Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, budu mit asi hloupy dotaz, ale jak se projevuji poslicci ? Mivam bolest v podbrisku (jak pri menstruaci), dale me pobolivava obcas pri chuzi v trislech,tak, ze se musim zastavit a pockat az bolest prejde. Jsem v 36 tydnu. Dekuji za odpoved
To se fakt těžko popisuje a každý to vnímá jinak. Jako menstruační bolest to být může.
Často se říká, že kontrakce bolí jako silná menstruační bolest, ale třeba já neměla onu popisovanou bolest ani když už se rozjížděl porod. Bolelo mě to jinak než při MS a popsat jak, to fakt neumím. Prostě taková divná bolest. Možná jako silné střevní potíže, tlak a menstr. dohromady, tak nějak ![]()
Občasné bolístky a píchnutí jsou v 36 týdnu asi naprosto běžné ![]()
tak já si poslíčky uvědomila (a to i zpětně), až když jsem byla na monitoru (tuším, že to bylo cca 2 týdny před porodem). Pořád jsem si myslela, že se malý jen protahuje, prostě takový chvilkový (ale dost citelný) tlak u žaludku. Myslela jsem si, že natahuje nožičky, ale na monitoru se to ukazovalo jako děložní stahy. V den porodu jsem už měla ale opravdu takové menstruační bolesti kombinované s křečemi podobnými při průjmu. Prostě taková divná směsice bolestí, fakt se to nedá popsat. Navíc to má každá jinak, takže poslíčci to být můžou, ale nemusí. Posledních 6 týdnů před porodem jsem si už připadala jak hypochondr, když mě pořád někde dloubalo a píchalo ![]()