Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chci se zeptat, jestli se vám někdy stalo, že vám přišlo oznámení o tom, že vaše zásilka je poškozená. O co se mi jedná: vím, že když to půjdu na poštu řešit, že mohu požadovat, aby mi ten balík na místě otevřeli a mohla jsem si to zkontrolovat. Akorát že problém je ten, že jsem si objednávala látkové pleny pro mimčo a látkové vložky pro sebe, takže už se vidím, jak se na poště ve špičce přehrabuju v balíku s vložkama
prostě nevím, nic křehkého tam nebylo, a jestli to třeba bude něčím polité nebo na tom bude nějaký flek, tak se to asi bude muset otevřít
prostě zajímalo by mě, jestli vám už nějaký poškozený balík přišel, a co s ním bylo (ať vím, co čekat)
ahoj, manzel je prepazkovy pracovnik Ceske posty az prijde kolem 17hodiny z prace zeptam se ho a napisu
jee, to by bylo supr, moc dík. Jako kdyby tam bylo nějaké oblečení, tak neřeším, ale takhle, s těma vložkama… prostě trapas ![]()
no, my jsme jednou takhle posilali TV, posta ji nekde asi bouchla, nastesti byla pojistena, takze adresatovi vyplatili celou castku bez reci ![]()
Ahoj,
prisel, mela jsem tam veci pro deti, balik byl natrzeny, ale nic extra. V podstate mne tam premluvili, abych to otevrela a zkontrolovala…a chybela jedna vec. Tak se to vracelo. Byla to dobirka, takze jsem byla nakonec rada.
Nemusis to tam vytahovat kus po kuse, normalne to prohrabni, jestli neco nechybi a kdyztak se to vrati.
Limutka píše:
jee, to by bylo supr, moc dík. Jako kdyby tam bylo nějaké oblečení, tak neřeším, ale takhle, s těma vložkama… prostě trapas
Ja myslim, ze by ani nepoznali, o co jde ![]()
jo přišel roztržený, ale zalepili to a bylo tam vše co jsem objednávala.. to zkontrolovali dle váhy co byla na balíčku.. že je stejná…
já bych to zas tak nehrotila.. myslím, že když tam nebylo nic křehkého… co se mohlo rozbít.. spíš jak moc to bude roztržené… aby tam bylo všechno.. jestli někde něco nevypadlo.. to bych omrkla.. a popř. nechala zvážit.. nebo bych tam šla až po špičce… těsně před zavřením.. popř. dopoledne. ![]()
Já taky jednou na poště vykládala a kontrolovala balík s plenama a látkovýma vložkama.
Ale to, že je poškozený jsem si všimla sama, když mi ho předávali.
Nakonec tam jedna věc chyběla, ale protože se paní nechtěla zdržovat s papírováním, tak mi tu částku za chybějící věc zaplatila.
Podle mého bude jen poškozený obal - roztržená krabice nebo tak něco. S politým balíkem jsem se ještě nesetkala.
Chápu, že je to nepříjmené, ale pochybuju, že reklamaci budeš řešit u přepážky. Já zatím vše řešila u vedoucí pošty, takže v soukromí kanceláře.
Sunnyside píše:
Podle mého bude jen poškozený obal - roztržená krabice nebo tak něco. S politým balíkem jsem se ještě nesetkala.Chápu, že je to nepříjmené, ale pochybuju, že reklamaci budeš řešit u přepážky. Já zatím vše řešila u vedoucí pošty, takže v soukromí kanceláře.
Ja to resila na prepazce
Ale nikdo mi pod ruce nekoukal.
asha píše:Limutka píše:Ja myslim, ze by ani nepoznali, o co jde
jee, to by bylo supr, moc dík. Jako kdyby tam bylo nějaké oblečení, tak neřeším, ale takhle, s těma vložkama… prostě trapas
Paní to teda porovnávala podle faktury, kde je to samozřejmě napsáno… ![]()
Zizalka píše:asha píše:Paní to teda porovnávala podle faktury, kde je to samozřejmě napsáno…Limutka píše:Ja myslim, ze by ani nepoznali, o co jde
Tak u nas stacilo, ze jsem rekla, ze neco chybi. Proste to poslali zpet, jako jakykoliv balik. A tusim, ze tam dokonce chybela i ta faktura… Nicmene si myslim, ze tyhle veci se daji resit i v kancelari, pokud by melo dojit k nejakymu rozebirani baliku a kontrolovani faktury, rekla bych, ze chci v kancelari a hotovo.
Ahoj pracuji na poště,mohlo se stát že je třeba jen roztržená krabice,nebo promáčknutá,to se nesmí doručit,takže si to překontroluješ,oni Ti to zváží, a buď si to odneseš,nebo by Ti to měli proplatit pokud je to pojištěný.
Ahoj, tak mě kolikrát přišla poškozená krabice, tzn. že byla roztržená a tím pádem mohlo něco chybět. Měla jsem oznámení, že je balík poškozený na poště, tak jsem tam šla, pošťačka, teda spíš vedoucí a nebo zástupce pošty si mě vzal stranou (do takové jejich jednací místnosti s pc) a tam jsme to vyřešili, takže otevřeli balík a já si to mohla zkontrolovat. Zatím teda nic nechybělo, tak jsem si ho mohla rovnou odvést, ale kdyby tam něco chybělo, tak by ho pošta na svoje náklady poslala zpět a to pak nevím jak by se dál řešilo, ale firma by ti měla balík obratem poslat kompletní. Určitě ale udělají zápis o škodě a případnou reklamaci atp. Myslím, že by tě nenechali si balík rozbalit a překontrolovat někde na přepážce.
Ahoj,
taky jsem měla jednou poškozený balík.
Když balík přišel, tak jsme byla v porodnici a když jsem ho pak chtěla doručit opět, tak už mi ho nedoručili s tím, že je poškozený. Tehdy jsme si objednávali odšťavňovač a telefon - bezdrát na pevnou linku. A protože ten telefon, byl malá krabička, přilepená k velké, tak si ho někdo mezi prvním a druhým doručením vzal.
Kontrola proběhla pouze převážením a když jsem řekla, co tam mělo být a zhodnotili jsme stav balíku, tak byl balík jako poškozený vrácen zpět.
Firma, od který jsem to měla objednaný mi naštěstí vrátila peníze a balík putoval kdovíkudy kdovíkam (z Prahy do Prahy přes Brno), protože ani za 2 měsíce ho neměli zpět a cca za 3/4 roku mi volali s tím, jeslti mi ty peníze vyplatili, či jak to tehdy bylo.
![]()
Od té doby si vše nechávám posílat pokud možno na dobírku… A nebo pojištěné na vysokou částku (30 tis.). Pak to totiž tolik neláká k hledání „pokladů“ a přitom to nestojí o moc víc.
Edit: Je to malá pošta - 2 okýnka a kontrolovali jsme to přímo na přepážce, za mnou fronta cca 8 lidí, já cca týden po porodu, protože to nikomu jinýmu nechtěli dát…