Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ![]()
Přes různé internetové stránky (např: Votoč Vohoz, Aukro a. t.d.) Mám účet a lidé si ode mě objednali věci.. Chtěla bych se zeptat jak to probíhá… Oni mě nejperve řeknou adresu a já jim pošlu balíček a pak oni mě peníze v hotovosti, také poštou?
Nebo obráceně? Prosím poraďte. Jak se takové věci posílají a jak to probíhá.. Mockrát děkuji
![]()
Oni ti zaplatí na účet a ty pak pošleš věci. nebo na dobírku, ale tam počítej na 100% se ztrátou, dost lidí si ji nepřebere a ty přijdeš o poštovné
A ještě edit, nejdřív si zjišťuju a až pak prodávám
třeba na aukru si přečti obchodní podmínky, platíš tam za vystavení a pak provize z prodeje, aby jsi se nedivila
![]()
@araw píše:
Oni ti zaplatí na účet a ty pak pošleš věci. nebo na dobírku, ale tam počítej na 100% se ztrátou, dost lidí si ji nepřebere a ty přijdeš o poštovné
Ještě lze požádat předem o platbu dobírečného.
Vždy nejdřív chtěj peníze na účet než něco odešleš, nemusela by ses jich pak dočkat. Další variatnou je dobírka, ale to je taky trochu riziko, že si to dotyčný nevyzvedne.
oni taky trochu riskuji, ale chodi to tak vsude na vsech eshopech.
ted snad aukro dava nejakou garanci.
@blecha72 píše:
Ještě lze požádat předem o platbu dobírečného.
to jistě lze, taky to tak dělám, ale tím jsem ji to nechtěla komplikovat
Na dobírku posílám jen drahé věci a tam chci poštovné předem ![]()
@araw píše:
to jistě lze, taky to tak dělám, ale tím jsem ji to nechtěla komplikovatNa dobírku posílám jen drahé věci a tam chci poštovné předem
to jsi hodná
![]()
@suik píše:
Vždy nejdřív chtěj peníze na účet než něco odešleš, nemusela by ses jich pak dočkat. Další variatnou je dobírka, ale to je taky trochu riziko, že si to dotyčný nevyzvedne.oni taky trochu riskuji, ale chodi to tak vsude na vsech eshopech.
ted snad aukro dava nejakou garanci.
Garance je pro kupující, když tě někdo okrade, ne pro dobírky, ztrátu poštovného nehradí, ale snaží se to z kupujících vymoci, ale asi moc velký úspěch nebude, ale furt lepší naž na mimibazaru, tam nic moc nedělaj
@araw ano, ja myslela pro kupujici…kdyz prodejce ceka na penize na ucet a pak az posila, tak neriskuje nic. Dobirku neakceptuju vubec.
@K-Black píše:
to jsi hodná![]()
Já vím
,když vidím ten dotaz, tak nabídnu dvě hlavní možbnosti a lepší než její
Kdyby se dále zapojila, tak bych ji poradila dál, čekám, jestli ze zakladatelky vypadne, že nemá účet, pak chtít dobírku předem je trochu pasé, protože mě jako kupujícího nebaví lítat na poštu s penězma a platit za složenku ![]()
@suik píše:
@araw ano, ja myslela pro kupujici…kdyz prodejce ceka na penize na ucet a pak az posila, tak neriskuje nic. Dobirku neakceptuju vubec.
to já jo, ale jen fakt u věcí nad 1000,– a výš a s platbou předem na to poštovné. ale využil to jeden kupující
Jinak ne, dobírku neriskuju, zas tak prachatá nejsem, abych vyhazovala prašule oknem ![]()
Přemýšlím, jak by fungovalo poslat někomu zboží a čekat na obálku s penězi. Nic proti, ale fakt mě to pobavilo. ![]()
Já teda neprodávám (nebo prodávám, ale nikdo to nechce
), ale když kupuju, hned mi každý cpe číslo účtu, kam mám poslat peníze. Tak prostě svým zájemcům rozešli číslo účtu, přesnou částku + případné poštovné, pokud ho chceš proplatit (zjistíš na stránkách cpost.cz podle váhy balíku nejčastěji). Nic neposílej, dokud nebudeš mít peníze na účtě.
@ncc1701 píše:
Přemýšlím, jak by fungovalo poslat někomu zboží a čekat na obálku s penězi. Nic proti, ale fakt mě to pobavilo.
Já teda neprodávám (nebo prodávám, ale nikdo to nechce), ale když kupuju, hned mi každý cpe číslo účtu, kam mám poslat peníze. Tak prostě svým zájemcům rozešli číslo účtu, přesnou částku + případné poštovné, pokud ho chceš proplatit (zjistíš na stránkách cpost.cz podle váhy balíku nejčastěji). Nic neposílej, dokud nebudeš mít peníze na účtě.