Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Doubi tak už mám princeznu na světě
narodila se včera v 18.42h, měla 3510 gramů a 52 centimetrů
je to zlatíčko. Domů půjdeme asi až v sobotu, ale ještě uvidíme. Na žloutenku to nevypadá, ale zatím nechce moc sát
tak snad se to brzo zlomí!!
A jak se máte vy, rodinko? ![]()
No, konečně
gratuluju moooc ![]()
a povídej, přeháněj - jak to probíhalo? doufám, že vše v cajku a užíváte si vzájemně, že jste konečně spolu ![]()
Neboj, s tím kojením to vyladíte - nám to začlo jít až 4. den po porodu a to ještě jenom díky kloboučkům… ( a nejvíc mi s kojením pomohla taková ta silnější sestřička s patkou
)A taky se ti Laura loupe? - Matouš byl jak sušinka a teď vypadá jako had, když svléká kůži
- prý se to stává právě u přenášených prcíků.
My se máme báječně, Maty je moc hodný miminko, akorát ho teď pomalu začínají trápit prdíky, tak to si trošku pobrečí…
Tak si to, holky, náramně užívejte, však si to zasloužíte! Jo a máš tam pořád tak prázdno, nebo už se zase začlo rodit?
@Martinka2511 Gratuluji
A jak to tam vypadá s místem, pořád je tam tak málo mamin? Mě to čeká tak během 14 dní ![]()
@Doubi Ahojky
tak už jsme z porodnice doma!
včera nás pustily.
No porod v rámci možností v pohodě
v devět mi dal první tabletku, no za dvě hodiny druhou a od jedenácti jsem už měla kontrakce snad po dvou minutách
pak třetí tableta a zhruba v půl šestý přijel přítel, šel za mnou do sprch, v šest mi na pokoji píchli vodu a hned sme šli na sál. To bylo tak čtvt na sedum… Šel se mnou ale nějak se pak na to necítil jak viděl, jak si mě tam štelují
měla jsem pár bolestivých kontrakcí takk z toho byl chudák mimo
ale svádí to na to, že tam bylo vedro
tak šel na chodbu
no… pak 4 kontrakce, kdy jsem ještě nesměla tlačit (já stejně tlačila protože to jinak nešlo
), no a potom na tři kontrakce byla venku
sestra mi pomohla zatlačením na břicho, ale bylo to v pohodě ![]()
S tím kojením to bylo peklo
malá byla líná sát, a klobouček pořád plivala… dvakrát jí i sestry dokrmovali, ale taky mi nejvíc pomohla ta s tou patkou, jako tobě! ta byla super, taková co se nejvíc starala. Taková kudrnatá blondýna, ta mě točila
říkala o Lauře, že „je taková, mouchy snězte si mě…“ a že se jí ani na ten svět nechtělo… no takový kecy blbý
ale naštěstí jsem se v pátek rozkojila, takže už je všechno ok ![]()
Vůbec se neloupe, a to jí nějak extrémně moc nemažu ![]()
Jo a v porodnici bylo celkem plno, byla jsem na pokoji s jednou mladou maminou, takže pohoda
navzájem jsme si hlídaly prcky.
A co vy? Jak pokračujete? ![]()
@Janča333 Děkuji
já když tam byla od úterka tak bylo celkem plno, ale v sobotu kdy jsem odcházela tak už lepší, protože v pátek odešly asi 3 nebo 4 maminky
@Martinka2511 @Doubi A ještě dotaz, dávají nějaké vložky a jsou k dispozici erární košile? Vím že je to na seznamu, ale ať toho nemusím tolik tahat. A co oblečení pro mimi, je dostatek?
Ještě holky píšou v seznamu olej pro mimi, jaký jste měli? Nebo tam nakonec je k dispozici.
@Martinka2511 no už jsem tě vyhlížela, co že tak dlouho nepíšeš ![]()
takže sis taky užila svý… no, ale hlavně žes nakonec porodila sama a v pořádku (ten císař je fakt hnus).
Mě byl Matouš taky línej sát, nejdřív se vůbec nechtěl přisávat a třetí den už jsem fakt byla vděčná, když při vizitě dětskej primář zavelel příkrm, bo byl malej už dehydratovanej
a když se pak už začal jakžtakž přisávat, párkrát si cucnul a usínal u toho, tak jsem ho musela porůznu pošťuchovat či lechtat - a podobné je to doteď, trošku lenošek noo ![]()
A taktéž mě ta kudrnatá blondýna nesedla ![]()
No nic, hlavně že už je to za náma ![]()
My už doma zavedli usínání při bílém šumu - fakt to zabírá a prcek při tom lépe spí… tedy i mě se při tom tuze dobře usíná
doporučuju ![]()
Zato zavinutí jsme už zrušili, protože to ho vytáčelo víc než ty mrskající se ručičky.
A od včera taky dávám kapičky na prdíky, protože se už kroutil hodně a to brečení jednoho rve za srdce.
Jinak se pořád tak nějak sžíváme, týden si vzal taťka dovolenou, takže hodně pomáhal, teď ještě přijela máma, pak už to bude jiné.
@Janča333 Jančo, vložky mi dávali jejich jen při samotném porodu a pak ten první den po císaři, kdy mě ještě „obsluhovala“ sestra, pak už svoje; košile dávají jejich a když jsem si řekla o čistou, vždy jsem dostala; oblečení na mimčo dávají a stále doplňují, takže je ho dost a veškerá kosmetika pro mimčo je taky k dispozici ![]()
@Janča333 Jani já dostala jeden balík poporodních, je jich tam 20
ale pro představu…sestřičky mě po porudy doslova vystlali 3 vložkama najednou
ale pak už to je lepší.
Košili z domova jsem ani nevybalila, používala jsem jejich a ze začátku jsem je měnila třeba i dvakrát denně. Na chodbě je vozík a je na něm čistý ložní prádlo a jsou tam i košile
jo a třeba župan jsem taky nepoužila, protože tam je pěkný vedro ![]()
Oblečení je taky dost, každý den ho doplňují.
A kosmetiku pro mimi nepotřebuješ žádnou, jen ubrousky a plenky. Případně škrob na koupání
@Doubi promiň, nějak jsem to dřív nestihla. V porodnici jsem to měla rozepsaný, pak jsem musela k malý a smazalo se mi to a už se mi to přes telefon nechtělo znovu ťukat ![]()
Mě malá zatím usíná v pohodě
pošli fotečku prcka.
My ručky ještě zavinujeme, ona s nima jinak pořád šermuje a škrábe se v obličeji ![]()
Já mám taky naštěstí taťku doma, hodně mi pomáhá a s malou je úplně úžasnej ![]()
Posílám fotku ještě ze sálu ![]()
@Martinka2511 šiš, to se neomlouvej!
mně se to tam stalo taky - měla jsem horko-těžko napsaný příspěvek a neodeslalo se to, přitom na tom telefonu to je pěkná makačka něco kloudného napsat.
Já si původně říkala, na co že nám taťka bude - mít ho týden doma, ale je fakt, že to byla pomoc veliká. Sice se malého zezačátku bál držet a pořád odmítá přebalovat, že je moc maličkej, ale už ho chová pěkně. A ono bylo vlastně moc příjemný nechat se obskakovat
až když jsem tu po týdnu zůstala celý den sama, docenila jsem, jak se to šiklo.
To ti maličká takhle koukala už na sále?
Moc se vám povedla, je krásná
vůbec nevypadá jako čerstvě vyklubaná. Matouškovi dělalo první dva dny totiž potíže koukat - vadilo mu to světlo. Tak přes den měl očka zavřená a večer, když se sešeřilo teprv začala čumenda ![]()
Nemáš zkušenosti v Děčíně s nějakým šikovným fotoateliérem? chtěla bych malýmu nechat udělat pár profi fotek (pro nás) na památku, páč je fakt k sežrání. Zatím jsem si vyčíhla tu fotografku, od níž visí fotky v porodce na chodbě - libil se mi ten jednoduchý nepřeplácaný styl.
Jo a náš prďolín (asi dva dny po porodu):
@Doubi Taky jsem vděčná za to, že je doma. Ještě jsem ani jednou nemusela vařit ani mít nádobí
to Tom se naštěstí nebojí chování prcka, ale nežene se do přebalování hovínek
ale jednou ji už prebalil, když byla počůraná.
No ona kouká jak starostka
v nemocnici celý den prospala a pravidelně každou noc po třetí hodině ranní oči jak baterky a už nespala. Docela i plakala takže jsem každý den byla od půl čtvrtý vzhůru… doma naštěstí už spí líp.
Akorát by se mi domů hodil ten přímotop jak byl nad přebalovákem
ten byl super, akorát mě byl hic ![]()
Hele my byli na focení v Úl, je levná a moc šikovná. Takže myslím že za tu cestu by to stálo. My byli v těhu a plánujeme po šestinedělí zase
kdyžtak koukni na její stránky. Fotoateliér Betynka. Mám ji i na fcb
No malej je taky úžasnej
oni mají ty miminka tak krásný nosánky
![]()
Takhle koukala dnes po kojení
jo a mimochodem, dnes dudala i bez kloboučku!
nejdřív jsem ji nakojila aby neměla hlad a ke konci jsem ho sundala a ještě asi pět minut dudala ![]()
Příspěvek upraven 12.05.14 v 20:30
@Janča333 jo a za co jsem byla ráda že jsem si vzala tak jsou kuchyňský utěrky
koupila jsem si nějaký lepší měkký a používala jsem je ve sprše na utření spodku, protože ručník bych měla pořád jako čuně
takže doporučuju ![]()
@Doubi @Martinka2511 holky děkuji za poznatky a rady. Sice už jsem to zažila, ale před 7 roky. Přeci jen se od té doby něco změnilo.
@Martinka2511 máte to cácorku krásnou ![]()
tak jakpak doma pokračujete? lepší a lepší, viď?
Heleď já taky furt říkala malýmu, že se tváří jak starosta zeměkoule
ale oni se ty ksichtíky dost mění, poslední dobou už se zase tváří trochu jinak, většinou vykuleně pozoruje anebo se usmívá ![]()
Takže ty taky kojíš s kloboučkem? já teď pořád zkouším bez, někdy se zadaří, někdy ne, ale nevzdávám to…
no nic, malej se vzbudil, jdu kojit ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.