Porodní plán, vzor – na co nezapomenout?

2390
15.9.05 11:07

porodní plán

ahoj holky,
co jste si všechno napsaly do porodního plánu?
Mám sestavenej takovej základ,máte nějké vychytávky,opravdu bych na nic nechtěla zapomenout.Nebo myslíte, žebych nějaké vzorníky našla na netu? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
15.9.05 11:49

Ahoj Verus,

taky jsem se připravovala na to, že ho sepíšu a hledala si materiály, nakonec k tomu nedošlo, v porodnici na kurzu mě přesvědčili, že všechno, co jsem chtěla požadovat (porod v polosedu, přiložení k prsu do 30 min. a podobně) není problém splnit i bez plánu, na všem se dá na sále domluvit a nakonec jsem stejně rodila plánovaným císařem (kvůli poloze koncem pánevním) a byla jsem spokojená i bez plánu. Každopádně už bohužel nevím, na jakých serverech jsem to našla, jeden jsem vytáhla i z nějakého deníčku tady na emiminu - zkus si dát vyhledávání pod heslem porodní plán. PP by měl začínat např. Chtěla bych vás v případě spontánního bezproblémového porodu poprosit o dodržení následujících věcí: a teď vypíšeš svoje přání (zachovat intimitu při porodu-žádné mediky apod., informovanost o všem, co budou provádět, klystýr ano či ne, holení ano či ne, přítomnost blízké osoby na sále, poloha/polohy při porodou, nástřih hráze, dárcovstí pupečníkové krve, přiložení dítěte po porodu, dotepání pupečníku, jeho přestřihnutí otcem atd.). Zkus si dát i přímo na nějakém vyhledávači (seznam, centrum) heslo porodní plán, určitě se dozvíš ještě víc.
Tak snad jsem ti pomohla alespoň trochu, přeju, aby vše dopadlo podle tvých představ a mimísek byl zdravý.
 Gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
15.9.05 12:20

díky gino,snad tam něco najdu, hlavně aby ty dohody dodržovaly i při porodu.

hodně zdravíčka tobě i mimískovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.9.05 12:48

Ahoj, tu najdes nejake ukazky porodnych planov.
http://www.tehulka.cz/view.php?…
http://www.tehulka.cz/view.php?… - v clanku su odkazy na porodne plany
A este dva slovenske:
http://www.babetko.sk/…iew_page.php?…
http://www.babetko.sk/…iew_page.php?…
Snad ti to pomoze.
Mimochodom, ja by som sa nespoliehala na dohodu priamo na sale. Moj porod bol taky, ze tu poslednu hodinu som nebola schopna hovorit, neviem, ako by som sa dohadovala, ze chcem radsej to ci ono. Ked to mas na papieri, je to jednoduchsie a nemozu ta vmanevrovat niekam, kam neches.
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
15.9.05 12:58

Pristi tyden uz mam prvni termin porodu, tak by me zajimalo,jestli vubec se porodni plany v porodnicich akceptuji /UPMD Podoli?/.
Ma to vubec smysl neco sepisovat? Bude to nekdo chtit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
15.9.05 13:12

LUCYS,

zeptej se co nejdřív přímo v porodnici - zavolej si tam nebo možná najdeš odpověď na jejich www. Já jsem rodila v Motole, a v papírových informacích, které jsem od nich dostala v poradně bylo zdůrazněno, že nemocnice umí pracovat s porodními plány. Ptala jsem se na to i v kurzu a porodní asistentka mi to potvrdila.
Přeji bezproblémový porod a šťastného mimíska.
 Gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
15.9.05 13:40

Diky , Gino.
V materialech z UPMD jsem nic podobneho nenasla, ale mrknu jeste na jejich stranky. Ne, ze bych chtela neco specialniho, ale zakladni veci, ktere by meli delat automaticky, ale zrejme tomu tak nebude. Jdu to omrknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
15.9.05 16:28

ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
5.2.06 08:32

Já budu sepisovat porodní plán na brněnský Obilňák, tak doufám, že jsou na něj zvyklí a nebudou se na mě dívat jako na exota. Navíc si chci k porodu přivést manžela i dulu…

Bebet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
5.2.06 09:59

Ahojky,

on je porodni plan jedna vec a realita druha vec :-) Ja jsem si ho sice nesepsala, ale mela jsem zhruba predstavu, co chci a co nechci. Nakonec me 10 dni pred terminem odtekla voda a behem 24 hod. se uz nic nedelo, takze me museli dat tabletku na vyvolani a pak to slo raz naraz, kontrakce jako hrom, moje predstava, ze budu hopsat na balonu ci si davat sprchu byla dost pase - byla jsem rada, ze lezim na porodni posteli a dejcham (a to doslova). Mela jsem hodne velke bolesti, takze jsem byla vdecna i za nejaka anestetika, ktera me tam dali, prestoze jsem o nich neuvazovala. Jo, a taky jsem chtela klystyr, ale ten uz me proste nestihli dat - malej se narodil behem 2 hodin. V podstate jedine, co me vyslo podle planu, byla poloha pri II. dobe porodni :-) a pritomnost manzela, ktery nastesti stihnul dojet 1,5 hodky predtim, nez se maly narodil. Nakonec jsem byla rada, ze jsem si nepriplacela za nadstandardni pokoj, protoze bych vlastni sprchu a WC, pripadne vanu ani nevyuzila.
Kazdopadne je urcite dobre nejaky plan mit, nicmene je potreba pocitat s tim, ze se bude muset prizpusobit aktualni situaci.

Tak hodne stesti a zdrave miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
5.2.06 10:10

Pomalu se taky chystame „rodit“, ale nad porodnim planem jsme zatim moc nepremysleli. Zkusim si poradne procist ukazky, ale nevim nevim, jestli mi to pak v porodnich bolestech nebude spis jedno… (jak rikaji kamaradky, ktere rodily…)

Marka + Marketka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.06 11:11

Přesně tak, bude ti to jedno. Pokud nejdeš do nějaké porodnice, která je známá špatným přístupem k maminkám při porodu, je to zbytečné. A mám kamarádku, která si napsala do p.p. že nechce nic na urychlení porodu a ni nic na tlumení bolesti ani epidurál a když pak při dlouhých bolestech chtěla aby jí něco dali, tak jí doktor řekl, že musí dodržovat její plán, že se pak nenechá honit po soudech. Když viděla jak okolo ní všichni dávno odrodily a ona pořád nic, měla na sebe vztek. Pak říkala, že by si už nikdy neplánovala něco, o čem houby ví, jak probíhá. Já bych těm doktorům trochu věřila, studovali to a mají praxi, já taky přece neradím automechanikovi jak mi má opravit auto. AILA

• Citovat
  • Upravit
354
5.2.06 11:15

Ahoj Bebet,
na Obilňáku můj porodní plán nikoho nepřekvapil, PA ho se mnou souhlasně prošla, fakt je, že jsem tam neměla nic vyjímečného.

Akorát jsem nevěděla, kdy ho vytáhnout, protože jsem přijela dost brzo (po odtoku plodovky), během pár hodin se vystřídaly služby, naštěstí jsem počkala a dala ho té správné, „naší“ porodní asistentce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
5.2.06 18:16

Ahoj Vero,
jestli máš zájem, pošlu ti jako vzor svůj(upravený samo), jako součást jsem měla u rodinnou anamnézu a moc to pomohlo. V Brně (Bohunice), kde jsem rodila, jsou na PP zvyklí a skutečně se tím řídili, alespoň co se dalo, jelikož, jak už to někdo psal, taky jsme nerodili spontánně, ale indukcí, takže spousta toho byla trošku jinak :) …ale např. u klistýru a holení nebyla diskuze. No a anamnéza pomohla dost, už se mě na nic nevyptávali, vzali si informace z PP a bylo hotovo.

Takže určitě PP doporučuji !
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
17.2.06 20:05

Ha moc ti děkuji za snahu.Procházim si tak náhodo tyto příspěvky.Porodní plán už nepotřebuji :) .Už mám totiž skoro pětiměsíčního chlapečka.Ale jinak moc děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí