Porucha usínání u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14376
30.3.19 20:29

A usíná sama, nebo je někdo u ní? Náš malý tohle dělá pokaždé, když spí se mnou a v noci se vzbudí. Potřebuje na usnutí absolutní klid a to i za tu cenu, že si někdy malinko popláče. Je to spíš takové ňuf ňuf, jak nemůže zabrat. Pak ale většinou spí. Musí sám spát v ložnici už od osmi měsíců, do té doby byl očistec ho uspat ať přes den, večer nebo přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4615
30.3.19 20:31

Mě přijde že přes to poledne spí hrozně dlouho alespoň o hodinu bych to zkrátila , projektor na strop jste zkoušeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.3.19 20:33

Jak dlouho spí ráno? Našemu je 16 měsíců, přes poledne spí nejvíc 1,5 hodiny už od roka. Spát chodí mezi sedmou a půl osmou, ale vstává nejdýl v sedm, někdy si to protáhne o půl hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.3.19 20:46

Dcera usina se mnou. Nekdy sama v postylce, ja na sve posteli, nekdy ji mam vedle sebe. V postylce je to o neco horsi, ale asi spis proto, ze ji nemuzu usmernovat, tak vic vstava. Pres poledne spi hodinu a pul az tri. Od narozeni potrebuje o neco vice spanku. Rano vstava dle svetla, takze se to ustavicne posouva. Aktualne jsem nekde kolem pul seste. Projektor jsem nezkousela. Jen ten sum, pisnicky… a nebo prave uplne ticho. I samotnou jsem ji tam zkousela nechat, ale na to neni zvykla, to stoji a place. Prijde mi jako by nedokazala zlomit ten bod usnuti. Potaci se se zavrenym ocima, ale nedokaze vydrzet dve vteriny bez pohybu. Ten ji samozrejme budi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
30.3.19 21:05

Máme to dost podobně. Nemyslím si, že by spala přes den moc…mám skoro 18ti měsíční a donedávna spala podobně, cca 11-14. A teď to večerní usínání je boj, u nás to tedy trvá cca dva týdny, ale trvá jí to přes hodinu, než se přestane hýbat a usne…A musím být u ní, předtím usínala sama…Tak doufám, že to nebude dlouho trvat😕 tak moc neporadím, ale soucitim… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30704
30.3.19 21:19

@Tajeka Holky mi tohle delaly/delaji obe. Hodina uspavani zadna mira, ovsem ony nechodily v 19 ale ve 22-23, a stejne to trva. Ta nejmladsi spi momentalne 22/23 - 6/6:30 a 90 minut po obede. My museli vydrzet, upravilo se to, az kdyz jsme rusili odpoledni spanek cca ve 2.5r, Nejmladsi jeste nejsou dva, tak jeste par mesicu nas ceka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.19 21:48

Moje dcerka to taky tak měla. Nedovedou se uvolnit. Pomáhala reflexní masáž chodidel nebo škrábání na zádech. To ji zklidnilo a usnula celkem rychle.

• Citovat
  • Upravit
26559
31.3.19 03:15

Take si myslim,ze se neumi uvolnit. Ja vzdy dbala na ritualy, kazdy den to stejne…a jak se ten proces uspavani blizi ke konci, uklidnuji se vic a vic…a u listovani knizkou uz se jim oci zaviraly. Skrabani zad je taky parada.To pouzivam i behem dne, kdyz je mala z neceho nervni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30704
31.3.19 09:17
@Janli píše:
Moje dcerka to taky tak měla. Nedovedou se uvolnit. Pomáhala reflexní masáž chodidel nebo škrábání na zádech. To ji zklidnilo a usnula celkem rychle.

My zase simrame :mrgreen: . Ale i tak to trva proste k te hodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
31.3.19 12:15

Dekuji vsem za komentare. Maseze a simrani zkousim, ale desne se tomu brani -nesnasi omezovani toho pohybu, takze chytit nozicku nebo rucicku, zatlacit spet na postylku = hystericky plac. Ted me asi polovina maminek roznese na kopytech, ale co pomaha, je dat na zadek (udelala jsem to asi trikrat, kdyz uz byla uplne vyrizena, uplakana a uspavani trvalo do jedenacti), jakoby se zarazi, par vterin poplace a usne -nejspis hlavne tim predchozim vycerpanim. Samozrejme, ze „dostat na zadek“ je jen symbolicke. Nebiji ji. Ne, ze bych to chtela praktikovat, napsala jsem to jen pro zajimavost - ze hlavni roli bude hrat nejaky psychicky proces. Budeme bojovat. Hodne stesti i vam, co resite neco podobneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
31.3.19 12:22

U prvniho mi pomahalo objeti, ale vydrzet i kdyz se vzteka a za chvilicku byl klid. Ted podruhe uz to taky zacina vecer, mala ma 8m, pomaha jakoby poplacavani treba po noze, zadecku. Musi mit pocit pohybu, treba v kocare spi hned. Nebo si ji dam na kolena na polstar a hybu nohou a i kdyz jeci tak za chvili se zklidni a zabere.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510