Porody doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
197
17.3.06 12:24

holky,
ja mam tu zkusenost, ze proste spital si hrozne moc komplikaci vyvolava sam :-( a cim vic se zasahuje, tim vic se musi zasahovat, a nakonec z toho jsou zazitky, ktere nas logicky vedou k usudku, ze doma bysme to nezvladly :-(

mne se to i doma stalo, jen dojela pa, bloklo se to, vysetrila me, prohlasila, ze muzem tlacit, a nic :-( proste naproste vyruseni, vypadla jsem ze sveho tranzoveho rytmu a konec. kdyby neprijela, nebo sedela s muzem v kuchyni, tak jsme meli odrozeno o hodinku driv ;-)
a i ve spitale: presunte se tu na sal, vysetrime, muzem tlacit, a nic :-(

rozeni je od prirody zalezitost intimni, a kdyz nam roztahnou nohy pred nekolika zdravotniky nejlepe smerem ke dverim, tak co chcou, to se tezko uvolnuje…

ja ted prekladala jeden porodni pribeh, kdy pani byla tak stresovana porodnici a hlaskami zdravotniku, ze se dokonce misto otevirani zavirala, pak podepsala revers a odjela odrodit ke skvelemu porodnikovi do ordinace! (ve tri v noci, jeho pani jim delala caj, byli hrozne hodni, a zadne kleste nebylo zapotrebi)
(tim se samozrejme nechci navazet do vasich osobnich zkusenosti! ja vim, ze se jedna o hrozne explozivni tema, ale emoce diskuzi nikam nedovedou :-(

rozeni zdar!
bora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
17.3.06 13:14

Boro, já si nemyslím, že bych reagovala nějak emotivně. Jestli si přečteš můj první příspěvek, tak se dočteš, že já strašně moc chtěla rodit doma, právě proto, že nesnáším nemocnice. Myslím, že je každého věc, kde chce rodit, jestli doma nebo v nemocnici. Rodila jsem u Apolináře (to už jsem myslím taky psala) a přístup zdravotníků byl absolutně skvělý. Vůbec si na ně nemůžu stěžovat. Do mého porodu nijak nezasahovali, klystýr mi nenutili, ani žádné medikamenty, celou dobu se mnou byla PA, doktor přišel až, když nastaly komplikace.
Současně si však myslím, že mám právo sdělit svůj názor a svoji osobní zkušenost.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.06 13:46
bora píše:
holky,
ja mam tu zkusenost, ze proste spital si hrozne moc komplikaci vyvolava sam :-( a cim vic se zasahuje, tim vic se musi zasahovat, a nakonec z toho jsou zazitky, ktere nas logicky vedou k usudku, ze doma bysme to nezvladly :-(

mne se to i doma stalo, jen dojela pa, bloklo se to, vysetrila me, prohlasila, ze muzem tlacit, a nic :-( proste naproste vyruseni, vypadla jsem ze sveho tranzoveho rytmu a konec. kdyby neprijela, nebo sedela s muzem v kuchyni, tak jsme meli odrozeno o hodinku driv ;-)
a i ve spitale: presunte se tu na sal, vysetrime, muzem tlacit, a nic :-(

rozeni je od prirody zalezitost intimni, a kdyz nam roztahnou nohy pred nekolika zdravotniky nejlepe smerem ke dverim, tak co chcou, to se tezko uvolnuje…

ja ted prekladala jeden porodni pribeh, kdy pani byla tak stresovana porodnici a hlaskami zdravotniku, ze se dokonce misto otevirani zavirala, pak podepsala revers a odjela odrodit ke skvelemu porodnikovi do ordinace! (ve tri v noci, jeho pani jim delala caj, byli hrozne hodni, a zadne kleste nebylo zapotrebi)
(tim se samozrejme nechci navazet do vasich osobnich zkusenosti! ja vim, ze se jedna o hrozne explozivni tema, ale emoce diskuzi nikam nedovedou :-(

rozeni zdar!
bora

Boro s tím co píšeš na 100% souhlasím. Přesně tyhle problémy jsem měla. Mě vadí i vyšetřování u gynekoložky (ke chlapovi bych dobrovolně nešla :-) - dokonce 100× raději chodím k zubaři. Myslela jsem že u porodu mi bude všechno jedno, ale nebylo…, zase až tak mimo sebe jsem nebyla :( Dlouhej komplikovanej porod, problémy s otvíráním, zakončený kleštěmi. Věřím tomu že za to mohl nedostatek intimity, a neustálé vyšetřování. Druhé mimino neplánuju v tomhle porodním systému rodit, kdo ví jak by to dopadlo příště. Fandím všem co se rozhodnou rodit doma.

• Citovat
  • Upravit
1723
17.3.06 14:26

Holky můj názor je takový, že doma ne, jelikož za prvné v zahraničí jsou sanitky"které jezdí k domácím porodům" tudíž jsou 100% vybaveny u nás nic takového není:-( a pro rodičku jezdí jen řidič- takže to je důležité si uvědomit:-(
Pokud chcete rodit přirozeně a přitom být a nebýt v nemocnici tak zvolte nějakou menší nemocnici či Vrchlabí, kde se přirozenými porody zabívají.
Tak a teď můj příběh v krátkosti, chtěla jsem Vrchlabí, nakonec jsem se rozhodla kam bych jezdila, když mám porodnici 3minuty od domu bydlím v HK. Do porodnice jsem jela jen s ruplou plodovkou, kontrakce nic moc dojeli jsme tam v 16h voda mi rupla ve 14,30h do 21h žádný pokrok k porodu pořád jen 3cm a to už kontrakce nějaké byly, ale nedosahovaly takové síly:-( tak mi píchli oxytocin díky kterému se vše rozeběhlo, a já v 00,50h porodila chlapečka, byl to obřán 4100gr a 53cm, ale popravdě ke konci porodu se snížily ozvy a bylo to na honem, sestřička mi hopsala na břiše a doktorka dole vytahovala hlavičku, naštěstí vše OK, ale jak doma zjistíte, že ozvy zeslábly. Já nevím ty 3dny, které v dnešní době člověk v nemocnici prožije jsou úplné nic, ale popravdě brala bych porod jako ambulantní, prostě porodit v nemocnici třeba 3hod. počkat a pak domů- to by bylo moc prima:-)
Proběhl tu i jeden deníček o tom jak maminka rodila doma několik dní- nebo jak to tam přesně bylo a díky tomu mají postižené miminko, takže když už doma tak s nějakým odborníkem:-)
No a ještě jsem zapomněla na závěr jsem byla moc ráda,že nejsem ve Vrchlabí, jelikož tam to je vše hodně přirozené a oxytocin by mi nejspíš nepíchli-alespoň co jsem slyšela, takže bůh ví jak dlouho bych si užila bolesti:-(
Nemusíte se bát ani v klasické nemocnici na všechno se ptají a ke všemu musíte dát souhlas, jen když by šlo o váš či miminkův život jsou připraveni okamžitě zasáhnout:-)))
Pa Hana a Lukášek skoro 6 měsíců:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
17.3.06 14:35

Taky mam tu zkusenost, ze spitalni prostredi a cizi lidi pusobi rusive. Ja jsem stydliva a z doktoru mam fobii, takze jsem cekala doma, dokud to slo a po prijezdu do porodnice se mi do te doby pravidelne kontrakce na dve hodiny zastavily. Kdyz se zase dostavily, snazila jsem byt potichu, abych nahodou svym stenanim neprivolala nejakeho doktora. Pak prisla PA a pochvalila mne jak jsem statecna :)
No a pak me nemohli dostat ze sprchy na sal, bala jsem se, ze na sale bude nejaky doktor a rvala jsem, ze se ze sprchy nehnu a to uz me teda nechvalila :D
Slibila mi, ze na sale zadny doktor nebude a stejne tam ke konci jeden prisel, ale to uz byl Simon skoro venku a na me protesty nikdo nebral ohled. Priste bych radsi rodila doma.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 14:57

No nějak nevím, kdyby se Akadka ptala, tedy tématem diskuse by bylo, co si myslíme o porodu doma, či jaká je naše zkušenost tak bych asi některé příspěky, třeba od Ivci_K nebo Cokoladkovky nebo další chápala lépe, takhle mám spíš pocit, který už jsem tu jednou psala :?

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
986
17.3.06 15:11

Mia - já si prostě myslím, že to k tématu je!!! Ale je to věcí názoru. Myslím, že mám právo říct, co si myslím, to jsem už říkala. Nikoho neurážím, nikoho neodsuzuju, jestli chce rodit doma (já taky chtěla!!!). Prostě jsem si myslela, že moje zkušenost může někomu pomoct v rozhodování. Třeba. Nevím, co se tě tak strašně dotklo na mém příspěvku. Já jsem nikomu nepsala, že je .........., když chce udělat něco tak strašného, jako rodit doma. Proti tomu se, prosím, ohrazuji.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
17.3.06 15:15

holky myslím, že kdo nechce prostě ten či onen příspěvek nepřečte- jde o to, že porod je hodně vážná věc a tudíž alespoň pro mě by bylo dobré znát vše pro ale i proti k danému dotazu.
Tak se nezlobte pa HL

PS:Ještě mě napadla,ale jedna věc, přeci už existuje někde v Praze něco jako Dům pro porod- nevím píšu to nějako blbě, ale co zkusit získat info tam, ohledně porodů tam či doma:-) nevím jestli jsem to nečetla na stránkách dul, když se obrátíte i na ně tak vám poradí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 15:29

Ivco_K

tom zda te je či není k tématu se neshodnem, první komentář jsem psala neadresně, protože třeba ty jsi nepsala, že je .........., když chce udělat něco tak strašného, jako rodit doma :lol: , mě ale předešlé příspěvky přišli off topic, prostě někdo se ptá co udělat kdyby jo a ty mu dle mě píšeš proč ne. Nezlob se já prostě když mi příjde oznámení o příchozím příspěku čekám praktické info kolem formalit a procedurálních ěcí a ne porod kleštěma:D ne že by mě nzajímal, jen čekám něco jiného :?

Cokoládovko
nezlobím se, ale platí podobné co výše

Nechci dmýchat vášně, v hádkách si nelibuji, spíš jsem myslela … založit si diskusy „proč nerodit doma“ já sama, protože mě téma zajímá bych jí jistě naštěvovala.

no nic jen jsem to zkusila :)

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
Epi
826
17.3.06 15:33

Porod doma? Když si sama sobě položím tuto otázku, tak jsem šťastná, že k němu doma nedošlo a v době, kdy jsem rodila, nebyl možný. Těhotenství jsem měla naprosto ukázkové, takže problémy u porodu, předvídané -minimální. Nemocnic se také samozřejmě bojím, o to víc, že v dětství jsem byla samý úraz. A k tomu jsem si nedokázala představit, že by u porodu mělo být víc lidí. Styděla jsem se. Když vezmu v úvahu tyto mé 2 problémy / stud a strach /, možná, že bych volila porod doma, kdyby byl v té době možný. Ale ještě, že nebyl, protože pravděpodoně by jsem u porodu doma vykrvácela. Porod byl předčasný a velmi rychlý, ale nevěděla jsem, že mám zvýšenou krvácivot a po porodu, po šití, mi stehy popraskaly, znova šití, krvácení se nedalalo zastavit, pak transfúze … zmatek… hlavně si toho moc nepamatuji, protože jsem stále usínala. Takže jsem šťastná, že jsem rodila v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
17.3.06 15:34

Ještě jsem zapoměla, svůj příspěvek jsem napsala, protože se dle mého vede slušná debata, pokud bych se náhodou vyskytla diskusy jaké probíhaly na rodině, na toto téma, nic bych nepsala, neb bych nečekala, že to může být k něčemu (pro neznalé těchto diskusí - diskuse na rodině bývaly velmi sprosté, uržlivé, odpůrci domorodek je nazývali čím mohli…)

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
986
17.3.06 15:34

Mia, jenomže ty jsi ve svém druhém příspěvku odkazovala na ten první. A ten druhý již byl adresný, takže jsem si znovu přečetla první a reagovala. Shodnout se nemusíme, to si nemyslím. Já jsem jen a pouze vyjádřila svůj názor. Já nepsala, proč ne, jen jsem upozornila na možné komplikace, protože si stejně jako cokoladkova myslím, že porod totiž není jen o nás, ale i o tom nenarozeném dítěti. A v mém případě moje pocity rozhodně nebyly důležité!!! Jinak bycho znovu opakovala to, co jsem už psala!!!. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.3.06 15:37

Jo, diskuse na rodine jsou hnusne, to je teda fakt.

Holky, prosim, budme na sebe hodne!!!!!

Vzdyt kazda chceme pro sebe a sve dite jen to nejlepsi!!!!

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
17.3.06 15:37

Mia, já mám pocit, že vedu slušnou debatu, nikoho neurážím a neodsuzuji, jen jsem měla pocit, že jsi mi svým druhým (s odkazem na první) příspěvek vložila do úst něco, co jsem neřekla. Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epi
826
17.3.06 15:38

Mia: nechápu?????? ŠPATNÁ NÁLADA NEBO CO ?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí