Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,po vstupu do EU se mluvilo o tom,že by se s mateřskou mělo zvednout i porodné.Proto bych se chtěla zeptat vás,které jste rodily po 05/2004 kolik jste dostaly porodné.Díky
Ahoj Valentine,
kamarádka rodila 19.6.2004 a porodné jí bylo vyplaceno stále jen cca 8.500 Kč (přesně do koruny to nevím ale určitě ne víc ). Doufám, že to zvednou - každá korunka dobrá.
Ahoj Magika a Ledňáček 14tt
Ahojky Valentine,
myslím si, že mateřská ani porodný se nezměnilo, zvedl se jen rodičovský příspěvek na cca 3570 kč a můžem si (my na dovolené
přivydělavat neomezenou částku peněz…jinak nevim
Zdenik
Ahoj,
trochu jsem pátrla a porodné se skutečně zatím nezměnilo - je to 8450 Kč. Tak alespoň ten „závratně vysoký“ rodičák.
Jana
Ahojky holky, nedávno jsem se bavila s kámoškou kolik je ted porodný a ona mi tvrdila že od ledna 2005 by se mělo zvednout asi na 13000 Kč. Tak jsem se snažila něco k tomu najít na internetu, ale vůbec nic jsem nenašla, tak by mě docela zajímalo, jestli je na tom něco pravdy. Čekám mimčo v březnu takže by se to fakt dost hodilo. Díky za případný odpovědi. Ahoj Lída
Holky, já jsem slyšela, že těch 13tis. místo 8500 je už od srpna. Protože kamarádka měla termín an přelomu měsíce a tvrdila mi, že musí vydržet až do srpna:-))
Ale hledala jsem to na netu a taky jsem nic nenašla.
Mám termín v lednu, tak bych to taky uvítala. protože ta závratna suma na mateřské - joj, to bude bašta ![]()
Ahoj Valentine,
našla jsem odkaz, podle kterého by nové porodné v hodnotě
13 450Kč mělo být již vypláceno, ale když se dívám na stránky
MPSV, tak tam stále udávají hodnotu 8450, tak nevím, jsem
z toho nějaká zmatená
(
Ahojky,
dívala jsem se na ten odkaz a těch 13000 by platilo pokud by přešly plínky do výšší sazby DPH. Takže si myslím, že platí těch 8 tis.
Ajka a Lukášek 3 dny před TP
nuz mile dievcata, nam prave vcera vlada schvalila zvysenie porodneho…a svete div se, zo 4 000 to zdvihli na 4430 Sk. takze vam vasich 8 tisic mozme len slepo zavidiet…
Ahoj, u porodného stále platí, že se vyplácí 4× životní minimum novorozence (což je dnes něco přes 2000,–). Tedy pokjud rodíte jedno prtě. Pokud dvě, tak je to 5מiv.minimum na každé. U vícerčet teď už nevím…Hanka
Ahoj holky,
já rodila v únoru 05 a porodné činilo 8 600,– Kč, přesně.