Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Roseforever Melnik neni spatny, pokud nema clovek smulu na pokoj c. 1, ktery je hned naproti sesterne, kam imrvere nekdo chodi a mj. se tam chodi na wc z navstevni mistnosti. Je holt prvni na rane. Jinak porodni salky pekne. Znova uz se mi tam nechtelo, vzala jsem, co mam ted nejblize.
Dobrý den, maminky, můžete mi napsat nejnovější zkušenosti s porodnicí na Bulovce. Konkrétně mě zajímá, jak je to s nástřihy u druhorodiček a jestli je možné rodit i v jiné poloze než vleže s nohama nahoře. Před čtyřmi lety se rodilo právě jen tak. Díky. (p. s. prosím anonymně, zatím o těhotenství neví v práci).
Ja som tam rodila dve deti, našťastie obe bez nástrihu - nebol potrebný, cvičila som s Aniballom. S tou polohou neviem, obe som rodila v polosede. Nohy som mohla mať buď pri tele, alebo v opierkách. Podľa mňa záleží na konkrétnom doktorovi - ak narazíš na mladučkú doktorku, ktorá promovala tak rok dozadu (v poradni boli dve také), tak to nebude vedieť odrodiť inak.
@armi píše:
Ja som tam rodila dve deti, našťastie obe bez nástrihu - nebol potrebný, cvičila som s Aniballom. S tou polohou neviem, obe som rodila v polosede. Nohy som mohla mať buď pri tele, alebo v opierkách. Podľa mňa záleží na konkrétnom doktorovi - ak narazíš na mladučkú doktorku, ktorá promovala tak rok dozadu (v poradni boli dve také), tak to nebude vedieť odrodiť inak.
to neni o tom, kdy doktor odpromoval, ale o neochote vyjit vstric rodicce na ukor sveho nepohodli. Protoze pro doktora je pohodlnejsi, kdyz zena lezu na zadech a on se ji muze divat mezi nohy pohodlne, nez kdyby drepela a on musel taky na kolena. Ostatne nejak nechapu, co ma co koukat rodicce mezi nohy, pohud tam neni zadny problem. Pokud problem je, tak pak to chapu.
@armi Děkuji, uvidíme, kde skončím. Bulovka bude stejně alternativa číslo 2. Plánuju porodnici mimo Prahu. O Aniballu jsem slyšela už před prvním porodem, ale nenašla jsem odvahu. Teď chci určitě zkusit, abych měla co nejvyšší šanci vyhnout se nástřihu.
Ja tam rodila skoro pred rokem a naprosta spokohenost. Hezke nove prostredi, prijemny a ochotny personal, co poradi. Jinak rodila jsem prvne a teda s nastrihem. Jen meli nejake spatne nuzky a neslo to, pani musela zabrat, takze jsem to citila, ale v tu chvili mi to bylo jedno. ![]()
Příspěvek upraven 11.10.17 v 19:43
Já tam rodila před 6 lety druhé dítě, nástřih minimální, dcera měla 4000g, seděla jsem hned, byla to pohoda. Kamarádka před 5 lety bez nástřihu.
@Rene1 Děkuji. Nové prostředí myslíš jak? Když jsem tam byla já, tak porodní sály byly bez sprchy a wc.
Já měla rodící místnost s wc i sprchou. Žádný nadstandard jsem neměla. Jen v tu dobu (kvůli havárii na hlavní třídě )netekla na celé Bulovce voda, takže sprchu jsem stejně nevyužila
.
Jeden sal je stale bez wc a sprchy, ostatni jsou uz predelane. Ja mela bohuzel smulu prave na tento. Je to neprijemne v bolestech lozit po chodbe s kapackou v ruce na toaletu, ktera je na druhe strane chodby.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.