Porod v 17 tt a kyretaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
579
6.7.26 21:55

@Valeska8 no bohuzel to tak vidim, ze je chyba ve mne, i kdyz se na to snazim moc nemyslet, protoze si potom pripadam si jako „vrazedkyne“… po tom druhem potratu jsem byla na vsech moznych vysetrenich co mi nabizeli, vsechno OK… jedine NK bunky z delohy nebylo mozna pro nedostatek endometria zjistit… menstruaci jsem uz skoro nemela, jen spineni jednodenni, estrofem na to nereagoval, ale nikdo mi k tomu nic extra nerekl, ze by to mohlo ovlivnovat udrzeni tehotenstvi, tak jsme se o to pokusili, a i s 5 mm sliznici se to povedlo, pripadala jsem si jako „frajerka“v protoze s takhle nizkou sliznici se to moc nedari,…ale myslim si, ze je problem v me deloze, v neokysliceni, nespravnem vyziveni, nebo tak nejak… jako predstava, ze si opravdu necham zjistit tu pitvni zpravu, a tam bude, ze plod byl absolutne zdravy… a ve mne kvuli nepriznivemu prostredi umrel, neokyslicoval, udusil… nebo tak nejak, uplne to nedavam, touha po dalsim diteti je opravdu silna, ale bojim se, aby to priste nedopadlo jeste hur… jako v 25. tydnu smrt apod…
Jako ty vyvojove vady se nedaji moc ovlivnit, pokud nezijete nejak vylozene nezdrave, nebo to nemate v genetice… moc se v tom nevyznam, urcite si to ale nevycitejte a drzim palce, at se na vas konecne usmeje stesti… :hug:
Ja mam napriklad porad vycitky, ze jsem to, ze mam extremne slabou menstruaci nejak vice neresila, i kdyz jsem se ptala, a nikdo mi tehdy nerikal, ze by to mohl byt problem…ale pokud je problem opravdu v tomhle, tak nevim, jestli byt vice nastvana, ze to nikdo neresil, i kdyz jsem na to upozornovala, nebo na sebe, ze jsem se o to vice nezajimala, a nevydupala si nejake jine moznosti…
To, ze mam zdraveho syna narozeneho 33+6 jsem extremne vdecna.. ale nabizi me premyslet o tom, ze to nebyla nahoda, ale ze nejaky problem uz zacinal byt tehdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
6.7.26 22:28

Já myslím, že je to normální. Mela jsem to tak minimálně po jednom porodu, ze byla 14 dBi pauza a pak jsem zas 10 dní krvácela. A ms přišla až 11 měsíců po porodu ( kvůli kojení).
O mimco jsem taky přišla jednou, celkem jsem byla 4× těhotná, deti mam tři. Důvod potratu v 19 tt neznáme, přestalo bít srdce. Léky na zastavení laktace mi tehdy dali. Na placentu čekali, ale nešla, tak jsem musela na kyretáž. Tehdy jsem krvácela asi 3 týdny, ms přišla po 32 dnech. A po třetí ms jsem otěhotněla znovu a už bylo všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.7.26 08:54

@andelka83 Dekuju za sdileni, to me uklidnilo🙏a tez me mrzi, co se stalo😞 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.7.26 16:57

@tgg91 Chapu opravdu chapu….Clovek se proste bude obvinovat…myslim, ze i kdyby byl problem sliznice, mel to resit tvuj gynekolog…ja si proste stale myslim, ze jsme sice zodpovedni za svuj zivot, ale doktori se tvari, ze preci vedi co delaji, to ze sliznici predtim neresili a mas pocit, ze si malo nalehala…proboha je to jejich prace aby to resili. Ale chapu, deje se to me i lidem okolo, ze proste to neresi, ale nasledky pak musime resit kazdy sam. Nevim jestli ti to pomuze, ale ja cekala kluka s downovym syndromem…ktery zil a dobrovolne jsem to ukoncila. Nikomu bych neprala to rozhodovani. Zijem rekla bych zdrave, ale je mi uz 36. Mohla bych si vycitat i to ze jsem si o vikendu davala pivo pred rokem. Taky jsem se diky prvnimu ZT modlila aby mu vzdy tlouklo srdce a po te diagnoze jsem se modlila aby prestalo a nemusela jsem to rozhodnout ja. Takze ja citim nesnesitelnou vinu a zaroven moje rozhodnuti bylo z nekonecny lasky k nemu…a i k sobe a rodine. Takze ti opravdu rozumim….Drz se 💚 💚 💚a dekuji za sdileni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
8.7.26 09:34

@Valeska8 to me opravdu moc mrzi :-( ale tuhle diagnozu si urcite nemuzes vycitat, je to neco, co tezko ovlivnis, i kdybys zila sebezdraveji, rekla bych, ze to neni tak vyvojova vada, jako geneticka odchylka, kterou nemuzes ovlivnit,… u me tu menstruaci nikdo moc neresil, krom tedy detske gyn, od ktere jsem odesla, po porodu, kdy ta menstruace slabla, vynutila jsem si nejdrive progesteron, pote i esterogeny, bez vysledku… snad jenom horsi, jako na pocatecni kontultaci v CARu mi bylo receno, ze si muzu v ramci umeleho oplodneni vyzadat nejake invazivni metody na zvyseni sliznice, ale kdyz nam to jde prirozene, tak proc spojovat vajicko a spermii takhle… clovek cte, co vsechno by se dalo podniknout priste, ale partner uz bude proti, rekli jsme 3. pokus a uz dalsi on nechce, i u rodiny dostavam nepochopeni, tak nemuzu rict, ze mam dalsi dite porad v hlave… a clovek si toho muze nacist hodne, a potom ti to lekar stejne smete ze stolu,… treba takove redeni krve, musim potratit v pokrocilem tydnu aby ti to nekdo vubec nabidnul (jestli nabidnou) a ony treba mohly byt 3× potraty kvuli blbemu zasobeni apod… ja si „vynutim“ vsechny mozne pridatky, abych to tehotnestvi udrzela… a na poctvrte si clovek vytahne cerneho petra v podobe downovu syndromu… ja osobne bych tuhle diagnozu taky nezvladla… to si urcite nevycitej :-( i kdyz ja uz kvuli tomu, ze mam doma jedno zdrave dite, ktere by tim trpelo… no a jsou dalsi diagnozy ktere nezjistim, zjistim az po porodu, a taky se bojim, abych si neco nevybojovala, a potom bychom doma vsichni trpeli, kdyz uz ma clovek doma jedno dite, musi myslet i na neho no… tak je to tezke rozhodovani, a trochu se bojim, az to budu s partnerem znovu resit… a i kdyz ty dva jeste zadne deti nemaji, tak je to hodne narocne, a kazdy na to proste nema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
8.7.26 09:58

@Valeska8 taky se drz, chapu, ze je to ted dost tezke a bolave obdobi :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie