Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, je tu někdo s čerstvými zkušenostmi s porodnicí v Plzni?
Hlavní co bych chtěla vědět, je postup druhého porodu, pokud první byl ukončen akutní sekcí pro nepostupující porod (38hodin od prvních kontra a prasknutí vody, posledních cca 16hodin oxytocin kapackou a jen 6cm
navíc 35+4tt - 35+5tt)… jak po tomto přistupují k druhemu porodu - vyvolávání, čekání na termín, delka zkousky vag. porodu, plánovaná sekce…???
A pak taky co jste měly s sebou do porodky, čeho bylo dost, čeho málo,… ![]()
Děkuji moc a moc za zkušenosti a rady
![]()
Omlouvám se za anonym, ale nechci se tu pak s někým hádat, takže na rýpalky nebudu odpovídat. Rodila jsem u Mulačů před 2 lety. Porod nepostupoval. Takže císař. Pokud bych rodila po druhé, stěžovala bych si na bolest jizvy a chtěla císaře. Jde o to jestli si pohráváš s myšlenkou rodit přirozeně a nebo císařem.
Kdyžtak smazat pokud by vadil anonym. Díky
Ja jsem pred 3 mesicema na Lochotine. Porod super - ale podruhe prirozene. Nicmene 6tinedeli katastrofa
. Vem si urcite vlastni plinky pro mimco, uz nedavaji pampers ale nejaky jiny a maji jich sakra malo. Vlozek je tam dost, ale tech kratkych, takze jsem si koupila balik svych a dobry. Jejich caj se neda pit, ale sanitarka byla ochotna a nosila mi uvarenou vodu a ja do ni davala kojici caj. Sester je tam malo. A druhorodicek si nevsimaji uz vubec.
Klidne mi muzes napsat zpravu, jestli se chces na neco zeptat. Ale s tim cisarem nevim no.
Zkušenost z 2016: FN nechává přenášet po sekci několik dní, asi 5…vyvolávání se myslim nesmí-jen Hamiltonem. Pokud není velký váhový odhad mimca a je dostatecne tlustá jizva, upřednostňují vaginálně (ptali se i na můj nazor, jestli to chci zkusit). ![]()
@vertunka tak předně gratuluji k holčičce
můžeš mi napsat, pokud si vzpomenes, co ti chybělo (co sis brala svoje) a ceho mají dost? Jako ty pleny treba, kosmetika pro mimi, oblečení, látkové pleny, erar košile a pod.? Byla bys zlatá, ja ani první nerodila v plzni, takže ani nevím, jak to tam vypadá, pokoje a tak…
![]()
@lomis ty jo
nechávají prenaset jo
ja mam termín 8.6. A starší mi 11.6.odjíždí na úplně prvni skolku v přírodě, doufala jsem, že už budu doma
jinak ultrazvuk jsem nemela uz pres měsíc, takže vahovy odhad netuším a jizvu taky doktor nekontroloval
a oni se te ptali, jestli chceš radeji císaře jo??
Díky za info ![]()
@nicky88 píše:
@vertunka tak předně gratuluji k holčičce![]()
můžeš mi napsat, pokud si vzpomenes, co ti chybělo (co sis brala svoje) a ceho mají dost? Jako ty pleny treba, kosmetika pro mimi, oblečení, látkové pleny, erar košile a pod.? Byla bys zlatá, ja ani první nerodila v plzni, takže ani nevím, jak to tam vypadá, pokoje a tak…
![]()
Hele urcite si vem svoje plenky pro mimi, oblecky si brat nemusis, maji jich dost. A kdyz treba vezou mimco na vysetreni, tak ho treba prevlecou, tak abys neprisla o hadriky. Ja si brala i svoje,,dlouhy'' vlozky, maji jich tam sice dost, ale kratky. Vem si svoje sitovany kalhotky. Pred dvema lety davaly, ale ted uz ne. Kosile si vem svoje erarni nemaji. A zarid si, at ti pak nekdo vozi nejaky dobroty. Protoze to co tam davaji k obedu se opravdu jist neda
. Latkovych plen a prebalovacich podlozek maji na pokojich dost. To je vsechno co me ted napada. Kdyby jsi se jeste chtela na cokoliv zeptat, tak klidne ![]()
@nicky88 píše:
@lomis ty jonechávají prenaset jo
ja mam termín 8.6. A starší mi 11.6.odjíždí na úplně prvni skolku v přírodě, doufala jsem, že už budu doma
![]()
jinak ultrazvuk jsem nemela uz pres měsíc, takže vahovy odhad netuším a jizvu taky doktor nekontroloval
![]()
a oni se te ptali, jestli chceš radeji císaře jo??Díky za info
Nechávají..Dneska mám termín porodu 3.potomka. První byl sekce, druhý přirozeně. O druhým (2016) jsem psala. No a třetího nechávají také přenášet. Mám přijít v pondělí na kontrolu…Odhad váhy zatím neřeší. U druhého ho přeměřovali..Ale říkali, že pokud bude mít nad 4kg, tak sekce. Mno, první 4050g, druhy 4320g a teď třetího v porodnici ještě nepřeměřovali. Vždycky odjíždím plná dojmů z kontroly v porodnici…
@lomis takže tě nechali u druheho po prvním císaři přenášet 5 dni a pak jsi přirozeně porodila 4320g
Páni, tak to je mazec, a kolik mel odhad? To je masakr, to se mam na co těšit
A ty taky koukám, chceš rodit zase přirozeně?
@lomis ty jo, není divný, že když obě dvě předchozí meli přes 4kg, tak třetí nepremeruji, i když se při podobne váze přiklánějí k sekci? ![]()
Me se to také už blíží, ale zatím asi vítězi Mulacovka…tak uvidíme… Rada si přečtu zkušenosti i odsud…
@nicky88 píše:
@lomis takže tě nechali u druheho po prvním císaři přenášet 5 dni a pak jsi přirozeně porodila 4320g![]()
Páni, tak to je mazec, a kolik mel odhad? To je masakr, to se mam na co těšit
A ty taky koukám, chceš rodit zase přirozeně?
Odhad byl na hraně 4kg-zbytek byl v rámci tolerance???? Přirozeně je lepší-hojeni, energie,..
![]()