Porod v 17 tt a kyretaz

9
5.7.26 09:59

Porod v 17 tt a kyretaz

Ahoj, mam za sebou porod (potrat) v 17 tt tehotenstvu kvuli vyvojove vade. Nasledne mi byla provedena kyretaz. Po porodu se necekalo na to, az porodim placentu, ale v rovnou me tedy odvezli na tu kyretaz, to je bezne? Zaroven se chci zeptat, jake mate zkusenosti s sestinedelim po tomto. Krvacela jsem asi tyden po porodu a kyretazi, pote to na 14 dni prestalo a pak me zacalo 3 tydny a asi 3 dny bolet bricho, jak kdybych to mela dostat a zacala jsem znovu krvacet (asi uz menstruace?) Ale krvacim uz 8 dni v kuse, nic jineho mi ale neni. Jsem z toho lehce vyjukana, protoze u predchoziho zamlkleho tehotenstvi a nasledne kyretazi jsem prvni menstruaci dostala az za 8 tydnu a ted toto. Je to normalni nebo je to na navstevu dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6189
5.7.26 10:16

Jsou to stále očistky a pauzy nekrvácení jsou běžné.
Já krvácela 2 týdny, týden ne a pak opět 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
5.7.26 11:04

Já to měla teda po tom 17 TT úplně stejně. Hned kyretáž ( jestli se čekalo na placentu ani nevím, byla jsem mimo) oni rovnou řekli že bude kyretáž už před tím porodem. Krvácení potom bylo hrozně slabé jen asi 2 dny cucky a pak 5 jako MS a za 3 týdny byla už MS ale teda jen 5 dní ( potom potvrzena ovulace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.7.26 14:11

@Markéta188 Aha, dekuji. Nikdo mi k tomu nic nerekl a predtim jsem to mela jinak, takze jsem z toho byla lehce nervozni. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.7.26 14:15

@LunaP No ja prave mela vzdy ms 3-4 dny, ted je to uz dni 8 a samozrejme nevim jestli to je prave menzes nebo jeste soucasti tech ocistku….Byla jsem na kontrole po porodu po 14 dnech a rekli mi jedine a to ze uz nemusim chodit ani na kotnrolu po sestinedeli no..tak snad to bude ok, dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
5.7.26 16:52

Jsem po kyretáži v 16. týdnu, mrtvý plod, důvod kyretaze byly časté zásahy na děloze v minulosti, a kyretáz pro mě byla šetrnější než vyvolávaný porod… Bylo mi řečeno že krvácení může být až 6 neděl, ale nemělo by to být tak silné, že bys musela během hodiny měnit vložku, nebo tak nějak… já teda přestala krvácet už v den po propuštění, ale vím, že nejsem uplne v pořádku, nemám uz skoro žadnou sliznici po castych kyretazich, tak nemam co… spravne bys mela mit prohlidku po 6 tydnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.7.26 18:20

@tgg91 To me mrzi…No ja mela prvni tehotenstvi ZT a po te kyretazi jsem taky skoro nekrvacela, ale opravdu jsem to dostala az po 8 tydnech kdy se zjistilo, ze tam nejake castecky zustaly a tak se mi deloha vubec nezatahovala…jako je to na palici…k dr se tedy objednam po 6tinedeli, ikdyz me nikdo na kontrolu neposlal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
5.7.26 18:40

@Valeska8 taky mě mrzi, co tebe potkalo :( já mám kyretáž už po 3.. a taky jsem u jednoho zadržovala krev v děloze,… a myslim si ze ta prohlidka po 6nedeli je zaklad…no je blby, ze ti toho celkove rekli tak malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.7.26 18:47

@tgg91 ach jo, no je to na palici😞 No nerekli mi opravdu noc, na kontrole po 14 dnech dr ani nevedel po jakem potratu jsem…hrozny…po porodu mi ani nedali leky na zastaveni laktace, takze dalsi dny byly peklo tak jako tak a k tomu rozbehla laktace. Bohuzel podle toho, co jsem cetla a slysela, jsem v nemocnici dopadla vlastne jeste dobre😅Asi musim zmenit pristup a ukolovat i ty lekare… Dekuji za pomoc🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1597
5.7.26 18:57

@Valeska8 no to mě mrzí ten přístup. Ono je to samo o sobě trauma a ještě to někteří doktoři zlepšují svými řečmi.

Já byla 2× v Podolí a tam tedy všichni empaticti. Na podruhé byli tak hodní, že mi zavolali paní psycholožku co byla u první ztráty. No ta z toho byla teda také hotová jak to, že jsem tam zas. Ale pomohlo to. Jinak bych na sebe ani nenechala sáhnout. Byla jsem ve stavu ležící v klubíčku a třásla jsem se.

Určitě jdi na kontrolu po 6tydnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
5.7.26 18:58
@Valeska8 píše: Více

Jako je možné, že je to už MS.
Ale krvácení v šestinedělí je opravdu normální i s pauzami. Na gynekologii bych běžela v případě, že je krvácení silné, nebo máš bolesti.
Jinak by měla být o klasická prohlídka po šestinedělí. Tu si vyžádej!
Držím palce, aby to příště dopadlo šťastně :srdce:
Tvá ztráta mě moc mrzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
6.7.26 09:09

@Valeska8 s laktaci me to mrzi, proti laktaci jsem nikdy nic nedostala, a nastesti se mi take nerozjela, prijde mi to trochu brzo, ale asi je to dost individualni…
Mozna bych si vyzadala po nejake dobe i odber hormonu, jestli je vsechno v norme, ja mam na konci sestinedeli jeste hysteroskopii, aby zkontrolovali delohu po zakroku, ale to je asi taky dost individualni..
Jako v tech nemocnicich by to asi chtelo nekdy vice empatie, i kdyz ja si vicemene nemam na co stezovat a byli vsichni mili, ale u me take nekteri nevedeli, jakou anamnezu mam, a hlasky typu, vyjde to priste, kdyz mi to uz 3× nevyslo… a vim, ze na to neni kapacita, ale dospavat na pokojich s maminkami, kterym to vyslo, a jdou za mimcami, taky neni po psychicke strance zrovna zlepsujuci… ale nastesti mam doma jedno zdrave dite, tak to tak neberu, jako kdybych nemela zadne, a porad se snazila o to jedno jedine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.7.26 09:50

@tgg91 No s tou laktaci jsem to tez nevedela. Ale pry se to bezne v tomto tydnu dava a v organizaci Dote v srdci mi rikali, ze se muze zpoustet dokonce od 12 tydne. V 17 by se pry dava skoro vzdy ten lek. Ale tak na druhou stranu muzu byt rada, te mi dali samostatny pokoj, nez prave jak pises lezet s maminkami, ktere maji u sebe sve zdrave miminko no…To je celkove trochu nedomyslene. Jen me proste udivuje, ze ta nasledna pece v tomhle zazireni, kde jsem byla je proste nijaka, psychologa pry maji nabizet tez hned…Me nabidli jen to, ze by bylo dobre abych si ho sehnala…bohuzel ne kazdy psycholog ma s timto zkusenost a taky se na nej ceka mesice, jenze clovek potrebuje pomoci hned…Ale kdyby si to cetl nekdo, kdo si tim aktualne prochazi nebo bude, muzu doporucit organizaci Dite v srdci, i co se tyka praktickych veci, jako zpopelneni miminka atd, pohrebneho a hlavne toho, na co mate pravo…v nemocnici se totiz vsichni chovali tak, jak kdybych to kazdej zazival po sty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
6.7.26 11:39

@Valeska8 aha, to je pro me novinka, ze se laktace nekdy spousti takhle brzo… jako ja jsem na pokoji matka + dite nebyla, ale tak jsem nejak vedela, ze ony jdou potom na pokoj, kde to miminko budou mit,… a kdyz jsem rodila poprve, bylo to 33 + 6 (zdravy syn) tak jsem byla na JIPce s tim, ze syna nemohu videt, kdyz je predcasne narozeny, a ze az budu ok, tak budu muset ja za nim,… a byla tam maminka, ktere to miminko prinesli, aby mohla poprve nakojit, tak si pamatuji, ze jsem se hodne drzela nebyt hlasita, ale slzy mi tekly proudem, protoze jsem ho tehdy ani nevidela a nevedela, jak na tom poradne je,… mne ted v tom 16. tydnu potratu psycholog prisel navstivit, nevim na kolik je to automaticke, ale tentokrat jsem byla na kyretazi v jine nemocnici a uz jsem byla v 2. trimestru, takze nevim jak to kde chodi…ale ono je to hodne bolestive i v tom 1. trimestru… to zpopelnění mi v 16. tydnu nikdo nenabidnul, ani nevim, jestli se to v tomhle tydnu uz da resit nebo ne… kazdopadne o pitevni zpravu si pry muzu za nejaky cas zazadat, otazka je, jestli chci vedet, ze to bylo absolutne zdravy miminko a chyba je ve mne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.7.26 19:28

@tgg91 To me teda mrzi, co se ti stalo…vlastne nevim co je horsi…nevedet co mu bylo a nebo jak jsem to mela ja, ze jsme to vedeli, ale stejne clovek so posledni chvile doufa. No v 17 tydnu mi bylo receno, ze se to normalne dela, ale rekla mi to prave ta organizace. V nemocnici semnou opravdu nikdo nic neresil. Nabidli mi pouze memory box, ale vzhledem k tomu tydnu jsem stejne nemela nic, co do nej dat…takze ten jsem odmitla…Kazdopadne si nemyslim, ze muze byt jakkoliv chyba v tobe. My mely vyvojovou vadu potvrzenou a klidne bych to tak brat mohla, ze je to mnou nebo pritelem. Ale snazim se proste myslet na to, ze je to priroda a nekdy se to proste tak stane…. Zivot se s nama neprdi a i se zdravym miminkem se toho muze proste tolik posrat…Ale dokud je mimi v brisku, nic moc neovlivnis😞 Moc se o tehle vecech nemluvi a tak si na to clovek pripada sam….Ale chapu ze nad tim takhle premyslis…nemela sem to jinak🙏 Zavidim, ze mas doma zdraveho kluka🙏 🙏 💚 💚

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí