Porucha soustředění a s tím spojené problémy v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
barakaaa
22.1.16 21:02

@Proto02
Nasertivní se mi líbí :D, mohu ho s dovolením zařadit do svého slovníku?

• Citovat
  • Upravit
3701
22.1.16 21:09
@barakaaa píše:
@Proto02
Nasertivní se mi líbí :D, mohu ho s dovolením zařadit do svého slovníku?

Rozhodopádně můžeš. A dokonce to emimi nevyhodnotilo jako závadné, uložilo se to úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barakaaa
22.1.16 21:18

@Proto02 Vřele děkuji, miluji slovní hříčky…a už neplevelím…omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit
269
22.1.16 21:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity, je to pro mě dost citlivé. Nevím co se to se mnou děje, ale trpím obrovskými poruchami soustředění. Díky tomu za poslední tři roky střídám jednu práci za druhou - jednoduše mě vyhodějí s tím, že jsem neschopný blbec a já se potom jdu zaregistrovat zase na pracák s totálním pocitem méněcennosti. Problém je v tom, že nejsem schopná zpracovat informace tak rychle, jako ti druzí. Trvá mě delší dobu, než se mě to uloží v hlavě. Totální konec nastane, když narazím na ńjakou sebevědomou babiznu, která vycítí mou slabost a jede do mě. Nezvládám tyto stresové situace a tuplem se už nesoustředím a nic si nepamatuji. Jsem sama ze sebe zoufalá, nemyslím si o sobě, že jsem neschopný blbec, mám maturitu.
Musím k tomu dodat, že moje dětství bylo asi takové, že mě můj nevlastní fotr psychicky a fyzicky týral přes deset let. S tím je spojený totální nedostatek sebevědomí a v případě potřeby se v té práci otevřít hubu a bojovat sama za sebe. Máte někdo podobné problémy? Ačkoliv je mě už přes třicet, fotrovo týrání se na mě těžce podepsalo, nevyrovnala sem se s tím a myslím si, že s tím souvisí moje problémy. Někde tady na diskuzi někdo rozepisoval, že má podobný problém, bohužel už nevím která to byla diskuze. Ale pamatuji si, že se tam psalo o tom, že paní díky týrání něco poškozeno v mozku ńjakou hemisferu či co a říkám si, jestli to není i můj případ.

Taky jsem zažila týrání. Do práce sice nechodím, ale mám to ve škole úplně stejně. Maximální nesoustredenost, sebevědomí na nule, i když jsem se snažila vnímat, tak to prostě nešlo, pořád jsem si přidala menecenna. Pokud chceš, napiš SZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 08:25
@terezkakol píše:
Taky jsem zažila týrání. Do práce sice nechodím, ale mám to ve škole úplně stejně. Maximální nesoustredenost, sebevědomí na nule, i když jsem se snažila vnímat, tak to prostě nešlo, pořád jsem si přidala menecenna. Pokud chceš, napiš SZ :)

Ano, přesně tak ńjak to je. Psychické potíže, způsobené špatným zacházením z minulosti. Také jsem ve škole zažívala šikanu, jenže svět děcek je jaksi jednodušší, než pracovní realita. Před školou jsme si dali přes hubu a život šel dál. Jenže do práce se chodit musí z povinnosti a to je velký rozdíl. Nicméně by mě zajímalo, jak tyto situace řeší někdo, kdo má podobné problémy?

• Citovat
  • Upravit
269
23.1.16 08:51
@Anonymní píše:
Ano, přesně tak ńjak to je. Psychické potíže, způsobené špatným zacházením z minulosti. Také jsem ve škole zažívala šikanu, jenže svět děcek je jaksi jednodušší, než pracovní realita. Před školou jsme si dali přes hubu a život šel dál. Jenže do práce se chodit musí z povinnosti a to je velký rozdíl. Nicméně by mě zajímalo, jak tyto situace řeší někdo, kdo má podobné problémy?

Asi ti neporadím, sama nevim, jak to řešit. V tomhle mi ale docela pomáhá přítel, zažil skoro něco podobného, tak ví, jak se cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:05
@terezkakol píše:
Asi ti neporadím, sama nevim, jak to řešit. V tomhle mi ale docela pomáhá přítel, zažil skoro něco podobného, tak ví, jak se cítím.

Asi jsi jediná, kdo tady pochopil o co mě jde, nebo jak se cítím.

• Citovat
  • Upravit
269
23.1.16 09:08
@Anonymní píše:
Asi jsi jediná, kdo tady pochopil o co mě jde, nebo jak se cítím.

Ten, kdo to nezažil, tak tě v životě nemůže pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 09:14
@terezkakol píše:
Ten, kdo to nezažil, tak tě v životě nemůže pochopit.

Přesně tak. Ten kdo je poznamenaný týráním tak už žije v jiném světě, než ten, kdo má zdravé sebevědomí. Rozdíl je v tom, že týraný jedinec vysílá signály v podobě méněcennosti a nedostatkem sebevědomí, zatímco jedinec se zdravým sebevědomím to nechápe a většinou se na slabších jedincích pase. Tak to většinou chodí.

• Citovat
  • Upravit
269
23.1.16 09:18
@Anonymní píše:
Přesně tak. Ten kdo je poznamenaný týráním tak už žije v jiném světě, než ten, kdo má zdravé sebevědomí. Rozdíl je v tom, že týraný jedinec vysílá signály v podobě méněcennosti a nedostatkem sebevědomí, zatímco jedinec se zdravým sebevědomím to nechápe a většinou se na slabších jedincích pase. Tak to většinou chodí.

Hlavně se nesnažit všechno vysvětlovat, pak je to ještě horší. Nikdy jsem nezažila pochopení ani od kamarádek a to už je co říct. Pořád jsem jen vysvětlovala, ale k ničemu to nebylo, bylo to pak ještě horsi. Dostávala jsem pořád jen rady, ale nikdo nedokáže pochopit, že to k ničemu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barakaaa
23.1.16 17:31

Sebevědomí ale můžete nalézt opět jen samotné, to za vás opravdu nikdo nikdy neudělá…a lítost, sebelítost je destruktivní. Konstruktivní je s tím něco dělat či se alespoň pokusit…dlouhodobá terapie. A rozhodně vím, o čem mluvím…

• Citovat
  • Upravit
26270
23.1.16 19:56
@Anonymní píše:
Přesně tak. Ten kdo je poznamenaný týráním tak už žije v jiném světě, než ten, kdo má zdravé sebevědomí. Rozdíl je v tom, že týraný jedinec vysílá signály v podobě méněcennosti a nedostatkem sebevědomí, zatímco jedinec se zdravým sebevědomím to nechápe a většinou se na slabších jedincích pase. Tak to většinou chodí.

Jenže dle mého, tomu ubližovanému se vypořádat s tím problémem spíš pomůže ten sebevědomý jedinec než ten, kdo je ve stejné pozici, i když má pro něj třeba větší pochopení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí