Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, můžu se přidat k vám?
Bydlím v Novém Jičíně, čekáme první dítko, které se má vylodit 2.5. a chceme rodit v Krnově ![]()
No pomalu a jistě začínáme nakupovat ale takové základní věci jako je postýlka, kočárek, přebalovák tak to už máme
Ted už vesměs nakupují babičky
, hlavně ta moje mamka, protože jsem její jediná dcera - tímpádem je to její první vnouče /tak je jak utržená ze řetěžu a těhotenství prožívá víc než já
).
Kdežto druhá babička už mám tolik vnoučat 5 vnoučat, takže to šesté už v ní nic nezlomí ![]()
@Beru Vítám tě tu mezi náma, jsem moc ráda že ses tu přidala ![]()
Tý jo 2.5. to už máš za pár, to pojedeš z NJ až do Krnova?
Já mám obavy jet z Opavy do Krnova natož z NJ. A proč nechceš rodit v NJ? Co vím, tak v NJ není špatná porodnice ne? Aspon mé kámošky byly spokojené.
@Misheila Já mám doma 3 pytle věcí které jsem dostala od sestřenky atd.. a to jsem si skoro nic nekoupila. Musím si v tom udělat pořádek, co všechno mám a co né a pak můžu začít nakupovat. Jednu postýlku už mám vybranou a druhou mi půjčí sestřenka. A ohledně kočárku stále nevím
Ještě jsme nebyly v žádném obchodě. Jaký máš kočárek? Ted řeším, jestli si mám koupit přebalovák a komodu a nebo jen komodu ![]()
Máte některá z vás zkušenosti s přebalovákem s vaničkou? ![]()
Holky je tu někde v okolí velká prodejna kočárků atd..? Mě se zdá že ani né. ![]()
Děkuju za přivítání
Jo, skoro za dva týdny je termín, ale klidně bych šla rodit už teď
Pro Krnov jsme se rozhodli, protože chci rodit naprosto přirozeně, zvolit si polohu jaká mě bude vyhovovat, atd. Tohle Krnov všechno nabízí a hodně mamin to potvrdilo. V Nj mám špatnou zkušenost (z praxe), nelíbí se mi diktování při porodu, že musím tlačit v pololeže s nohama přikurtovanýma ke třmenům a spousta dalších věcí. Jen ta dálka
Zítra jsme objednaní na prohlídku, takže aspoň si vyzkoušíme nanečisto cestu a uvidíme ![]()
@Beru Dneska jsem zrovna byla u Krnovské nemocnice. Ty jsi psala i do diskuze Opavská porodice nebo Krnov že?
Já se taky přikláním k té Krnovské, dneska jsem se otom bavila se známou která je přímo z Krnova a na novorozeneckém zná několik sestřiček, tak se mi poptá co a jak. Musela ses tam nějak přihlašovat? Nebo mubo chodit na kontroly? Taky jsem dnes říkala té známé,že v červnu nebo v červenci se tam chci jít podívat, jak to tam vypadá. Já jsem tam byla v říjnu 2010 na nadstandartu a pokoj byl moc pěkný, i to prostředí.
@waycrazy Tak přímo na stránkách nemocnice jsem si vyhledala porodní oddělení a staniční tam vypisuje termíny možných prohlídek. Tuším, že jsou to vždy pondělky od 15.00 a je tam pak číslo nebo mail na staniční, u které se má přihlásit prohlídka. Je to tam pěkné jo? Tak zítra se budeme těšit a pak napíšu info, co jsem se dozvěděla. Vedou tam i porody do vody, tak nad tím taky uvažuju. Jinak co se týče poradny, tak někdy chodí od určitého týdne mamči do své porodnice, ale ten můj má ultrazvuk i ktg v ordinaci, takže nejspíš na žádnou kontrolu do porodnice nepůjdu, až přímo na porod.
@Beru a ke kterému doktorovi v NJ chodíš? Já chodila k Markovi a byla jsem maximálně spokojená. Tady v Opavě jsem během těhotenství už jednoho doktora vyměnila, protože to u něho šlo jak naběžícím páse a sdko nic mi neřekl a když jsem se na něco zeptala, tak odpověděl pár slovy a zavíral mi furt kartu už abych šla. Ted mám doktora něco jak je Marek, sám od sebe mi všechno řekne a hlavně vysvětlí, je příjemný atd..:) Zítra dej hlavně echo co a jak, moc mi to pomůže s rozhodováním. A ty chceš nadstandart a nebo klasický pokoj?
@waycrazy
Taky jsem dostala nějaké věcičky od známé, tak jsem to přebrala ale polovička věcí už je fakt hodně obnošená, takže jsem si vybrala jen takové, které ještě vypadají. Přece malou nebudu oblékat do roztrhaných, několikrát zašívaných dupaček apod. Mi to třeba nedá, když jdeme do nějakého obchoďáku, tam stejně si vždycky něco přivezu domů, at už to jsou dupačky, bodyčka, či botičky
Prostě nedokážu odolat. Kočárek máme ENZO Espiro, starší ale jako funglovka, po známé za rozumnou cenu. My si koupili jen přebalovák, ale možná toho trochu lituju, protože ty komody s přebalovákem vypadají lépe a budou asi praktičtější. Ale smůla je ta, že pokoj je celkem malý, takže kdyby tam byla ještě komoda, tak už by se tam nedalo pomalu hýbat ![]()
@Misheila Já mám štěstí, že ty vecičky které jsem dostala, tak jsou jak nové, protože ona toho měla tolik, že to všechno ani nevynosila. Sestřenka mi také nabízí starší kočárek X-lander a stale se nemůžu rozhodnout, jestli použitý nebo nový
Uvažuju že koupím jen komodu se 6šuplíkamaa malého budu přebalovat na posteli, tu mám totiž nízkou. Segra má tu samou postel a přebalovala jen tam. Já pokojík nemám, máme totiž 2+kk, ale zase ty místnosti jsou hodně velké, tak proto budu mít dvě postýlky a pak ještě tu komodu..:)
@waycrazy Chodím k Valešovi, jestli znáš. Zatím taky spokojenost, milý a vstřícný, když se ptám, tak vždycky zodpoví, takže ok. Jinak chceme rozhodně využít nadstandart, pokud tedy nebude plný. Četla jsem, že tam mají dva a jeden z nich je i pro tatínky, takový pokojíček pro rodiče s prckem, to se nám moc líbí. Alespoň ten první den po porodu bych chtěla mít manžela u sebe na pokoji, líbí se mi to sbližování ![]()
@Beru známá měla nadstandart a byl to malinký pokojíček s telivizí, wc a sprchou. Valeše neznám, to mi ani nic neříká
ale hlavní je že jsi spokojená, protože to je hodně důležité Já jsem mooc ráda,že jsem zavčasu doktora změnila, protže kdyby něco zanedbal, tak bych si to nikdy neodpustila. Jak jsem psala, já mám dobré ,ž od přítela babička bydlí v paneláku přímo na proti nemocnice,takže přítel bude spát u ní a kdykoliv může zamnou přijít
Moc se mi tam líbílo, že náštěvu tam pustí i v 8 večer a nějak neřeší. Což si pamatuju, že v NJ to řešili už idyž jsem tam šla po 6 hodině.
Holky, za mě s tou komodou…já mám přímo komodu a přebalovací pult v jednom a nemůžu si ho vynachválit
. Jinak já jsem rodila v Porubě, takže kdyby vám to ve Vítkovicích nevyšlo, tak nezoufejte, já jsem v Porubě byla maximálně spokojená ![]()
@Katuskka Ty jsi taky nerodila v NJ?
Mě se líbí komoda s přebalovacím pultem se žiravkou,ale ještě jsme jí neviděla ve skutečnosti jak vypadá. Asi se zajedeme podívat do polska, bo je to tam levnější a skoro všechno je polská výroba.
@waycrazy píše:
@Katuskka Ty jsi taky nerodila v NJ?Mě se líbí komoda s přebalovacím pultem se žiravkou,ale ještě jsme jí neviděla ve skutečnosti jak vypadá. Asi se zajedeme podívat do polska, bo je to tam levnější a skoro všechno je polská výroba.
Nene, nerodila, musela jsem ze zdravotních důvodů rodit v Porubě, ale určitě toho nelituju, chodila jsem tady v NJ do rizikovky, a vůbec se mi tady přístup doktorů nelíbil, takže ikdybych si mohla vybrat, tak bych v NJ nerodila. No, ta komoda s přebalovákem je hlavně úspora místa, a ta naše se dá potom přestavět na normální komodu, takže až malá vyroste, nebudeme muset řešit, co s ní ![]()