Porodní sál Brno Bohunice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4780
28.1.12 21:06
terykt píše:
jo a jeste jedna vec kdy se plati za chlapa u porodu ? Az se odchazi z porodky nebo hned po porodu?

Platí se hned po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.1.12 21:07

a klystyr podstoupit musim? Je to nutne? Asi lepsi,ze? Nez pri vytlacovani miminka vytlacit i neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.1.12 21:08
Anabellka píše:
terykt píše:
aha tak to teda asi pujdu do nadstan. Nedovedu si predstavit behat nekam v bolestech na wc a do sprchy..jinak gratuluji k cerstvemu miminku,copak mas?
Děkuji. Konečně se nám po dvou klukách povedla holčička :lol:
to je super,my budeme mit holcicku,ale chteli jsme kluka,snad priste
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
28.1.12 21:10
terykt píše:
a klystyr podstoupit musim? Je to nutne? Asi lepsi,ze? Nez pri vytlacovani miminka vytlacit i neco jineho…
no můžeš to odmítnout,ale věř,že se po něm budeš cítit mnohem líp :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
28.1.12 21:12

Klystýr je úplně v pohodě. Znám horší věci… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.1.12 21:12
Žesťovka píše:
terykt píše:
no můžeš to odmítnout,ale věř,že se po něm budeš cítit mnohem líp :palec:

To verim,ale je to hnus mela jsem to u slepaku a prosedela jsem hodinu na wc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
28.1.12 21:13
Anabellka píše:
Klystýr je úplně v pohodě. Znám horší věci… :)
jo jo příjemnej průplach :D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
28.1.12 21:15
terykt píše:
Žesťovka píše:
terykt píše:
no můžeš to odmítnout,ale věř,že se po něm budeš cítit mnohem líp :palec:
To verim,ale je to hnus mela jsem to u slepaku a prosedela jsem hodinu na wc
klystýr byl lala,myslím že mnohem horší jsou ty kontrakce 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.1.12 21:44

no na to jsem zvedava,ja jsem posera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
2.2.12 11:59

Terykt, já rodila v Bohunicích loni 30.3. a pohoda. Na porodním boxu můžeš mít manžela sebou po celou dobu. Mají tam standardní pokoje a nadstandardy. Já si vybrala ten nejlepší s vanou a opravdu super. Měla jsem pro sebe vanu, sprchu a docela velký pokoj. Já si mohla vybírat. Voda mi praskla ve 3 v noci, ve 4 jsme dorazili do porodnice. Po vyšetření mi bylo řečeno, že to může trvat i dva dny, takže super. Že nejsem otevřená. Tak jsem si vzala nadstandard. Ale než jsem došla na box, cca v 5, tak už jsem byla napůl otevřená. A než jsem se ubytovala umyla apod. tak jsem byla skoro celá otevřená. Klystýr doporučuju, skvěle tě to vyčistí a teplá voda porod popožene kupředu. A bolestivé to není. :-) Já málem na záchod nedoběhla, pak jsem uklízela zem v koupelce, protože jsem s estyděla, že jsem skoro nedošla. Takže jsem byla ráda, že neběhám po chodbě. Pak mě asistentka ještě vycévkovala, měla jsem nějaké zaražené čůrání. Ale nepamatuju si to vůbec. Toto že na při porodu asi nevnímá. A vanu jsem využila, byla super. Pokud jsi rochnící typ, tak doporučuju. Skvěle mě to uvolnilo a popohnalo porod. Málem jsme ve vaně porodila. Jsem se pak nemohla vyhrabat ven. Já měla rychlý porod v 7:55 byla už malá na světě. Já chtěla rodit na posteli, ale je tam balˇon, sedací vak, žebřiny, židlička apod. Dá se rodit různě, ale já chtěla klasické křeslo, a šlo mi t lépe. Ale o je každého věc. Manžela jsem tam původně nechtěla, ale pak jsme za něj byla vděčná. Chudáka jsem pokousala :-) Takže doporučuju si tam někoho vzít, porodní asistentka tam totiž není celou dobu, byla bys sama. Takže kohokoliv, kdo se na to cítí. Platí se za něj, ale já myslím, že ty prachy za to stojí. A taky já ze sebe pořád rvala oblečení a pobíhala tam nahatá, tak jsem ocenila, že nemusím pobýhat po chodbě.
Takže za mně nadstandard v Bohunicích ano. Ale taky semůže stát, že bude obsazený. Takže bych to nechala a ž na momentálním rozhodnutí, až tam dorazíš.

Na boxu tě nechají tak 2 hoďky po porodu si odpočinout, pak půjdeš na šestinedělí. Ale já tam byla až do 11, byl frmol a čekal ajsem dlouho na doktora a pak mi dali ještě dvě kapačky a rychlejší zavinutí dělohy, takže jsem si tam pobyla dýl. A na šestinedělí jsem se nechala odvést. Jo tak yje dobrý tam mít manžela z důvodu toho, že ti nafotí malou přímo na boxu a bude se s ní těšit v době, kdy ty budeš ještě chtít odpočívat. Manžel si tak vytvořil docela úzké pouto s malou. Pak ji odvezli a věnoval se mně. Nezapmeň mu vzít sváču sebou, je to vyčerpávající i pro něho.

Takže na tvůj dotaz - Bohunice doporučuju, manžela k porodu taky, nadstandard taky a pokud máš ráda vanu, tak taky. Jsou tam 3 nadstandardy, dva jen se sprchou a jedne s obojím. Na šestinedělí je nadstandard zbytečný. byla bys zbytečně sama. Pokud máš ráda lidi, a jsi prvorodička, tak se hodí s někým být na pokoji. Předáte si zkušenosti. Já takto čerpala od maminky první den a noc a pak poslední den jsem zas předávala informace já dál. A návštěvy jsou možné až na pokoj, pokud není uzavřený špitál kvůli chřipkám, ale to v dubnu už nebude.

Pokud bys měla rodit předčasně, tak doporučuju Obilňák, tak jsou na předčasně narozená mimča dobře zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková