Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky:-) mám na vás otázku, když jste si žádali o mateřskou přišel Vám naky dopis?
@Mišula31 Ahoj, ja podavala zadost pres zamestnavatele a zadny dopis mi neprisel. Teda zatim…
Cau holky dobry dotaz. materskou mi urcil gynekolog a ted mi chodi penize od pojistovny mi prijde. zrovna jsem koukala na banku a penize chodi ovsem od zamestanavatele to neni. na uradech mi rekli, ze prvnich 7 mesicu ma platit zamestanavatel nejakych 60 procent z platu tak ja nevim
jak to mate vy?
@Mišula31 píše:
Ahoj holky:-) mám na vás otázku, když jste si žádali o mateřskou přišel Vám naky dopis?
vubec zadny dopis mi neprisel jen jsem si okopirovala zadost o materskou od zamestzanavatele. ale nic jsem nedostala taky mi to prijde divny.
Ahoj holky, tak jsem ted jeste koukala do banky. Materska mi prisla od CSSZ a v poznamce je uveden denni vymerovaci zaklad, denni davka a obdobi za ktere je vyplacena. Na strankach CSSZ se uvadi, ze oznameni o vysi vymerovaciho zakladu a vysi denni davky se provadi poznamkou ve vypise z uctu nebo na postovni poukazce. Pouze v pripade, ze je sdeleni delsi nez je povoleny pocet znaku na vypise nebo na poukazce, prijde dopis s timto oznamenim. Po dobu 7 mesicu cini materska 70% z denniho vymerovaciho zakladu. Takze ja konkretne dopis ani nedostanu
.
Ja na nej taky cekam - mam to stejne jako ty. myslela jsem ze to plati zamestnavatel? tak jsem z toho jelen fakt.
Nene, penezitou pomoc v materstvi (materskou) vyplaci CSSZ po dobu 7 mesicu. Zadost o tuto davku na CSSZ posila zamestnavatel, pokud jsi byla zamestnana. Rodicovsky prispevek vyplaci ted momentalne UP a od zamestnavatele musis mit potvrzene papiry k zadosti o rodicak. Aspon tak jsem to vycetla na netu.