Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
pokud je pro tebe cisar lepsim resenim (pro me by ve tve situaci rozhodne byl), tak za nej bojuj.
Chapu, ze kvuli spatnemu odhadu p.doktora jsi byla z cele situace prekvapena a nezmohla jsi se na odpor.
Dnes je snaha rodit i KP prirozene, ale co vim, lekari v oduvodnenych pripadech daji i na nazor maminky, zejmena pokud je vyjadren dost durazne. Takze (s nadsazkou): ne a ne a ne, vyvolavat nechci, ne a ne a ne, prirozene nerodim. Pry to i v bohunicich funguje.. Drizim palec at to dopadne dle tvych predstav a hlavne dobre!
ja z bohunic kvuli tomu utekla…ovezla me tam rychla s problemama ale tam proste KP cisarem neudelaji i kdyby ses na hlavu stavela. takze sem si vydupala propusteni a sla rodit jinam. byl tam hroznej pristup
vubec je nezajimalo co chce clovek ![]()
jo a s odhadem vahy se u me doktori sekly skoro o kilo…ja osobne bych KP nikdy nerodila bez cisare..tech rizik je tam moc…muzes klidne jit rodit jinam…nevidim v tom problem
pokud tedy nezacnes rodit ted o vikendu…
edit: ale je teda fakt ze ja chtela cisarem odzacatku…nejak „prirozenej“ porod neprozivam ![]()
Příspěvek upraven 17.09.10 v 22:17
Já odrodila malou KP vaginálně také v Bohunicích, měla 3230gr a až na to, že to bylo dlouho, to zas taková hrůza nebyla, chápu, že se bojíš,ale mimi je na monitoru a kdyby něco, oni by tě střihli, toho se neboj.Na sále jsem měla 4 doktory, protože rodit to uměl jen jeden a ostatní se to učili:-),ale to bylo taky fajn vědět,že když jeden omdlí, je tam další:-)Musím říct, že jsem byla moc ráda, že císař nebyl…víš jak jednou císař…vždycky císař a přijít o tu možnost porodit miminko přirozeně mi vadilo víc.A ještě dodám, že u císaře je rizik mnohem víc!ale to ti asi mudr řekl.
Předpokládám, že jsi rodila na Obilňáku, (pokud jsi tedy rodila v Brně) u Milošů ti císař prý také neudělají.
ne nakonec v breclavi…hodne jsem uvazovala o ivancicich…v obou porodkach bezva pristup k cloveku jako k cloveku ![]()
Zakladatelko, já jsem někde četla, že kromě těchto bezpečnostních podmínek - poloha podélná KP,naléhání nožičkami, ne zadečkem, váha plodu do 3,5 kg, široká pánev apod. je další podmínkou, vyrovnanost, zralost a spolupráce rodičky. Prostě tak nemůže rodit žena, která není v psychické pohodě a která má z porodu nepřiměřený strach. Co tak se vymluvit na toto? ![]()
Moje kamarádka rodila cca před rokem v Bohunicích a ani ne KP, ale rovnou nožičky, takže velmi těžký porod, taky jí to vyvolávali a byla hodně spokojená. Navíc miminko se může otočit ještě těsně před porodem a pokud ne: zadeček je dost široký, stejně jako hlavička, takže neboj, bude to v pořádku! Držím palečky!
Ahoj.
Musím dát odkaz na svůj dotaz na jiném servru, setkala jsi se pravděpodobně se stejnou empatickou paní doktorkou jako já! Až se musím sama pro sebe smát, jak to je stejné, ten nezájem, šup tam, šup ven, zpráva, další. Můj příběh je trochu jiný, ale nedalo mi to:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…. Jinak já nastupuji v pondělí v 10, takže se asi potkáme na JIPu
. Teda jestli do té doby neporodíš nebo si to nerozmyslíš s porodnicí… resut
Ahoj všem, tak jsem se ani nestihla rozmyslet a v neděli 19.9. kolem poledne se nám narodil krásný a zdravý chlapeček. Nakonec jsem v těch Bohunicích rodila, vše bylo ok, ale asi i hlavně proto, že porod byl bez komplikací a malý měl porodní váhu 3150g. Takže v odhadu váhy se opravdu nespletli.
tak gratulace velika..hlavne ze vsechno bylo ok a jste zdravy
![]()