Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky - zejména z Valašského Meziříčí a okolí nebo ty, které si vybraly porodnici ve Val. Meziříčí.
Založila jsem toto téma, protože mi sestra u gyndr říkala, že od 20.týdne se má docházet do poradny do porodnice. mě to vychází od května, tak bych se chtěla zeptat, jestli některá z vás se tam taky chystá a navázat tak prvotní kontakt už tady;-). nebo popř.i ty maminy, které tam docházely, tak jaké mají zkušenosti.
tak snad se někdo najde a tato dikuze bude pokračovat ![]()
Ahoj Evulko. To mě docela překvapuješ. Já jsem teď ve 21. tt a pořád ještě chodím ke svému gyn. Mám v plánu rodit ve Valmezu,ale myslela jsem, že tam začnu docházet až ke konci těhu.
janinka25 píše:
Ahoj Evulko. To mě docela překvapuješ. Já jsem teď ve 21. tt a pořád ještě chodím ke svému gyn. Mám v plánu rodit ve Valmezu,ale myslela jsem, že tam začnu docházet až ke konci těhu.
Ahojky, tak sestra u gyndr mi rekla od 20 tt, ale na stránkách valmezské porodnice http://www.valmez.cz/…maminky.aspx píšou že až od 30tt. takže je ještě čas:-)
Tak to jsem si oddechla. Měla jsem strach,že jsem něco propásla
Chystáš se tam i na předporodní kurzy? Předpokládám, že to bude taky tvé první mimčo.
Ahoj, já mám za sebou dva porody ve ValMezu, běžně se do nemocnice do poradny začíná chodit opravdu až ke konci těhotenství, každý lékař to má jinak, ale až tak kolem termínu. Nemohla ses přeslechnout? Nebo je to nějaká novinka.
Je to tam ale náročné, v nemocnici jdeš normálně na gyn.ambulanci, čekáš s ostatními pacientkami, plus ještě ty ležící v nemocnici co jdou na nějakou kontrolu a do toho samozřejmě plánované operace a porody. Je normální, že tam čekáš i pár hodin (samozřejmě nemusí to být vždy). Tak doporučuju sebou pití, jídlo, čtení. Já chtěla co nejdéle chodit ke svojemu doktorovi, jednak jsem tam zvyklá a protože to čekání tam je opravdu dlouhé. ![]()
Není zač, držím Vám palce! Já mám s nemocnicí ve VM dobré zkušenosti ![]()
janinka25 píše:
Tak to jsem si oddechla. Měla jsem strach,že jsem něco propáslaChystáš se tam i na předporodní kurzy? Předpokládám, že to bude taky tvé první mimčo.
no, chodím totiž ke svému doktorovi do Nového Jičína a mám ho už od střední školy, což je už takových 12 let a jsem s ním spokojená. a právě jeho sestra mi říkala o tom předporodním kurzu ale v nemocnici v NJ. a sama říkala, že ve VM neví, jak to funguje. tak jsem si to našla sama. a protože jsem kousek od VM, tak chci rodit ve VM než v NJ. i když každá porodnice má své klady a zápory… takže jsem právě myslela ten předporodní kurz co ve VM nabízí… o ničem jiném nevím… jj, bude to naše první… zatím jsem ve 13+5tt a vše je zatím v pohodě, tak snad to tak bude i dál
a ty už víš, co budete mít???
No já mám svého doktora už od patnácti a je vážně moc super,takže se mi od něj pak taky nechce. Na porodnici ve VM jsem slyšela jen samou chválu, tak snad i my je budeme pak moct dál chválit
Tak o tom předporodním kurzu jsem taky přemýšlela a asi na něj půjdeme. Hlavně je super,že ti ukážou i porodní sál a prostředí, takže aspoň trošku víš do čeho jdeš. Já jsem právě 20+0tt. My nevíme,co to bude. Na prvním screeningu nám to ještě neřekli, tak jsem zvědavá na ten,co jdeme příští týden. To už by mělo být poznat na 99%. Záleží samozřejmě,jestli se nám prcek bude chtít ukázat
A vy už to víte?
janinka25 píše:
No já mám svého doktora už od patnácti a je vážně moc super,takže se mi od něj pak taky nechce. Na porodnici ve VM jsem slyšela jen samou chválu, tak snad i my je budeme pak moct dál chválitTak o tom předporodním kurzu jsem taky přemýšlela a asi na něj půjdeme. Hlavně je super,že ti ukážou i porodní sál a prostředí, takže aspoň trošku víš do čeho jdeš. Já jsem právě 20+0tt. My nevíme,co to bude. Na prvním screeningu nám to ještě neřekli, tak jsem zvědavá na ten,co jdeme příští týden. To už by mělo být poznat na 99%. Záleží samozřejmě,jestli se nám prcek bude chtít ukázat
A vy už to víte?tak kterou poradnu jsi myslela, kdyz ne ten predporodni kurz? doktor mi zatim o vyberu porodnice nic nerikal. ale co vim od svagrove,tak se pak pred porodem chodi do porodnice do poradny - ta si te vlastne prevezme od gynekologa. to jsi myslela? asi jo ze:-D a na ten kurz asi chodit zacnu, ale asi se mineme:-( ty uz jsi hooodne napred v tehu nez ja
pohlavi zatim nevime, doktor rikal, ze je jeste brzy - byla jsem na kontrole v 12+5 tt.ale mozna treba neco videl ale nechtel rikat sve domnenky. me to zatim netrapi:-D hlavne ze je to male zatim zdrave a bude to tak dal… radsi bych ale kluka, protoze bracha uz ma 2 holky, tak by nebylo na skodu mit v rodine i klucinu:-) ale je to vlastne uplne jedno:-) a muzu se te zeptat? ty jsi byla na tripple testech? me delal doktor ten screening naposledy, platila jsem za nej 500,– a dalsi kontrolu mam pak v 16tt ale o nicem se nezminil. a ty testy se delaji nekdy od tohoto tydne ne? i kdyz pry vychazeji falesne…tak nevim…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.