Porody doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26873
24.11.06 17:33

A ještě chci dodat, že jsem celé těhotenství měla bezproblémové. Dokonce jsem už měla i domluvený termín na vyvolání porodu, protože jsem přenášela. Odhadovaná váha podle UZ byla 3800 g, nakonec se narodil cvalík 54 cm a 4400 g 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.11.06 18:03

díky za reakce k ambulantnímu porodu , zvlášť za odkaz na ty Sylvyiny stránky..je tam fakt hodně zajímavých informací. Třeba i to - heliku - že očkování tbc se provádí ze zákona 4.den až 6.týden života!tudíž není kam spěchat a zrovna tohle nemusí být problém - tedy pokud bude moje dr. ochotná dítko naočkovat. A toho se právě bojím - moje dr. je stará paní a nevím jestli jí tyhle „novoty“ budou vonět. Navíc ač to k ní mám 10min jízdy autobusem, tak je vlastně z jiného okresu (bydlíme úplně na hranici okresu..) a s tím dojíždením je to nějaký problém kvůli pojiš´tovně..:-(
A nevím, jestli když změním dr. zda si pomůžu - k další dr. to mám 10min na opačnou stranu, ale ta je prý dost ranařka..No a další dr. jsou až v Přerově - víc jak půl hodiny busem..Jo nevýhoda života v zapadákově..Ze stejného důvodu bych si netroufla na porod doma, neb ta porodnice je fakt trošku z ruky..Navíc nemáme auto a byli bysme odkázáni na sousedy nebo tchány..
No prostě by mi ten amb. porod nejvíc vyhovoval, ale bojím se, zda si ho dokážu pro:,–(it. A do jiné porodnice taky asi jet nemůžu - z výše uvedených důvodu - jsme závislí na odvozu (a sanitka by mě taky zavezla jen do té nejbližší..)

Jo a jak je to s vyšetřením kyčlí - to se tuším dělalo 3.den - je nějaký rozdíl v tom, kdyby se to udělalo hned? Krev na ty ostatní vyšetření to by asi odebrala pediatrička (pokud by se jí chtělo, že..) ale utz na kyčle má jen ortoped v Přerově..

podporu manžela mám, horší to bude s ostatní rodinou (máma mi bude hlídat malou a určitě se bude tvářit divně když přijdem „takhle brzy“ domů - že jsem citlivka a kdesi cosi - ona je totiž zdravotní sestra a navíc dost tvrďák :-( ..) No a tcháni jsou taky doktoři, takže ti teprv budou v šoku..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
24.11.06 18:04

jo a a Čečetko - kdybych přenášela a byla předtím rozhodnuta rodit doma, tak bych své rozhodnutí určitě přehodnotila - navíc když ti odhadli malého tak velkého :-)
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
24.11.06 18:15

Klaris jen technická poznámka - TBC nenaočkuje dětský doktor, aspoň u nás ne. Očkuje se na kalmetizační stanici. Já půjdu do porodnice, ale TBC 4.den stejně nedám naočkovat, takže jsem se informovala. :) Tak držím palce. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 09:38

jo díky Sajso, to je důležitá informace, musím zjistit kde to tady u nás je..Někde v Přerově jsme byly s malou na kontrole s tou jizvičkou - myslíš že je to ono? A kdy vy půjdete očkovat - v jakém věku?

akorát jsem tedy zjistila (na www.aperio.cz) že všechny porodnice v okolí mají v popisu napsané - na výslovné přání může žena odejít dřív ale NEJDŘÍVE 72hodin po porodu..Jediná měla napsáno že může odejít už 2hodiny po porodu (Vsetín) a ta je od nás právě nejdál :-(

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.11.06 09:47

Klaris , myslím, že to bude ono. Mají na starosti i tyhle kontroly. Já chci dát očkovat TBC co nejdéle. Oficiálně je to v 6 týdnech.

V podstatě tě v porodnici nemůžou držet, můžeš podepsat revers. Problém ale prý bývá s dítětem. I když je to tvoje dítě a bez tvého svolení by ho tam držet taky neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 09:56

no na tom aperiu psali, že dítě můžou držet proti tvé vůli, jen pokud mu jde o život nebo zdraví, pokud je OK, tak za něj zodpovídáš ty a prostě si ho tam nechat nemůžou..(jo je mi jasný že jsou schopni o jeho stavu lhát - ale to by vlastně taky neměli, že?je to proti lékařské etice..)

dám sem odkaz na to co jsem našla:
http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…

http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…

http://www.tehulka.cz/view.php?…

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
25.11.06 10:01

Klaris

to TBC bude tam, co kontrola Bianky, má to bát do 6 týdnů, většinou jsou ochotní k domluě páč odborná lékařská protituberácká společnost, je proti rannému očkování.

Druhá věc je screaning metabolických ad cca 3den, u toho jasno ještě nemám, tedy neporadím.

Potrzení od pediatra není nutné, ale je výhodou.

Stejně tak bych doporučoala mít domluvenou PA kůli tobě.

V porodnici bych s tím vyrukovala „až po porodu“ pokud k tomu bude důvod, pokud řekne pediatr, že je dítě Ok, tedy je možno Vás ze sálu převést na šestinedělí, nemaj legislatiní důvod … můžou remcat, můžou vyhrožovat Policií … pokud byk tomu přistoupili, je to pruda, ale volala bych prní, že mě omezují v mých právech.

Protože se dr. usnesli, že lege artis je 72hod pobyt, musíš je z této (dle mě zbytečné povinnosti, stačí se kouknout na západ, kde pojišťony platí efektivní věci) yázat, tedy zít riziko na sebe, tím, že podepíšeš reverz.

pa

• Citovat
  • Upravit
6954
25.11.06 10:19

Mio zdravím… Taky si myslím, že se TBC dá domluvit i jinak, záleží na konkrétním dr. Trochu na to spoléhám. :wink: Dám sondáž a uvidím. Snad v těch šesti týdnech nebudeme mít rýmu, nebo tak něco. :roll: :wink:

Screening metabolických vad by mohl myslím nabrat i pediatr, to bych se zkusila domluvit. Přinejhorším se dá do porodnice ten třetí den zajet ambulantně.

Každopádně si myslím, že donutit tě k ničemu, bude-li vše v pořádku nemůžou. Ale jak píše Mia - počkala bych si po porodu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
25.11.06 10:22

No a kdyby tu rýmu měl, Sajso, tak to holt posunou ještě dál, přitom v osmém týdnu už jsou povinni udělat mu nejdřív test na protilátky, a ač to může znít paradoxně, asi 30 procent dětí je v osmém týdnu zčistajasna má, prostě se mu mezitím vyvinulo to, co dostal do imunitního vínku od maminky. (Informace od P.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 10:23

Mio díky..jejda ty jsi ještě vcelku?!tak přeju ať už TO brzy je ..:-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
25.11.06 10:25

A reakce pro Tebe, Cecetko , když se maminka připravuje k domácímu porodu u zkušené porodní asistentky, PA pozná, jak je dítě velké podstatně přesněji než UTZ, mám to z vlastní zkušenosti, podle velikosti hlavičky a nejakých kostiček mi vypočítali mrňouse a on to bude asi celkem normální kluk, jen s menší hlavičkou, než je v tabulkách. Což moje PA poznala, protože mi celé těhu poctivě mimíska prosahává. A žádná poctivá zodpovědná PA ti nekývne na porod doma, kdyby to dítě mělo být moc velké a hrozil nějaký problém.

Fazole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.11.06 10:27

Fazole no, ono v zimě, kdy je každý nachcípaný fakt není problém tu rýmu chytit, že? Takže by se tomu nemohl ani nikdo divit. 8) :D Ne, že bych teda chtěla něco přivolávat… :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
25.11.06 10:28
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.11.06 11:41

a nemůžete mi teď nějakou poslat :-) :-) :-)
ve středu máme jít na spalničky a spol..už se mi to úspěšně daří posouvat tři měsíce :-) (a vlastně 5 - má se očkovat v 15m a nám už bude 20m a nic :wink: )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky