Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Doubi no taky se o to občas pokusíme, ale není to nic co by ji mělo vypudit ![]()
Já mám akorát bolesti v zádech, to je tak všechno. ![]()
Pivčo musím koupit a nebo mi ho pak přinese tatínek ![]()
No všechny ty věci co jsi napsala mám zabalený do velký tašky na pokoj… ale je fakt že ty pantofle a ručník hodím do tý k porodu… no kdyžtak mi snad něco přinesou z tašky, když bude potřeba.
Zdravim holky, uz chvili sem nakukuji. Ja mam termin 25.5. a taky v dec. nemocnici. Tak jsem pak zvedava na vase poznatky. Ja budu mit tedy druhe, ale to prvni jsem rodila 2007. Takze se toho asi dost zmenilo.
@Martinka2511 nejsi tam už? ![]()
já teď přijela z nem., pomalu se připravim, osprchnu a jedu zpátky. Doktor mě vysvětlil, že bude lepší začít už dneska…
dobrej pocit z toho tedy nemám, takže ![]()
@Doubi nejsem ![]()
Tyyyjo
tak to strašně moc držím palce ať to máte rychle a hlavně v pořádku za sebou!
neboj, zvládneš to a třeba už dnes budeš držet v náručí svého prcka
dej pak vědět!!! ![]()
Marti, tak Matoušek už se dnes ráno narodil. Bohužel ho nemám ještě u sebe neb to skončilo akutním císařem.
@Doubi Ahoj! moc jsem na vás myslela. Co se stalo, že nakonec císař?
A jste v pořádku? Každopádně moc gratuluji ![]()
Marti, tak jak to u vás vypadá? Teď je tu klídek neskutečný neb jsme tu jen tři maminy
No co se stalo…ve stručnosti se dá říct že ta vyvolávací tableta nezabrala jak měla a mě sice záhy začaly časté a silné kontrakce, ale vůbec jsem se neotvírala a malýmu se začalo nedařit, tak to pak lítalo rychle :-/ ale hlavně že to dobře dopadlo a jsme v naprostým pořádku oba. Asi v neděli nás pustí, už se nemůžu dočkat
Malej je naprosto dokonalé stvořeníčko a ještě začít kojit a jsem šťastná jak blecha
Sestřičky jsou tu bezva a je o nás super postaráno. Takže na malou ti stačí pleny a vlhčené ubr.,vše ostatní dostanete a pro sebe hlavně hodně vložek (těch je fakt obr spotřeba) jinak polovinu zabalených věcí jsem ani nevybalila ![]()
@Doubi ahojky mamko
no u nás zatím nic. Právě jsem na cestě na srdíčko zase. I když už jsem v nemocnici byla
ale planej poplach. Měla jsem dojem že mi praskla voda, chodila jsem čůrat snad každý dvě minuty a vždycky toho byli tolik jako bych nečůrala půlku dne
a ještě ta barva-úplně čirá… do toho mě bolelo břicho a bylo mi na zvracení, tak jsme v noci ve čtvrt na jednu jeli
ale aspoň mi dr Kaplan udělal utz a konečně vím kolik malá váží
3430g
chtěli si mě tam nechat, ale nakonec mě pustili
Jak byl vlastně prcek velkej? Jsem ráda že jste oba v pořádku! ![]()
Tak tos mohla zaskočit na návštěvu, když jsi byla vedle
No samozřejmě přeju, ať už máš malou taky u sebe, je to překrásný!
tady pořád prázdno, nikdo další neporodil, vypadá to, že budeš mít pro sebe nejen pokoj ale celé patro
Malej měl 51 cm a 3,36 kg, drobek, a den před porodem odhad 2,8kg - naštěstí se dost sekli.
@Doubi tak to byl opravdu drobeček
to už teď má ta naše čurina víc
snad se taky sekli a bude mít míň. Dnes opět na srdíčko, už jsem z toho hotová. Ale co… jsou horší věci. Škoda že se tak mineme, když jdete zítra domů. Samozřejmě vám to přeju ![]()
Takže jsi na pokoji sama? ![]()
Tak drobek začal nabírat, čili by nás fakt zítra měli pustit. Popravdě ten týden je už moc a představa dalšího pobytu…grrr :-/ No já bych sem měla někdy příští týden asi ve čtvrtek na vyndání stehů, tak kdybys tu zrovna byla, můžu zaskočit
A nejen že jsem sama na pokoji, mám pro sebe i sprchy a wc, neb pak už tu jsou jen dvě maminy na nadstandardech
Moc ti přeju, ať už máš malou u sebe, je to fakt krásný ![]()
@Doubi týden je fakt moc
To ti nezávidím. Takže ses už rozkojila?
No pokud v úterý fakt půjdu na to vyvolání tak tam nejspíš budu, takže se klíďo stav když budeš chtít
neboj, hned ti budu hlásit až se začne něco dít.
No a tu prázdnou porodnici ti tůůůze závidím
u mě než se začne něco dít, tak bude určitě narváno
No uvidíme ![]()
@Doubi tak jsem dnes byla na srdíčku a zítra nástup v 7h na indukci
mám z toho celkem strach. Vadí mi, že je to tak plánovaný
těšila jsem se na to odpočítávání kontrakcí doma, než se vydáme do porodnice… no nejradši bych byla kdyby zabrala hned první tabletka
ale to se mi nepoštěstí.
Až bude malá venku, dám vědět
drž palce. Pa
@Martinka2511 uf, my jsme od včera doma a dnes hned nějaké vyjížďky k pediatrovi na pojišťovnu apod., tak jsem ani nebyla s to napsat…
Držím palce samozřejmě moc, hlavně aby se ti to pěkně rozbíhalo a nedopadlo to jako u mě (anebo se prďolíně ještě zadaří do zítřejšího rána
)A vyšetření ti dnes dělali? Jestli už víš, zda jsi aspoň trochu otevřená a bude se hned zavádět pilule na vyvolání anebo nejdřív ta pre-indukční (to je ta větší na noc, co dávali mně, neb jsem byla ouplně zavřená). A neboj - napočítáš se dost i v porodce. Mě po zavedení tabletky odvedli na pokoj a že prý se mám vyspat a případných slabých bolístek si nevšímat
Do dvou hodin byly kontrakce po pěti minutách, do dalších dvou hodin po dvou a to už jsem si to štrádovala po pokoji sem a tam, kdeže spánek. Jenže pak mě napojili na monitor a další tři hodiny kontrakcí po minutě jsem musela strávit bez možnosti pohybu v leže
Ale u mě to prý - jak mi bylo vysvětleno - neprobíhalo standardně, že prý mé tělo nereagovalo dobře… Sice mě mrzí, že to dopadlo, jak to dopadlo, ale svým způsobem je to vlastně úplně fuk, protože tu vedle mě oddychuje ten raneček a na ničem jiným nezáleží.
Takže drrrržííím pěsti, ať máš Lauru co nevidět u sebe a jste obě moc spokojené
A v pátek dopo tam jedu na to vytáhnutí stehů, ale to už by vás měli zase pouštět domů ![]()
@Doubi tak hlavně že už jste doma v klídku ![]()
no vyšetření mi dělali naposled 1.5. v jednu ráno, a to jsem byla na dva prsty… tak snaf mi dají ru tabletu už ráno a né až na noc. No uvidíme. Dopoledne jsem z toho byla celkem špatná, ale už jsem relativně v klidu… v rámci možností teda
ale je mi jasný že jak zítra budu před nemocnicí tak budu zase na prášky. Přítel je v pohodě, ten se těší. Aspoň někdo je v klidu ![]()
Takže sis taky užila až až. Ale hlavně že všichno dopadlo nakonec dobře a že už jste spolu
je možný že taky porodim až ve středu takže v neděli bys nás tam ještě našla.
Užívej si prcka a já se ozvu, pa ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.