Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak porodní sály a šestinedělí aktuálně velmi milý přístup. Mohu jen doporučit. Vsichni mi všechno vysvětlují a se vším pomáhají i když už mám 2 ratolesti doma ![]()
@lomis gratuluji k miminku…
Já ležela na Lochotine v 9/17 s mimodeloznim a všichni byli super…rodit tam nechci jen kvůli tomu, že prý po sekci stále dávají na JIP (mimo dobu, kdy mají plno) a ze je tam na me proste velký množství lidi…ale věřim, že když se povede trefit, že zrovna nemají plno, tak je to fajn…
@lomis tak to jsi měla rychlé
to je super, mooooc gratululuji k miminku
a přeji hlavně zdravicko
jak jsi na tom fyzicky? Ja už začínám mit depku
![]()
Já tam rodila ve 2016, nakonec císař pro nepostupující porod a velké miminko, narodil se kluk 55 cm a 4,67 kg (ultrazvukový odhad byl čtyři kila).
Teď čekám holčičku a strašně moc bych chtěla normální porod.. Ale doktorka říkala, že musí být hlavičkou dolů (zatím stále zadečkem), musí být odhad max 3,5 kila a jizva musí být v pohodě.. Bohužel už teď v 33 týdnu je malá velká přes dvě kila (prý jí tam bráška udělal místo, takže má kam růst), takže z toho mám docela depky, že budu muset znovu císařem.. ![]()
Jinak nevím, jak teď, ale ve 2016 jsem v nemocnici nic navíc nepotřebovala, byl tam dostatek plen, oblečení pro mimi i vložek.. Dokonce i krém na bradavky jsem dostala, takže za mě spokojenost. ![]()
@jaanulkaa Vidíš, já zase hůř nesla ležet na normálním pokoji u Mulacu po císaři v 2013.Neodpocinula jsem si-maminky mi něco povídali, návštěvy na pokoji…
@nicky88 dekuji
Teď se cítím nejlépe ve srovnání s předchozími porody
Je pravda, ze zatahování delohy po několikáté m dítěti je bolestivější, ale jen nárazove a je to snesitelne ![]()
Mohu chodit a kroutit zadkem, aniž by mne cokoliv bolelo
Mohu si sednout přímo na ctěný zadek
Prostě pohoda ![]()
@odlaska V poradne na Lochotíně hlásili hranici 4 kila. Jizva pokud neboli, tak by mohla být OK.
Předchozí děti taky udělali místo a ten třetí ho nevyuzil
I jsem teda pozorovala, ze mam menší břicho ted-a nejenom ja-tentokrat už mi okolí necpalo, ze cekam dvojcata ![]()
Jo a to jsem se teď ladovala jako blázen ![]()
Jinak pleny pro mimco mam i sve, těch se moc nedává. Ale záleží na vycuranosti mimca ![]()
Ahojky holky
jak vam je? Ja byla dneska naposledy u svého gyndr.dal mi papir se žádosti o převzetí do péče na locháč, tak jsem tam hned volala a pry mam prijit zítra rano na kontrolu a usg
Když jsem se ptala, jestli si mam vzit věci, tak pry jestli jedu autem, tak si je můžu nechat v aute, že asi pujdu jeste domů
Ach jo, budu 40+4, myslela jsem, že už to utnou, mám dost ????, v noci spím max 3-4hodin, přičemž v kuse vždy cca hodinu, břicho jak šutr při jakýmkoli pohybu.. co jim mám říct, aby to urychlili? ![]()
Ahoj:-) Pohodička - malý je docela hodný, rekonvalescence rychlá
Vsadím se, že Ti nabídnou Hamiltona na urychlení..Divím se, že Tě mají v plánu ještě nechat přenášet déle..no uvidíš podle ultrazvuku a vyšetření - dej vědět, jsem zvědavá, s čím přijdou
Až se Ti vrátí dcera, tak už snad bude mít sourozence doma ![]()
@lomis tak mám po kontrole, když nic, tak v pátek a kontrolu a když pořád nic, tak v neděli nastup a v pondělí sekce, to budu 41+3
vyšetření docela bolelo
… hamiltona by pry udělala v ten pátek, ale jine vyvolavani nee, ale je možný, že jak me vyšetřovala teď, tak se to rozjede? Od te doby me asi 4× na chvíli bolelo břicho, jako při ms… ![]()
Koukám, že fakt záleží, na koho člověk narazí. Co doktor, to jiné pravidlo..Rodila jsem čtvrtek večer a pouštěli nás pondělí poledne.Ale byli jsme po překotném porodu s neprelecenym streptokokem a pomalým přibíráním. Jinak by nás pustili v neděli. ![]()
Na ambulanci říkali, ze váha bude rozhodující a když jsem se ptala, kdy ho tedy premeri-jestli pri příjmu až? Tak pan doktor prikyvoval..
Když šlo mluvit, tak jsem opakovala, ze nevím, jak je na tom jizva a jaký
je teď odhad plodu
Už ale nebylo cesty zpet
A malý se narodil s váhou 3920
A já myslela, ze každé další dite je větší a větší…
Mno, porod se rozjel ted ve čtvrtek v den termínu a to tak rychle, ze jsme nám naproti volali sanitku