Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky ![]()
V březnu jsme byli na KET. A termín porodu nám vychází podle MS 25.12. a podle ultrazvuku 27.12..
Slyšela jsem, že po IVF nebo KET se děti rodí celkem přesně na termín ![]()
Proto jsem se vás chtěla zeptat jak jste to měli vy? Vyšlo vám to, nebo jste rodili dříve či později?
Vím, že u každé z nás je to jinak, ale i tak jsem zvědavá ![]()
Děkuji za všechny odpovědi ![]()
To mě taky celkem zajímá…
já už teda jedno dítko mám, to šlo 39+2 ale bylo přirozeně
Ted čekám druhé po IVF a termín mám 1.11.
doufám, že bude jako jeho starší sourozenec, bo mám leidena a s tim nechtějí nechat přenášet.. a já se celkem bojím vyvolávání…
jinak, já zase slyšela od kamarádky, že se jí děti narodili ve stejný den i prý kamarádkám i švagrové… to by mě zajímalo, co je na tom pravdy
či jak je to možné
Tak po transferu se termín podle MS obvykle ještě přepočítává, takže máš ve výsledku termín podle hypotetické MS, ale jelikož je ten rozdíl v řádu několika málo dnů, tak se to stejně neřeší. Že by se rodily děti po IVF přesně na termín je samozřejmě blábol, jak je obecně známo, děti jsou holomci, co si lezou na svět, kdy se jim zachce. Já jsem začala rodit ve 27tt a porodila v 39+3 ![]()
@-Evka- To nevím, ale někde jsem to četla ![]()
@sweet78 Ahojky
Takže se v sanusu celkem trefili viď
Máme při každém ultrazvuku mimčo vždy o něco starší, tak si říkám, že bychom to mohli stihnout i dřív ![]()
@xsaleen Jsem na to taky zvědavá
Ségra má obě děti přirozeně, jedno přenášela a druhý jí vyvolávali. Taky se bojím vyvolávání ![]()
@Niiika88 no když pominu to, že to občas bolí, tak je to pro mě i komplikace, kam dát malího třeba na 3dny navíc… už tak si bere švagrová dovolenou na můj pobyt v porodnici, bo chlap nemá
@wobludka Neměla jsem hypotetickou MS, ale pravou
To je přesně to o čem mluvím, každá jsme jiná a rodíme různě
No a dětičky? Ty si na svět chodí úplně kdy chtějí ![]()
Jen mě prostě zajímalo, jak to komu termínově vyšlo a jak se to lišilo ![]()
Termin dle fiktivni MS (OPU minus 14 dni) jsem mela 20.2, dle utz ve 12.tt (nejpresnejsi) 16.2., dcera se narodila 24.2.
Skutecnou MS nikdo nebral v uvahu, to bych mela se svym protokolem termin uz v lednu a teda nekolik tydnu bych prenasela ![]()
@xsaleen Nějak se to s prckem zařídit musí. Je fajn, že se ti o něj postará aspoň švagrová ![]()
Tak ono třeba u dlouhého protokolu se tady na emiminu běžně bavíme o tom, že jsme po zastavovačce měly MS, od které se odvíjela stimulace, ale když by jsi to nazvala menstruací před mým dr., tak zbrunátní a pak Tě zatluče do země ![]()
Po IVF, ICSI, 5 denní kultivace - 41+0, následující den byl plánován nástup na vyvolání ![]()
@wobludka Já jsem měla krátký protokol a pak přišla MS a 19DC jsme si šli pro 5-ti denní embryjko
Takže to odpovídalo jakoby normálnímu cyklu trvajícímu 28dní ![]()
@KattyK To jste to stihli akorát ![]()
@wobludka a ted si predstav dlouhy protokol z folikularni faze, kdy se k nejakemu oplodneni dohrabes tak 30.DC a pozdeji ![]()