Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka - a nebyl to lístek od balíku? Protože od spousty vchodů nemá balíkový doručovatel klíče, takže jeden den doručuje balík, lidi nejsou doma, on nemá jak vhodit lístek ani do schránky, druhý den ten lístek od zásilky nese klasicky doručovatelka (ale zase u sebe už nemá tu zásilku).
Většina bytových družstev totiž není ochotna dát víc klíčů pro poštu, pak se diví, že se tam ostatní nedostanou. U nás se o jedny klíče střídají 3 doručovatelé, v době dovolených i 4 doručovatelé (ráno je má ten co nosí předplacené noviny, pak běžná doručovatelka - někdy jedna doručovatelka nosí doporučenou poštu a peníze a brigádník nosí obyčejnou poštu, odpoledne je má doručovatel letáků).
A pro tu dámu, je jednodušší dopis doručit, než ho vyúčtovávat odpoledne na poště ![]()
@Knihomyš - to nemusí být ani na vesnici. Mě úplně stačí oblíbené jméno Novák, Procházka, Novotný… a v paneláku mám 2 stejného příjmení, na schránku si napíšou buď jenom příjmení nebo jen některá jména a copak jsem detektiv? Takže pokud se nedozvoním a nevím, vracím zpět.
@Evka73 píše:
@radkka - a nebyl to lístek od balíku? Protože od spousty vchodů nemá balíkový doručovatel klíče, takže jeden den doručuje balík, lidi nejsou doma, on nemá jak vhodit lístek ani do schránky, druhý den ten lístek od zásilky nese klasicky doručovatelka (ale zase u sebe už nemá tu zásilku).Většina bytových družstev totiž není ochotna dát víc klíčů pro poštu, pak se diví, že se tam ostatní nedostanou. U nás se o jedny klíče střídají 3 doručovatelé, v době dovolených i 4 doručovatelé (ráno je má ten co nosí předplacené noviny, pak běžná doručovatelka - někdy jedna doručovatelka nosí doporučenou poštu a peníze a brigádník nosí obyčejnou poštu, odpoledne je má doručovatel letáků).
A pro tu dámu, je jednodušší dopis doručit, než ho vyúčtovávat odpoledne na poště
Ne, byla to normální pošťačka, ten den doručovala, měla zásilku u sebe a evidentně i klíče, akorát se jí nechtělo do schodů, tak tam drze napsala takový blábol, byl to její několikátý průser, ale tohle už schytala.
Asi to pro ní jednoduší není, když to dělá opakovaně!
EDIT: Už jistý čas se doručovaní Českou poštou vyhýbám, s jinými dopravci jsem neměla jediný problém. Zato s ČP, nedoručené zásilky, rozmlácené KŘEHKÉ balíky apod. Nikdy více.
@Evka73 píše:
@Knihomyš - to nemusí být ani na vesnici. Mě úplně stačí oblíbené jméno Novák, Procházka, Novotný… a v paneláku mám 2 stejného příjmení, na schránku si napíšou buď jenom příjmení nebo jen některá jména a copak jsem detektiv? Takže pokud se nedozvoním a nevím, vracím zpět.
Já nevím, ale my třeba když jsme nosili noviny, tak jsme prostě u „dvojitých příjmení“ měli připsaný i „souřadnice“ schránky…
I když chápu, že s obyč poštou je to těžší o to, že ta se dává všude… Ale i tak… ![]()
Také mám u „svých“ předplatitelů už čísla schránek, i proto, když by šel někdo jako záskok za mě, ale ne každý si to takto připravuje. A poštu jsem nosila pro jinou společnost než Českou poštu a tam právě bylo hodně problémů s doručováním (nečitelná jména na schránkách, neoznačené schránky, neochota přijít otevřít ke dveřím - ne všude mají bzučáky…).
Hele pokud jsi nahlásila ztrátu, tak buď v klidu. Navíc, kartička novorozence se zneužije fakt leda na nějaká výkony u dr - pokud by přišlo placení, ztrátu máš nahlášenou, tak si myslím, že jsi z toho venku.
No a na pošťačku bych si stěžovala. Taky jsem si tu na jednu stěžovala, několikrát
@Evka73 píše:
Také mám u „svých“ předplatitelů už čísla schránek, i proto, když by šel někdo jako záskok za mě, ale ne každý si to takto připravuje. A poštu jsem nosila pro jinou společnost než Českou poštu a tam právě bylo hodně problémů s doručováním (nečitelná jména na schránkách, neoznačené schránky, neochota přijít otevřít ke dveřím - ne všude mají bzučáky…).
Jenže to pak ty lidi jako zákazník nějak nemusí zajímat… ![]()
Docela jsem se tu nasmála…děvčata, pokud je zásilka již doručená, jistě byste dostala podací číslo zásilky, pod kterým ji mají také evidovanou a tedy se dá dohledat…pokud byla poslána obyčejně, pak z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že ještě ani nemusela být odeslána, před měsícem mohl být teprve dám pokyn k vystavení a odeslání…u VZP nejsem, takže další věcí je, zda své zásilky odesílá ČP (dopravců je na českém trhu spousta)…navíc asi to nefunguje tím stylem, že nějaký člověk z VZP předá dopis do rukou dané doručovatelky, ale nejspíše to prochází přepravou přes několik dopravních uzlů, že, takže bych se mírnila v obviňování doručovatelky, než budu znát veškerá fakta
a mohu se zeptat, zda se jednalo o balík nebo dopis?
Zažádat o novou..nicmén mě přijde blbý, že vzp posílá takovej doklad obyčejně, tam je všechno, rodný číslo, a veškerý údaje..jsme koukala jak puk, když mi to přišlo do schránky. chápu, že pošta je drahá, ale jako automaticky takový citlivý data poslat na cestu tak, že si to kdokoliv může sebrat? a přijdou s tím do styku desítky lidí?
mají na to upozornit, a nabídnout možnost osobního vyzvednutí, nebo za poplatek poslání doporučeně
@Caborina píše:
To ne, ale už jsem slyšela že se nechal někdo udělat nějaký výkon a dotyčnému pak přišlo placení…
proč, když je to na pojištovnu?
@slavuska1 já jsem u RBP a vyzvedávám si ji na pobočce, paráda…myslím, že pak v tom mají i oni sami lepší přehled než když něco jen „hodí do schránky“
@leny-b píše:a mohu se zeptat, zda se jednalo o balík nebo dopis?
@radkka píše:
Na pošťačku bych si stěžovala, sama jsem to dělala už několikrát, vždy to na chvíli pomůže (bohužel u nás nejsou pošťaščky asi přismyslech), nejvíc jsem se dopálila, když mi napsali na lístek, že byl zamčený vchod, proto nemohla být zásilka doručena (aha, máme schránky uvnitř baráku, tak jak to tam madam hodila, když bylo zamčeno?
![]()
), celý den sedim doma jako idi.ot, čekám důležitou poštu a dáma se nenamáhá zazvonit, vyzvednout to nestíhám, protože to tam přinese až v pět a já taky pracuju.
U VZP bych požádala novou.
já zase pěním, když jsme celé odpoledne doma jak blb, protože čekám balík do ruky, noa v 5 večer mi přijde sms, že doručovací pokus byl neúspěšný
![]()
@slavuska1 tam bych se ptala, proč nebyl úspěšný??..zase důvodů je spousta…ale vždycky můžete požádat o druhé doručené…mmch, nechápu to odpoledne?