Porodní plán - s čím měli největší problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
3.3.14 13:27
@ana11 píše:
Děkuji ti za vyjádření názoru a moderování této diskuse. Ale pro mě zbytečné diskutovat není. Trošku si ujasňuji, co je a není reálné a co přesně jak chci. Nevím, co je na tom k nepochopení. Až budu mít svoji konečnou představu, tak to samozřejmě prokonzultuji i s danou porodnicí. Myslím, že tady je opravdu velká kupa diskusí, které jsou k ničemu, tak i kdyby tato byla stejná, tak se to ztratí. Ale nemyslím si, že je zbytečné diskutovat. Minimálně třeba budu mít štěstí a ozve se někdo, kdo rodil s porodním plánem v Hradci. Bohužel když jsem zadávala přímo diskusi na toto téma, tak zůstala bez odpovědí. Ono na základě mailové či osobní konzultace můžou slíbit cokoliv, ale mě opravdu zajímají reálné zkušenosti.
PS: nepíšu pro MF Dnes :mrgreen:

ojojo, těhotenské hormony asi…nic ti nemoderuju, jen jsem ti napsala svůj názor…mizím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
3.3.14 13:28

@ana11 Rodila jsem v Podolí, vyvolávaný porod… problém byl snad se vším :zed:

1. Porodní plán si ani nepřečetli. Chtěla jsem ho dát sestře, začala jsem hledat v kufru a ona se mě jen zeptala „Máte tam něco extra?“ Řekla jsem, že ne. Tak ona jen hlesla „tak to ani nehledejte, to bude v pohodě“ a odešla… 8o
  2. Měla jsem tam, že chci být dopředu informovaná o VŠEM co se se mnou či miminkem bude dít. Až ze zprávy při odchodu jsem se dozvěděla, že mi dr. při jednom z vyšetření udělal Hamiltona a cože mi to vlastně dával za tablety a kapačky :zed:

Porod nakonec skončil císařem, ale věřím tomu, že kdybych rodila přirozeně tak mi ani nedají moje dítě na břicho a tak podobně… jak jsem měla v porodním plánu… :zed: U mě se na nějakej porodní plán naprosto dokonale vys*ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
3.3.14 13:29
@terinka4444 píše:
ojojo, těhotenské hormony asi…nic ti nemoderuju, jen jsem ti napsala svůj názor…mizím

Já to nemyslím zle, ale píšeš už potřetí, že se mám zeptat spíš v dané porodnici a to taky hodlám udělat. Ale hodnotit zbytečnost diskuse… no nevím. Pro mě je přínosná a doufám, že i třeba pro pár ostatních, které zrovna přemýšlí o porodním plánu. Každopádně za zkušenosti s tím, jak je to u vás, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
3.3.14 13:30
@ana11 píše:
PS: nepíšu pro MF Dnes :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.3.14 13:30

Moc se v tom pidláte a řešíte, ženské. Z porodu se dělá hrozná věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.3.14 13:33
@ana11 píše:
Já to nemyslím zle, ale píšeš už potřetí, že se mám zeptat spíš v dané porodnici a to taky hodlám udělat. Ale hodnotit zbytečnost diskuse… no nevím. Pro mě je přínosná a doufám, že i třeba pro pár ostatních, které zrovna přemýšlí o porodním plánu. Každopádně za zkušenosti s tím, jak je to u vás, děkuji.

ani já to nemyslela zle, jen jsem ti chtěla napsat, že k čemu ti je, žetřeba Cmochy v podolí na plán vůbec nekoukli, nebo že na Lochotíně je klimatizovaný centrálně sál a tudíž je pro dítě k ničemu ošetření u matky, páč by promrzlo…tak jsem to myslela. Zkušenosti jsou nepřenosné, vymyšlené to máš hezky, teď je na řadě ta konkrétní porodnice, protože ti nic nedá informace, že v Podolí nekoukají na plán. Třeba. Takhle jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
3.3.14 13:35

@Burj Chalifa Taky mám ten pocit.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
3.3.14 13:36
@terinka4444 píše:
ani já to nemyslela zle, jen jsem ti chtěla napsat, že k čemu ti je, žetřeba Cmochy v podolí na plán vůbec nekoukli, nebo že na Lochotíně je klimatizovaný centrálně sál a tudíž je pro dítě k ničemu ošetření u matky, páč by promrzlo…tak jsem to myslela. Zkušenosti jsou nepřenosné, vymyšlené to máš hezky, teď je na řadě ta konkrétní porodnice, protože ti nic nedá informace, že v Podolí nekoukají na plán. Třeba. Takhle jsem to myslela.

Já to beru. Tak snad se s nima nějak domluvím. Jen jsem chtěla i nějaké porovnání, protože k tomu různě načítám a v teoretické rovině opravdu umí slíbit kde co a pak je zajímavá ta realita, což leckde pokulhává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
3.3.14 13:37

@Burj Chalifa a já jsem ráda že jsem to nepodcenila. Měla jsem Hezký porod někdy čtu zdejší porodní deníčky a je mi smutno, protože spousta věcí by byla v pohodě kdyby měla dotyčná pp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
3.3.14 13:40

@ana11 pokud máš strach že ti nevyhoví, chtěj pp podepsat. oni po tobě chtějí taky spoustu podpisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
3.3.14 13:44

@suricata
Je to o hodně o porodnici jako takový. Já žádný PP neměla, poslouchala jsem a dělala, co mi řekli, a jak to tady čtu, tak co je považováno za hodné PP, to se u nás dělá běžně i bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
3.3.14 13:46

@ana11
A jak ty jako laik třeba poznáš, že něco prostě bylo nutný a nemohli se držet PP? Myslím třeba ten hojně zakazovaný nástřih. Já ho měla 2× a pokaždý nic, nevím o něm, sešití na jedničku, žádný problém. Zato vidina, že se rozervu samovolně až po zadek, dej pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.3.14 13:46
@Burj Chalifa píše:
Moc se v tom pidláte a řešíte, ženské. Z porodu se dělá hrozná věda.

souhlasím. Taky nechápu proč si musíme psát porodní plány a žádat v nich tak triviální věci jako být se svým dítětem. Vědu z toho dělá personál nemocnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
3.3.14 13:56

@ana11 Ahoj :mavam: já taky rodila v HK, porodní plán jsem taky zvažovala (čistě proto, že je to moderní, tak proč ne), ale tak nějak jsem skončila na tom, že jsem nevěděla, co tam napsat… že bych chtěla bonding? Aby mi ho neodnášeli? Popravdě jsem si porod nedokázala ani moc představit, přece jenom je to dost těžko přenositelná životní zkušenost. Dospěla jsem k tomu, že jsou to beztak spíš standartní věci. Když jsem se na to ptala svého dr. v rizikovce, tak ho to hrozně pobavilo, že s tím plánem čas od času nějaký šílenec přijde, ale že to stejně nikdo nečte. Že když budu něco chtít, tak si mám o to prostě říct. Tím jsem byla plně uspokojena a říkala si, že to prostě probereme pak v pár větách při příjmu. No při příjmu jsem to probrala tím stylem, že jsem dr. řekla, ať si do mě napíchá co chce, hlavně ať to oba ve zdraví přežijeme. Bonding mě absolutně neoslnil, lítal mi tlak, takže jsem byla ráda, že se malej rychle přisál a vzal si ho manžel… Takže jsem ve výsledku ráda, že jsem nic nepsala. Co se třeba nástřihu týče, znám PA, která stříhá prostě všechny, protože to je tak podle jejího názoru nejlepší (nehodnotím), takže Tě střihne ať chceš nebo ne, ikdyby jsi to v plánu měla sebevíckrát, protože si to prostě stejně okecá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
3.3.14 14:07

@paola white
Já si zas říkám, že z pohledu laika nemám ani páru, co se všechno při porodu může stát, narozdíl od dr., co toho už viděl, takže sice můžu mít nějaký požadavky, ale právo veta by měl mít on, podpis, nepodpis. Neříkám, položení po porodu, pokud už se nic neděje, ale to je něco jinýho, než třeba nástřih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí