Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U prvního mi odešla a rodila jsem až za 14 dní, ale až u druhého jsem zjistila, že mi jí u prvného odešlo jen krapet.. protže u druhého ze mě vypadl fakt velekj kus takovýho rosolu. a. malej se narodil asi za dva dny ![]()
U prvního ve středu, porod v sobotu ráno, u druhého v 35.tt, porod přesně v termínu.
Vzhledem k týdnu těhotenství si troufám tipovat, že do 3týdnů porodíš ![]()
Mně odcházela snad celý týden, pak už jsem si říkala, že to je vše den před tím než mi praskna voda, za mně odešlo množství jak naběračka
Takže po odešlé celé zátce, tak druhý den jsem rodila..
Někomu ale odchází i týdny před porodem ![]()
celá… až přijdou ty pravé bolesti, až budeš rodit, teprve si uvědomíš, co zátky ještě v tobě zůstalo. Zátka ti může odcházet klidně i týdny před samotným porodem, to co popisuješ, jako odchod samotné zátky nebude ( ta vypadá úplně jinak). Nejspíš jde o poslíčky, poznáš to tak, že když si dáš teplou vanu, bolesti odezní. Pravé porodní bolesti ne, spíše se zpravidelní.
Apropos - nahoře v liště je takový rámeček -HLEDEJTE. Když si tam zadáš třeba „hlenová zátka“,vyjede ti na toto téma další milion diskusí ![]()
Já bych řekla že mě odešla dnes poprvé a celá. Byl to opravdu kus. Byl to dlouhý a silný provaz rosolu. Omlouvám se za výrazy, které zacházejí k nechutnosti, ale nevím jak lépe to popsat. No a od té doby jsem nenašla ani kousek toho rosolu
@berry4 ale asi takovej odvaha, a by kus tý zátky vyfotil a dal sem pro všechny hledačky zátky, se ještě nenašel
![]()
@berry4 píše:celá… až přijdou ty pravé bolesti, až budeš rodit, teprve si uvědomíš, co zátky ještě v tobě zůstalo. Zátka ti může odcházet klidně i týdny před samotným porodem, to co popisuješ, jako odchod samotné zátky nebude ( ta vypadá úplně jinak). Nejspíš jde o poslíčky, poznáš to tak, že když si dáš teplou vanu, bolesti odezní. Pravé porodní bolesti ne, spíše se zpravidelní.
Apropos - nahoře v liště je takový rámeček -HLEDEJTE. Když si tam zadáš třeba „hlenová zátka“,vyjede ti na toto téma další milion diskusí
Jistě to byly nebo jsou poslíčči umím si představit že samotný porod a kontrakce bolí a vypadají úplně jinak.
@aničkakytička píše:
@berry4 ale asi takovej odvaha, a by kus tý zátky vyfotil a dal sem pro všechny hledačky zátky, se ještě nenašel![]()
![]()
![]()
Nevím, ale myslím že někoho by to opravdu napadlo ![]()
@aničkakytička
no vidíš - sakra kdybych věděla, že tady na tohle narazím týdně 5 x, tak ji tenkrát u porodu nafotím, atˇholky vědí, jak vypadá FAKTICKÁ ZÁTKA ![]()
@Anibas555 já bych se na to fakt nespoléhala, dnes odešel kus, můžeš mít den, dva tři pokoj, pak tě překvapí další a pak zase a zase… ![]()
@berry4 píše:
@aničkakytičkano vidíš - sakra kdybych věděla, že tady na tohle narazím týdně 5 x, tak ji tenkrát u porodu nafotím, atˇholky vědí, jak vypadá FAKTICKÁ ZÁTKA
@Anibas555 já bych se na to fakt nespoléhala, dnes odešel kus, můžeš mít den, dva tři pokoj, pak tě překvapí další a pak zase a zase…
To je možné. Jsem prvorodička takže ještě nevím a nemůžu porovnávat a srovnávat. Zdálo se mi to jako opravdu velký kus, jestli někdo říká že teprve uvidím co se mě ještě vypadne tak se tedy nechám ještě překvapit ![]()
@Anibas555 píše:
Já bych řekla že mě odešla dnes poprvé a celá. Byl to opravdu kus. Byl to dlouhý a silný provaz rosolu. Omlouvám se za výrazy, které zacházejí k nechutnosti, ale nevím jak lépe to popsat. No a od té doby jsem nenašla ani kousek toho rosolu
Ahoj, tak jsme na tom úplně stejně, ze mě vyšla taky dneska před obědem hlenová zátka (asi). Přesně co popisuješ - táhlý rosolovitý hlen, nejdřív byl průhledný, pak bílo-žlutý, takový „soplík“
a bylo toho dost. Já jsem teď 39+1 a už bych opravdu ráda rodila, tak doufám, že se to tou zátkou trochu popožene ![]()
@Anibas555 každá jsme rodily poprvé a každá se s tím zřejmě potkala… takže holky, někdo yb to fakt měl už nafotit a dát to sem ![]()
Za 4 dny mám rodit a myslím že mi hlenová zátka ještě neodešla…
neni to špatně?
Ahoj
dnes mi odešla hlenová zátka a chtěla bych se zeptat za jak dlouho - za kolik dní jsme rodily po tom co vám odešla? Mě odešla dnes ráno a asi úplně celá. Byl to táhlý, sulcovitý průhledný, dlouhý hlen. Vím že to neznamená hned porod jen by mě zajímalo za jak dlouho po té zátce jste rodily. Mimo to mě dnes celou noc budila bolest v podbřišku a velký tlak na konečník, který vždy trval tak 2 minuty a celý den mě taknějak břicho pobolívá. Kéž by se už něco chystalo
jsem 38 plus 4