Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vrtul to asi záleží na gynekologovi i porodnici. Některý gynekolog tě bude ošetřovat až do porodu, jiný tě ve 36tt pošle na další ko a monitory do porodnice. Na monitory stejně budeš muset někam chodit, tak proč ne tam, kde budeš rodit. ![]()
A je to, jak píšeš…v Podolí kamarádce zavedlo při CS do dělohy infekci, jiné zas v Krči nerozpoznali mimoděložní těhu a skoro umřela, jiné v Podolí vypiplali dvojčata narozená ve 27tt atd. Ideální porodka není. A všude je to o lidech. ![]()
no do Krče by mě nedostali, ani kdybych měla rodit doma…děs. Jedna zkušenost stačila… když nepoznají těhotenství v 8 týdnu… ![]()
Granda píše:
no do Krče by mě nedostali, ani kdybych měla rodit doma…děs. Jedna zkušenost stačila… když nepoznají těhotenství v 8 týdnu…
![]()
no to je mi závěr…
Mne muj gynekolog rikal, ze kdyz nestihnu registraci, tak rodim na Vinohradech (tam je nejmensi naval). Zkus zavolat tam. Jinak nemocnice mimo Prahu nevyzaduji registraci - Kladno, Neratovice, Benesov. Kdyz zacnes rodit, nekam te vezmou (na predporodnim kurzu rikali, ze mame volat zachranku, tam vedi, kde je zrovna volno).
nulu86 píše:To neni Pravda na vinohradech nemaji registraci zavedenou vubec,teda alespon ještě nedávno tomu tak bylo
Ve všech porodnicích je třeba se v praze registrovat.Petra1239 píše:
Ahoj co vím tak Motol,Apolináš a podolí chtěji registraci „tet si nejsem jistá“myslim ve 12tt jinak je to prý bez registrace a teda Krčí si nejsem uplně jistá ale tam si myslim se registrovat nemusíš. Každopádně když se zaregistruješ tam kde to máš v Praze nejblíř nic nezkazíš ale teda nevim jestli ti udělaji ve dvou porodkách![]()
i když Na Šumavě se možná ani ne,musíš reg. vid
Před několika lety - když se rodilo nejvíc dětí - se všechny pražské porodnice dohodly na jednotném termínu, kdy je možné se nejdříve registrovat a to 14+0. Dnes to pořád musíš brát v úvahu u těch hodně profláknutých/populárních porodnic (protože u nich se plný počet rodiček často naplní hned ten první den, tj. 14+0).
Počet rodiček už klesá, takže ostatní porodnice už ty registrace tak „nežerou“- maj volno, tak tě přijmou a je jedno jestli máš nějaký praštěný razítko v těhotenské průkazce už od začátku 2. trimestru ![]()
Rodičky pochopily, že můžou bez problémů do těchto porodnic přijet k porodu i bez registrace, tak jim na ní kašlou - dobře že tak ![]()
Vynech Apolináře a Podolí, tam bude na tvuj termín plno, ale u ostatních to klidně zkus
A jestli zjistíš, že z těch čtyřech zbylých je ti fuk, kde budeš rodit, tak se na registraci vykašli a oni tě k porodu zavezou do té nejbližší volné ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.