Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Doubi doma úplná pohoda! Přes den většinu prospí a když je vzhůru tak je hodňoučká a taky kouká vykuleně na hračky co má na boku postýlky
je to sranda pozorovat ty jejich tlamičky ![]()
Akorát kdy si zabrečí tak to je u přebalování, je prostě nerada nahatá
ale ve vaničce se jí líbí ![]()
Jojo, taky s kloboučkem. Vždycky když jí ke konci kojení zkouším bez kloboučku tak to je drška…se zamračí kde jako má toho dudana a co jí to dávám ![]()
@Martinka2511 @Doubi Ahoj holky, ani jsem vám nenapsala, že už to taky máme za sebou. Pavlínka se nám narodila 22.5., vážila 3140g a 49 cm. Porod byl hrozně rychlý. Ráno v 5.15 hod mi odtekla plodovka, vypravili jsme ještě syna do družiny a školy, no a tak nějak po 6.30 hod jsme dorazili do porodnice. Otevřená na 2 prsty, manžela poslali domů. No dostala jsem klystýr, sprcha a pak mě po dlouhé době vyšetřovala až doktorka. Jenže mezitím už byli kontrakce snad po půl minutě a hrozný tlak na konečník. To znám z prvního porodu, že už se tam tlačí hlavička. No pak mě teda konečně vyšetřovala mladá doktorka a málem jsme nedošli na sál. Taťka doběhl na poslední chvíli na sál a Pája se narodila v 9.09 hod. Bolelo to jako… nebudu říkat co, ale ten uzlíček je krásnej. Rodila mě ta mladá doktorka myslím nějak Karpuzovová a dohlížel na ní Klaban. Jinak ta doktorka mě vyšetřovala na srdíčku a docela to bolelo, tak jsem si říkala že nechci aby mě rodila. Asi nemá tolik zkušeností, no a měla jsem jí tam. Ale aspoň že tam yl u toho i Klaban. Tak snad bude po šestinedělí na kontrole vše OK.
Jinak si užívejte děťátek, občas to je hektické, ale z vlastní zkušenosti vím, že to období tak rychle uteče ani nevíte jak. Jednou budete vzpomínat jaké to byli ještě krásné starosti
![]()
@Janča333 gratuluju k princezně! ![]()
tuhle jsem si na tebe vzpomněla, zda-li pak už jsi rodila… tak hlavně, že to máte za sebou a jste obě v pořádku.
Ony tam jsou teď tři mladé doktorky, taky jsem tam měla jednu z nich, ale jméno netuším. Když mě vyšetřovala, bolelo to jako prase, ale jizvu mi zašila hezky ![]()
Jojo, utíká to, hlavně mi přijde, že každé to období trvá jen chviličku a mrňata se strašně rychle pořád něco učí a cválají ve vývoji kupředu, tak se snažím vychutnávat a užívat si co to jde každý den ![]()
Mějte se krásně ![]()
@Martinka2511 Marti, jak u vás? pokračuje rodinná idylka? ![]()
Krásné léto holky
, moc gratuluji k miminkám, četla jsem vaše příspěvky ze zajímavosti, že mě za chvíli porod v DC nemocnici také čeká, tak abych věděla co a jak a musím říct, že jsem byla dojatá, jak já se na ten uzlíček už také těším.
Chtěla bych se zeptat, jestli se v DC dělá císařský řez s částečnou anestézií, od pasu dolů a jestli při tom může být přítomný tatínek, nevíte náhodou???
Předem moc děkuji.
@Jarunka21 Ahojky,urcite se dela, ale co vim od kamaradky tak by ho uz nechtela. A co se tyce tatky tak ten tam asi byt nemuze max vedle ne pokoji. Ale na vse se zeptej pri sepsani porodopisu.
Děkuji za odpověď. Porodopis jsem byla sepsat už před 2 týdny a teda děs, sepisovala ho se mnou snad nějaká učnice a byla ráda, že zvládla opsat údaje z občanky. Dnes mi gynekolog řekl, ať se v nemocnici s doktorem Klabanem (kam jdu v úterý) domluvím na císařském řezu, tak ten mi snad vše poví. Nevíš pro by ta kamarádka to už nechtěla? Já četla, že je to šetrnější pro tělo než celková anestézie, já celkovou dost špatně snáším.. ![]()
@Jarunka21 bylo jí po tom šíleně blbě, všechno viděla a dokonce i cítila a trvalo dlouho než se jí tělo po tom vzpamatovalo. Ale možná záleží na každém jedinci. Klaban je super, ten ti poví co a jak. Já měla jen samý dobrý personál, jak sestry, tak i doktory. Ale u mě nebyl žádný problém a bylo to i dost rychlé.
Aha, no každý to asi snáší jinak, snad to nebude tak hrozné. Moc děkuju. ![]()
Ahojky, prosím Vás holky, měla jste některá porodní plán? A jak se na něj doktoři a sestry tvářili? Nechci si vymýšlet kraviny, ale mám pár bodů, které bych chtěla aby v porodnici dodrželi…Měla bych rodit za 10týdnů a pořád nejsem rozhodnutá, jestli vybrat Děčín nebo Českou Lípu…
Ahoj
Já mám termín za 6 týdnu s porodním plánem nevím jak to je
ale zajímalo by mě jestli tady není nějaká maminka co teď někdy rodila v Děčíně
Aby napsala zkušenosti ![]()
@Denca1212 myslím, že se to bohužel dozvíme, až budeme v porodnici sami
. Ptala jsem se tady i na facebooku a nic jsem se nedozvěděla a co jsem si našla tady+na koníkovi, tak to jsou tam jen staré příspěvky, nic aktuálního
. Nejvíc se řeší Praha a pak aspoň okrajově jiné velké porodnice a o tihlech malých se člověk nic nedoví. Když jsem se ptala holek co tam rodily nedávno, tak mě v podstatě sprdli, že to moc řeším
…
@Káťa1988 Já jsem v poslední době nic špatného neslyšela, tak snad to bude v pohodě jinak v Lípě teďka nedávno rodila kamarádka a chválila si to
Ale já si myslím že Děčín a Lípa vyjdou na stejno, o Lípě jsem přemýšlela když tam teď mají tu novou porodnici ale jsem z Č. Kamenice tak to mám blíž to Děčína
Tak když vydržíš tak za 5-6 týdnu ti napíšu jaký to v Děčíně je
![]()
Dobrý den,
tušily jste, že existuje skupina sdružující uživatelky z Děčína a okolí ? Pomozte nám ji rozběhnout a spojte se tak s dalšími maminkami.
Ve skupinách si navíc můžete povídat soukromě. Skupiny mají více vláken, fotoalbum, nástěnku a také vlastní bazar (tedy vaše inzeráty uvidí všechny členky stejné skupiny).
Mimo jiné se tam můžete domlouvat na společných výletech, cvičení, hlídání dětí, kafíčku…
Přidejte se ![]()
adminka Eliška
Ahoj letos v červenci jsem rodila v Děčíně. Byla to taková rychlost ani nevím jak ale během 1hodiny od příjezdu byla malá venku.A to díky přístupu PA i paní Dr. I potom si personál a přístup všech nemuzu vynachválit.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.