Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrá otázka, taky by mě to zajímalo. Břicho mi tvrdlo extrémně, už co se jenom trochu vyboulilo. Magnézko nepomáhalo, stejně tak mě pořád v noci budily křeče v nohou. Klid nepomáhal, resp. kdybych jenom ležela na gauči, asi by to bylo celkem ok
jenže člověk se občas musí natáhnou pro pití, dojít si na záchod…a zase šutr. Časem jsem to prostě odignorovala, ale přijde mi to teď trochu lepší (31tt), nebo minimálně už tvrdne jenom ten kousek, kam malý zrovna tlačí. Poslíčci snad zatím ještě nepřijdou, ale dám vědět jak daleko to dotáhnem…
Ahoj, ja tedy nemela drazdivou delohu a ani mi netvrdlo bricho (pouze tam, kde byl maly), nicmene poslicky jako takove sem nemela. V patek vecer me zacly bolet zada (ja na to trpim, neprislo mi to divny) a v nedeli sem rodila
33+6 ![]()
Ahoj, bohužel taky netrpím na dráždivou dělohu. Ale poslíčky jsem třeba zažila jednou, vana pomohla. Pak byl týden klid a jednoho večera jsme začala častěji chodit na záchod, přidali se bolesti zad a vana nepomáhala. Do 5 hodin byla malá venku
39+3 ale ![]()
Jinak na tvrdnutí jsem chvíli trpěla od 15-20tt myslím, ale magnezko docela pomohlo a pak byl klid.
Ještě si vzpomínám, že jsem jednou “poslicky” měla kolem 25tt, ale bylo to asi námahou a stresem. V tu dobu jsme se stěhovali a já “musela” pomahat tahat věci (samozřejmě mi to všichni rozmlouvali, ale já měla svoji hlavu a chtěla jsem pomahat) ![]()
Každopádně držím palce, ať vše dobře dopadne a jste všichni zdraví 🍀
U třetího ditete jsem měla poslicky silne tak, ze je aplikace několikrát vyhodnotila jako počínající porod, ale nikdy z toho porod nebyl
hlavně večer a v noci to bylo hrozny a trvalo to tak měsíc před porodem. Samotný porod jsem pak kvůli tomu dokonce zčásti prospala a vzbudily mě až opravdu hodně tvrdé kontrakce, a malej se narodil půl hodiny po příjezdu do porodnice.
Dvě těhotenství, silně drazdiva deloha u obou. Se starším se to rozjíždělo v porod ve 28. týdnu, hospitalizace, ale dobrý, nakonec se tělo umoudrilo, poslicky silné x týdnu před porodem, šílený tvrdnuti taky do konce, nakonec porod ve 38. týdnu. U druhého začalo bricho tvrdnout dřív, bylo to hodně bolestivé, poslicky 2 měsíce před porodem hodně silný. To druhé jsem protrpela ještě vic. Poslední měsíc jsem se bála, že porod nepoznam, protože to byla síla. A mladší se drzel, narodil se ve 39. týdnu.
Prvni porod 37 + 0, bez poslicku.
Druhy porod 39 + 0, poslicky tak 3× od 36. tt.
Treti porod vyvolavany 40 + 0, poslicky tak 3× od 36. tt.
Ctvrty porod 39 + 4, poslicky hodne bolestive od 30. tt, 2 - 3× denne 2 - 3 hodiny v kuse, po 2 - 3 minutach. 38 + 3 Hamilton.
Já měla dg drazdiva deloha, poslicky asi 3 týdny před porodem, hrozící předčasný porod. A prd, rodila jsem 40+1 až po Hamiltonu ![]()
U mě poslíčky začaly už od 33. týdne a rodila jsem o dva týdny dřív. U druhého dítěte jsem měla poslíčky od 30. týdne, ale porod byl přesně v termínu. Poslíčky nemusí vždy znamenat, že porod přijde dřív, tělo se jen připravuje.
@nanting no přesně. O křečích v lýtku ani nemluvím, a Taky mám už tak od 20tt bricho jako šutr, stačí se otočit se v posteli. Nejdřív magnosolv( k ničemu) pak mi doktor předepsal nějaký „lepší“ magnezko, stejně k ničemu 😁 jsem teď 38+3, poslicky jsem měla minulý týden, jinak mě poboliva furt něco, ale furt si říkám že to ještě není tak silný, tak se snažím být v klidu
už aby to bylo za námi 🙏 😀
@Anonymní píše: Více
Jooo, krece v lytka h jsem taky mela a nic nepomahalo. Nesmela jsem v noci vyndat nohu apod periny, jinak bylo zle. A bylo jedno, jestli je zima, nebo leto.
Dobrý den
Maminky měla bych dotaz jsem poprvé těhotná, jsem ve 37tt těhotenstvi termín mám 15 listopadu
Chtěla bych se zeptat zda třeba nekdo neví vím každý to má jinak
Od včera rano jsem měla vodnatý vytok pak hned zatím silný hustý výtok dvakrát dopoledne bolestí jak při menstruaci
Pak vytok žádný jen celou noc bolesti, dneska ráno zase vodnatý vytok jinak cely den bílí vytok po čůrání hned píchavé křeče dole až v konečníku a jakoby v rozkroku, a sem tam nachvili v podbřišku křeče, co to prosím může být zda by se chystal porod nebo je ještě brzy zatím mockrát děkuji ![]()
Ahoj maminky, existuje souvislost s dráždivou dělohou, tvrdnutím, poslíčky a termínem porodu? Jak jste to měly vy? Čekám třetí dítě, nyní 35tt. Od 14tt mi tvrdlo břicho, od 32.týdne poslíčci, že končím ve vaně. První dítě se narodilo 36tt a druhé 38tt.
Zajímá mě, zda jste poslíčky měly/neměly a zda jste rodili v termínu nebo poslíčky byly signálem, že to přijde dřív.