Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A to mi rikas proc? Ze mi dalsi ma udelat soused?
(ale to mu nerikej, to by vam hadku urovnat nepomohlo. Kolem me chlapum prijdou vsechny deti stejny, taky nerozumim ze se tvun rozplyva nad jinym miminem. Ledaže by bylo jeho. Ale to uz je jak z romanu)
Manžel je hulvát a řekla bych mu, že když neumí vyrábět pěkné holčičky, musí se spokojit s ošklivým klukem. Ne sorry, já mám tendence řešit spory ironií a sarkasmem, pěkně by mě vytočil. Vůbec nechápu, jak může někdo prohlásit o vlastním dítěti, že není tak krásné/roztomilé/úžasné jako nějaké cizí mimino ![]()
@Alušáček píše:
Ano dotklo by se mě to a je to především dost zvláštní, protože rodiče vidí svoje dítě jako nejkrásnější, nejroztomilejsi a nejsou objektivní. Takže je opravdu divné, že tvůj manžel vidí cizí dítě jako roztomilejsi než vlastni. Možná protože to je holcicka
Já to tak nemám. Ze svých dětí jsem samozřejmě poprděná, ale třeba synovec se narodil chvíli před mou dcerou, a jako miminko byl naprosto k sežrání. Dcera taková zmuchlaná plešounka skoro bez řas, on vyžehlený, pronikavě modré oči a k tomu dlouhé tmavé řasy a vlásky. Prostě některé děti jsou jako z katalogu, mají takovou tu objektivní krásu, že 90% lidí o nich řekne, že jsou výjimečně krásné. A nevidím problém v tom, to o nich říct taky, případně přidat i to srovnání, kterým svou lásku přeci nikterak nesnižuju ani nepřenáším na to chválené dítě, pochválit dítě a milovat dítě jsou pro mě dvě různé věci. Můj manžel se taky ptal mého bráchy, jak se dělají tak krásně vlasaté děti, protože naše děti ještě ve dvou letech byly skoro plešaté.
Od manžela by mi vadilo to „ty jsi blbá“, ale zase pokud to řekl s takovou tou intonací, která měla znamenat „prosím tě neblbni a ber to s nadsázkou“, tak bych to asi vzala.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se jen zeptat jak by vám bylo kdyby váš manžel pořád básnil o tom jak miminko jeho kolegy (holka) je krásné, roztomilé, sladké atd. a na závěr by přidal že vaše miminko, které je o 2 měsíce starší (kluk) tak sladké není, že to kolegy je roztomilejší. Je to asi nesmysl řešit ale já v tu chvíli měla chuť mu jednu plácnout, protože už mám plné zuby poslouchat o kolegovým miminku. Když jsem mu to řekla, že nechápu jak mohl takový nesmysl vůbec vypustit z pusy. Tak mi řekl že jsem blbá a už mi víckrát nic neřekne. Řeším kraviny nebo by se vás to taky dotklo?
Pokud by mi muž řekl, že jsem blbá, tak by mi bylo opravdu hrozně a zamyslela se vážně nad tím, s kým to žiji
Neznám jediného muže, který by se rozplýval nad jiným dítětem než nad svým, naše dítě je o tři týdny se svojí sestřenicí a většina mužů z rodiny si je plete a nijak zvlášť neřeší, ač za nás jsou děti jiné ![]()
Jako obvykle si myslim, ze nejake plky o detech jsou asi vas nejmenší problém ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chci se jen zeptat jak by vám bylo kdyby váš manžel pořád básnil o tom jak miminko jeho kolegy (holka) je krásné, roztomilé, sladké atd. a na závěr by přidal že vaše miminko, které je o 2 měsíce starší (kluk) tak sladké není, že to kolegy je roztomilejší. Je to asi nesmysl řešit ale já v tu chvíli měla chuť mu jednu plácnout, protože už mám plné zuby poslouchat o kolegovým miminku. Když jsem mu to řekla, že nechápu jak mohl takový nesmysl vůbec vypustit z pusy. Tak mi řekl že jsem blbá a už mi víckrát nic neřekne. Řeším kraviny nebo by se vás to taky dotklo?
přemýšlela byh o tom zda to miminko je fakt kolegy
@zrcadlo Já taky dokážu uznat a vidím to, že nějaké dítě je krásnější než moje. Ale z okolí vím, že někteří rodiče to tak nemají, často jsou přesvědčeni, že jejich dítě je nej.. a přitom to vůbec není pravda. Jedná známá má miminko chlapečka a ten vypadá jak ET mimozemšťan, což ona vůbec nevidí a ještě říká, že vůbec nechápe, jak je možný, že má tak nádherný dítě
Jiná má zase dvouletou holčičku, hubenouckou, vykulenou, bez vlasků s odstátyma ušima a všude cpe její fotky a snaží se jí dostat do reklamy ![]()
@Alušáček píše:
@zrcadlo Já taky dokážu uznat a vidím to, že nějaké dítě je krásnější než moje. Ale z okolí vím, že někteří rodiče to tak nemají, často jsou přesvědčeni, že jejich dítě je nej.. a přitom to vůbec není pravda. Jedná známá má miminko chlapečka a ten vypadá jak ET mimozemšťan, což ona vůbec nevidí a ještě říká, že vůbec nechápe, jak je možný, že má tak nádherný dítěJiná má zase dvouletou holčičku, hubenouckou, vykulenou, bez vlasků s odstátyma ušima a všude cpe její fotky a snaží se jí dostat do reklamy
Tak když to dokážeš uznat ty, tak proč je takový problém, že to uznal manžel zakladatelky? Já jsem teď dětem třídila nějaké fotky a ukazovala jim, jak vypadaly jako miminka, a u některých fotek obě děti svorně říkaly „ježiši já jsem byl/a ošklivý/á“ a jinde zase „jé, já jsem byl/a roztomilý/a“. Syn když viděl fotku těsně po narození, tak mi řekl (je mu 7) „to se docela divím, že jste mě měli hned tak rádi, když jsem vypadal takhle“ ![]()
Nevím, no, možná ten můj postoj souvisí s tím, že my jsme s manželem i extrémně nežárliví na sebe, tak asi nemáme v sobě ani žárlivost na ty děti. Já běžně řeknu po hlídání neteře, že jsem konečně dělala účes na pořádných vlasech (má nádherné husté, mojí dceři pletu myší ocásky z těch tří vlásků), to přeci ještě neznamená, že nemám svou dceru ráda takovou, jaká je?
@unuděná píše:
Manžel je hulvát a řekla bych mu, že když neumí vyrábět pěkné holčičky, musí se spokojit s ošklivým klukem. Ne sorry, já mám tendence řešit spory ironií a sarkasmem, pěkně by mě vytočil. Vůbec nechápu, jak může někdo prohlásit o vlastním dítěti, že není tak krásné/roztomilé/úžasné jako nějaké cizí mimino
My máme krásnou holčičku jsou jí skoro 4 ale chlapeček se nám taky povedl. Sám manžel si hrozně přál kluka, že s ním bude trávit čas v garáži, učit ho,,chlapský věci'' a tak.
On malého miluje, o tom nepochybuji ale tohle se mě prostě dotklo.
Jinak dítě je stopro kolegy teda spíš stopro není manželovo
všechen volný čas tráví s náma, nebo pomáhá rodičům. Bydlej kousek od nás, takže vymlouvat se na to nemůže
a aby jel místo práce dělat děti jinam taky nejde, protože jezdí do práce se svým brachou a ten říká své přítelkyni úplně všechno a ta to tlumičí všem okolo, takže kdyby mi řekl že jel do práce a nejel by tak bych to taky věděla
ale neříkám že mě to na chvilku taky nenapadlo
ne nevěřím mu.
Není tak hroznej jak tady většina píše. Nejsem případ co žije s mago. rem a nechá si kakat na hlavu. Je to normální chlap a miluje nás. Jen nevim co ho to teď popadlo s tím cítím miminkem. To že jsme blbá mi neříká každý den, nemlatí mě, nekřičí na nás a nic podobného. Prostě normální chlap ![]()
Manžel se zachoval jako hulvat, tohle se proste mámě o jejím (a jeho vlastním!) dítěti neříká …
Obecně rozplývání se chlapa nad cizím miminem mi přijde dost zvláštní ![]()
Já s tím mám teda kolikrat dost problém, protože cizí mimina jsou pro me proste mimina ![]()
Snad pochopil, ze tohle nemáš zájem poslouchat a příště si bude dávat pozor na pusu.
@Anonymní píše:
Vadilo by mi to hodne od tatinka ditete, b.bec. Ale jinak nezaujata taky vnimam, ze nektere deti jsou roztomilejsi nez jine..Je to subjektivni, kazdy to ma jinak, mne se treba nelibi holohlave deti, kteri maji hlavu hodne dozadu, pripominaji mne ufo
, ale mamince bych to nikdy nerekla.