Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Doubi 29.4. mám termín podle MS
no a 6.5. by to kdyžtak vyvolávali mě… tak snad vyleze sám, ještě má chvilku čas
se mu tam prostě líbí no
ale od zítra má být hezky zase, tak třeba čekal na lepší počasí ![]()
@Martinka2511 tak abys mě nakonec nepředběhla
je fakt, že mě zas tak netrápí, že se mu zatím nechce ven, jen poslíčci mě zlobí už druhý týden a to už moc příjemný není. Anebo se tam nakonec sejdeme ![]()
@Doubi a jakej máš průběh poslíčků a jak dlouho ti cca trvají? Mě přijde že je snad nemam…
zatím mě trápí jen tvrdnutí břicha několikrát denně, ale jinak jsem v pohodě. V neděli jsem už začala pít maliník ![]()
@Martinka2511 buď ráda! někdo nemá poslíčky vůbec a rovnou si porodí
Já mám takové ty klasické „menstruační bolesti“ v podbřišku, dneska třeba skoro celou noc. Nic co by se nedalo vydržet, ale nepříjemný to je a spát se při tom moc nedá
Maliník už piju asi měsíc, což mi připomnělo, že včera jsem neměla, tak si ho jdu půllitřík uvařit ![]()
@Doubi já jsem měla tyhle menstruační bolesti na začátku týdne dvě noci za sebou, ale max hodinku a od tý doby zase nic. Břicho mám teda skori celý dny jak kámen, ale nejvíc k večeru.
Já ho piju 3× za den, vždycky hrneček. Ale pěkně mě honí na malou
Jsem si myslela že to už víc nejde, ale jde ![]()
@Martinka2511 taky mi včera břicho pěkně tvrdlo a to jsem na to celou dobu netrpěla, ale jináč se nic neděje. To se mi vždycky „přitíží“ a říkám si: ha, už se to rozjíždí a pak z toho zas nic není ![]()
Mě ten maliník sice chutná, ale vypozorovala jsem, že mi nedělá dobře na žaludek, tak si k němu přihodím vždy ještě trošku heřmánku a je to lepší. Do toho zobu lněné semínko, tak doufám, že to na porodu bude znát. I když nejvíc doufám v příjemnou porodní asistentku a vůbec milý personál porodnice.
@Doubi to mě břicho tvrdne každý den, několikrát…ale zase ty „menstruační“ bolesti mám minimálně. Já jak teď pořád čůrám tak vždycky koukám jestli to není voda
to jinak není možný jak často chodím. Mě taky chutná, četla jsem že pak je i dobrej na bolesti v podbřišku. ![]()
Taky se modlím aby vše v porodnici bylo oka. Docela se obávám toho, s kým budu na pokoji, ale říkám si že ty tři dny to vydržím. Ze začátku jsem i přemýšlela na nadstandardem, ale nakonec jsem si to rozmyslela
@Martinka2511 to bys poznala, kdyby to byla voda
taky mi přijde, že toho víc vyčůrám než vypiju, hlavně v noci samozřejmě
a největší fóbii mám z toho, že mě čůr. potřeba přepadne někde ve městě, kde prostě nebude kam si rychle skočit, když jsem autem, tak je to v pohodě, ale vypravovat se někam městskou je už o strach ![]()
Já nadstandard rozhodně chci, ale obávám se, že bude plno a budu mít smůlu. U nás za to nechtějí zas tolik a to soukromí mi za to stojí. Jednak by tam s náma pak mohl být i taťka a vůbec… ani nevím po kolika jsou normální pokoje, tuším 2-3 lůžáky? Ale jako těžkej introvert se taky trochu děsím toho, koho bych mohla chytnout, kór v Děčíně, že… ![]()
@Doubi no já jelikož jezdím městskou, tak musím vždycky přemýšlet dopředu
ale zatím se mi naštěstí nestalo že bych si musela někde dřepnout na trávu
to bych nedala ![]()
Já ho původně taky chtěla, ale zase si říkám že si budu mít s kym pokecat a hlavně když půjdu třeba do sprchy tak mi ta druhá může malou pohlídat. A jelikož čekám první mimčo, tak budu ráda, když tam budu mít třeba maminku co už má druhý a bude mi moct poradit.
@Martinka2511 ahój ![]()
ani náhodou, ten tam zůstane do maturity ![]()
a už mě ty monitory každej den nebaví - sestřičky si ze mě už dělají srandu a prý jsem snad dokonce jediná, kdo tam takhle každodenně „otravuje“ - takže asi jediná potermínová v celým okrese ![]()
A jak vy dvě? Taky nic? Já kdyžtak fakt v úterý ráno s taškou nástup na vyvolání, ale zrovna bude mít službu strašně prímová sestřička, tak se i těším. Tedy pořád ještě doufám, že to stihnem do toho úterka.
Potkáme se tam? ![]()
@Doubi Ahoj ![]()
No malý se zatím nechce… to já jdu v úterý na srdíčko a taky mě to bude čekat už každý den pokud nic nebude… Máme to přesně týden po sobě
bohužel si myslím že do termínu nevyleze, takže tam taky budu lítat každý den jako ty ![]()
To je dobře že tam budeš mít fajn sestřičku ![]()
@Martinka2511 neházej flintu do žita, jsem optimista, pořád věřím, že to ještě stihnu a ty určitě taky - heleď ještě mě klidně můžeš předběhnout
honěj se tu teď ty bouřky, tak třeba ještě prďolové překvapí a ona to pak může být bleskovka
pořádně zabouří, znenadání přijde silnější kontrakce, která to rozjede a za pár hodin budeš mít Lauru v náručí ![]()
Včera mě poslali na srdíčko nahoru na porodní, protože dole mimča nechtěla spolupracovat, tak abych nemusela dlouho čekat a sestřička tam říkala, že maj zrovna dost plno, tak ať prý ještě pár dní s porodem vydržím, než se to vyprázdní
A odledně toho vyvolání, že prý je to tak, že ráno se mám dostavit v plné polní, doktor mě prohlídne a podle nálezu - pokud nebude nic nachystáno, tak že zavádí velkou tabletu až na noc a pokud už by to bylo trochu připravené, tak malou tabletu hned… no, pro jistotu už jsem si přibalila i tlustou knížku ![]()
Jo a o víkendu se na srdíčko chodí zas na lůžkový oddělení gynekologie - tam mi dneska sestřička měřila i tlak a kontrolovala moč… ale všude zatím narážím na příjemný personál, tak snad to tak zůstane.
@Doubi no snažím se jí podporovat aby vylezla
ale uvidíme
jsem říkala, že se aspoň dopeče do krásy ![]()
Bylo by fajn kdybychom se tam sešly
no ale jsem napnutá jak kšandy
hrozně se těším na tu chvíli až mi buď praskne voda nebo až se objeví kontrakce a já budu odpočítávat po kolika jsou
už chci aby se něco dělo… už se i na ten porod těším
možná je to tím že nevím co mě čeká…myslím že to je výhoda prvorodiček.
Já jsem taky slyšela, že sestřičky tam jsou v pohodě, takže se těším
prý sestry i doporučují pivko na rozkojení
tak si přibal jedno nealko
já teda pivo nepiju, ale budu to muset nějak překousnout ![]()
Jo a to jsem se tě chtěla zeptat… já už mám tašku zbalenou, ale chtěla jsem si zabalit i zvlášť tašku na k porodu jak všude píšou, ale když nad tim tak přemýšlím, tak nevím co bych si do ní dala…
asi nějaký kapesníčky, jelení lůj, hroznovej cukr a nic víc mě nenapadá co bych mohla potřebovat… co tam máš ty?
![]()
@Martinka2511 mně sestřička říkala, že na to doma máme vlítnout, na to jsem jí ale řekla, že to už fákt nedám ![]()
Jo, to by bylo super sejít se i tam ![]()
Taky se těším, až bude co počítat
(zatím mám zase akorát ty MS bolesti)i na ten porod - nááhodou mám kolem sebe dost příkladů, že i prvorodička může rodit rychle a skoro bezbolestně ![]()
Jednoho birella mám nachystanýho už na dnešní večer - co by člověk pro to kojení neudělal
taky normální pivo nepiju, nechutná mi a smrdí, ale birell je výjimka, a občas si ho dám s chutí.
A v té tašce k porodu už ani nevím, co mám, jak je to dávno, co jsem ji balila
No, určitě bačkory, jednu příšernou noční košili na vyhození (doufám, že budou dávat erár, ale na seznamu byly, takže pro jistotu…), ručník (předpokládám, že 1. dobu porodní strávím ve sprše - jo, i ve sprcháčích tam mají balóny
), toaletní papír (blbá zkušenost z jiné nemocnice, ale tady, hlásím, všude toaleťáky jsou), pak jedny ty poporodní gaťky + jedno balení vložek, kartáček + pastu (kdybych zvracela), flašku neperlivý vody, hroznový cukr, jelení lůj, jo a teplý ponožky, kdyby byla zima
myslím, že to je všechno, snad ještě nějaké papírové kapesníčky, ty se můžou hodit vždy.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.