Porodné a nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
carla88 píše:
a když už jsme se tedy dostaly k původnímu dotazu, počítá se porodné i z mateřské nebo 3měs. před ??
porodné se nepočítá z ničeho. Je furt stejné… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
porodné je pevná částka, stejná pro všechny, kteří na ní dosáhnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
vyjizdis tu jen ty
Že je tatar, jsi jí napsala ty jako první, oslovovat někoho tatarem je asi slušná konverzace že?
Evidentně v tom tápe, neumí položit správně otázku, tak pokud s ní nehodláte mít trpělivost, tak opravdu nechte prostor pro ochotnější.
Ocitla jsem se tu náhodou, ale nedalo mi se jí nezastat, chováte se, jakoby jste ji přistihly v sámošce s čokoládou v kapse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona asi myslí,jestli to životní minimum k porodnému se vypočítáva zpetně i z mateřske nebo jen z marodního,aby dostala porodné…to já nevim,ale myslim,že i z marodního,prostě tři měsíce před porodem (tam patří i mateřská)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzkka píše:
Ona asi myslí,jestli to životní minimum k porodnému se vypočítáva zpetně i z mateřske nebo jen z marodního,aby dostala porodné…to já nevim,ale myslim,že i z marodního,prostě tři měsíce před porodem (tam patří i mateřská)
jo táááák, to v tom případě se počítá příjem z příjmu za 1/4 roku, takže at je to ppm či nemocenská
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo nezapočítává se jen rodičák či příspěvek na dítě do těch rozhodných příjmů, což je jasný, když se porodné vyplácí jen pro první dítě…i tak to na mpsv uvádějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:jizvíková píše:
vyjizdis tu jen tyŽe je tatar, jsi jí napsala ty jako první, oslovovat někoho tatarem je asi slušná konverzace že?
Evidentně v tom tápe, neumí položit správně otázku, tak pokud s ní nehodláte mít trpělivost, tak opravdu nechte prostor pro ochotnější.
Ocitla jsem se tu náhodou, ale nedalo mi se jí nezastat, chováte se, jakoby jste ji přistihly v sámošce s čokoládou v kapse
tak, já to nepsala jako útok, proto tam byl i
…
no, ale anonymní hrdinka tu slušně konverzuje, že ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pájinka25 píše:carla88 píše:tak jsem blbá?
právě, že můj příjem je vysoký a tudíž nám nevychází nárok na porodné. díky nemocenské by se mi příjem snížil a pak by nám to vyšlo. otázkou ale zůstává, jesli by se finančně vyplatilo být dva měsíce na nemocenské![]()
![]()
Blbej je tu někdo úplně jinej, takže klííídek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:Anonymní píše:tak, já to nepsala jako útok, proto tam byl ijizvíková píše:
vyjizdis tu jen tyŽe je tatar, jsi jí napsala ty jako první, oslovovat někoho tatarem je asi slušná konverzace že?
No musí se tu zakladatelka zastat sama sebe, když vidí jak je hloupá
![]()
Ocitla jsem se tu náhodou, ale nedalo mi se jí nezastat, chováte se, jakoby jste ji přistihly v sámošce s čokoládou v kapse…
no, ale anonymní hrdinka tu slušně konverzuje, že ......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodným obdobím je kalendářní čtvrtletí předcházející kalend. čtvrtletí, ve kterém se dítě narodilo. 16992,– je hranice rozhodného čistého příjmu rodiny měsíčně pro nárok na dávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit