narodila klestovym porodem v roce 1980. Byla jsem asi rok vic sledovana, vse bylo v poradku. AS neznam. Vystudovala jsem VS bez vetsich potizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
6.3.24 19:25

Některá miminka jsou prostě uřvanější, neviděla bych za tím nutně souvislost s porodem…
Někdy lidé dávají porodu za vinu i svoje problémy v dospělosti (sociální, práci), což úplně nechápu, pokud samozřejmě nedošlo k nějakému postižení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 19:26

Syn byl kleštěmi s apgarem 9-10-10, byl v pořádku, proběhl jen rtg hlavy, dá nic. Je mu 15 let, je nadprůměrně inteligentní, vyhrává všechny možné olympiády a soutěže, hlásí se na gymnázium.
Můj gynekolog a odborník na UTZ se též narodil kleštěmi.
Ono záleží na tom, jestli mu kleště zmáčkly moc hlavu, tam pak může dojít k problémům. Známé vnuk potíže po kleštích měl, měl pak nějaké cysty nebo něco a sledovali ho. Je to ale normální kluk, vystudoval střední, pracuje. ;)
Držím palce, ať je syn v pořádku, vím, jaké jsou to nervy.

• Citovat
  • Upravit
305
6.3.24 19:30

Moje maminka rodila moji sestru kleštěmi a sestře není vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.3.24 19:44

Mrkněte na info ohledně KISS syndromu, osteodynamika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
6.3.24 19:46

Já jsem narozená kleštěma, kdyby ne, tak jsem mrtvá já i moje mamka :) je mi 30, mám dvě děti.
Dokážu si vážit života.. :) doufám, ze jsi vic v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.3.24 19:56

Mám syna 7,5 narozeného kleštěmi, apgar měl nižší.
Má ADD, dyspraxii, intelekt v dolním pásmu průměru, a měl přetrvávající primární reflexy.
My jsme v předchozích dvou letech hodně řešili kineziologii, ergoterapii, i trochu ezo regresní terapii, somatic experience. A skutečně ty následky z těch kleští měl/má. Dost věcí jsme díky těmhle alternativním léčbám zmírnili i odstranili.
Zlepšilo se soustředění, paměť, nálada, únava, motorika.
Každopádně jako kojenec nebyl extra dráždivej, bylo to hodný spavý miminko, zlatý batole: takový to dítě, co kam položíš, tam ho najdeš. Hodně spal, nevztekal se, nepral se s dětma o hračky. On si nechal všechno líbit a všechno vzít z ruky. Do 2 let nekousal, to vím, že jsem jela ve skleničkách a celkově kousat maso se naučil bez dávení až někdy po 3. roce. Měl problémy s rovnováhou, motorikou, všechny ty milníky přišly později.
Mám srovnání i s mladším synem, kde porod byl milionovej-císařem, ale on byl mnohem uplakanější, daleko vzteklejší, takovej malej generál. Chodit začal jen o necelý měsíc dřív, a ta hrubá motorika je jinde. Každopádně tohle dítě bylo a je daleko náročnější než to starší. To je povahou fakt empatický a milý zlatíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.3.24 20:10
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat těch, které měly porod kleštěmi, zda je u vašeho dítěte vše v pořádku? Syn šel ven kleštěmi, apgar score měl 10, 10, 10. Ale od narození je hodně uřvaný, hypertonicky, špatně spí (hodně se budí). Ale vývojově je napřed (teď ma 6 měsíců a už peruje na kolínkách). Neurolog řekl, že z té urvanosti a hypertonie musí prostě vyrůst, nic jiného. A že ten stav je prostě daný porodem, kdy mozek dostal zabrat. Když jsem se ptala pediatričky na následky do budoucna, tak mi řekla spíše děti s nižším skore mají tendenci k dysgrafii, dyslexii  ev  jiným apraxiím a prostě musíme počkat, jak se bude syn vyvíjet. Chci se zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti i třeba co se týče soustředěnosti, hyperaktivity atd.?Příspěvek upraven 06.03.24 v 18:50

Tak jelikož měl Apgar skore 10-10-10, tak evidentně přidušený nebyl a jiné velké problémy při porodu nenastaly. Neurolog vaří naprosto z vody, musíš se naučit prostě nevěřit všem všechno :kytka: Uřvaných a blbě spících dětí je tak devadesát do sta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 21:30

Syn je taky kleštěmi ale score 5-8-9, jako mimino byl extrémně klidný, dobře spal, ale cvičili jsme vojtovku, dneska je v první třídě, normální kluk, ale asi porucha pozornosti, teď půjdeme do poradny. Narovinu vzhledem k našim diagnózám po porodu mě to, kde jsme dneska přijde skvělý, bude mít plnohodnotný život a to je hlavní i kdyby byl dyslektik nebo něco jiného, je strašně přátelský, do kolektivu zapadnul a to je pro mě víc než samé jedničky, ty teda na vysvědčení mimochodem měl

• Citovat
  • Upravit
14686
7.3.24 01:33

To, co popisujes, vubec nemusi byt zpusobene porodem klestemi. Dcera narozena 37 + 0 prirozene bez klesti, APGAR 9 - 10 - 10. Hypertonicka, prvnich 6 mesicu provriskala 16 hodin denne. “Vecer” usnula mezi 2. a 4. hodinou ranni, vstavala mezi 6. a 7. Mezitim nekolik kojeni. 6 let jsem s ni nenaspala ani 2 hodiny v kuse. V 6 mesicich lezla a sedela, v 6,5 obchazela nabytek, od 10,5 chodila v prostoru. Ma hyperaktivitu a stredne tezkou dyslexii.

Jinak o nikom ze znamych nevim, ze by se narodil klestemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
7.3.24 06:12

Taky bych to až tak nepřisuzovala kleštím, nemusí to mít vůbec souvislost. Syn se narodil císařem, APGAR 9-10-10. Jako miminko taky pořád řval, měl silný reflux, měl hyportonii a strašně špatně spal. Celou noc prospal poprvé až někdy v 5 - 6 letech. K tomu byl vývojově taky napřed, v 6 měsících stál, v 6,5m obcházel nábytek a v necelých 9m sám běhal. Takže podobně jako u vás a kleštěmi to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.3.24 11:02

Syn se narodil kleštěmi… byl oživovaný.
Hodně špatně spinkal…byl velmi faxování na mě.
Trpí na růstové bolesti…byl extrémně ubrečené miminko.
Má dislexii.
Jinak logicky a vše další je v pohodě.. chodí ve škole na logickou matiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí