Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@leny-b píše:a mohu se zeptat, zda se jednalo o balík nebo dopis?
@radkka píše:
Na pošťačku bych si stěžovala, sama jsem to dělala už několikrát, vždy to na chvíli pomůže (bohužel u nás nejsou pošťaščky asi přismyslech), nejvíc jsem se dopálila, když mi napsali na lístek, že byl zamčený vchod, proto nemohla být zásilka doručena (aha, máme schránky uvnitř baráku, tak jak to tam madam hodila, když bylo zamčeno?
![]()
), celý den sedim doma jako idi.ot, čekám důležitou poštu a dáma se nenamáhá zazvonit, vyzvednout to nestíhám, protože to tam přinese až v pět a já taky pracuju.
U VZP bych požádala novou.
Dopis.
@Evka73 Teda u nás pošta nemá klíče od žádného domu. Naše městská část má přes 30 000 obyvatel a jednu poštu, kam by ty klíče dali
Možná je to u nich stejné.
@leny-b píše:
@slavuska1 tam bych se ptala, proč nebyl úspěšný??..zase důvodů je spousta…ale vždycky můžete požádat o druhé doručené…mmch, nechápu to odpoledne?
důvod nevím…ale když jsem toho chlápka, co to doručuje potkala, a řekla mu, že pokud se to bude opakovat, tak to budu řešit jinde, tak to nějakou dobu chodilo vzorně..pak zase přestalo, po skoro roce, tak jsme ho zase potkala, zase mu to řekla, a zase to chodí docela spolehlivě, takže vážný důvod to asi nebyl, vždycky se omlouval, a byl jak milius.
odpoledne- k nám chodí balíkový doručovatel vždycky odpoledne, mezi půl druhou a půl čtvrtou..kolem poledne chodí pošťačka. nicméně my ráno spíme opravdu dluouho, pak dělám oběd, takže jsem doma i dopoledne ![]()
@malaloui píše:
@Evka73 Teda u nás pošta nemá klíče od žádného domu. Naše městská část má přes 30 000 obyvatel a jednu poštu, kam by ty klíče daliMožná je to u nich stejné.
no tak většinou některý paneláky mají schránky venku..a ani tak není potřeba 30000 klůíčů, v jednom paneláku bydlí 50-150 lidí, a na ty všechny stačí 1 klíč ![]()
@radkka dopis, tedy malá papírová obálka (např. jako u výpisu z banky)…pak nechápu, proč by psala na (předpokládám) oznámenku, že byl uzamčený vchod…kdyby už, tak napíše nezastižen-oznámeno…ono je skutečně jednodušší dopis vydat nebo (u obyčejného) vhodit do schránky
@Evka73 Oni mají stejné jméno, ale na vesnici jinou adresu. V paneláku chápu, že dva Nováci udělají zmatek.
@leny-b píše:
@radkka dopis, tedy malá papírová obálka (např. jako u výpisu z banky)…pak nechápu, proč by psala na (předpokládám) oznámenku, že byl uzamčený vchod…kdyby už, tak napíše nezastižen-oznámeno…ono je skutečně jednodušší dopis vydat nebo (u obyčejného) vhodit do schránky
Byl do dopis do vl. rukou, velice důležitý a kvůli prodlení v doručování to opravdu hořelo, potřebovala jsem ho ten den a bohužel.
Opravdu jej měla u sebe a z nějakého důvodu se jí nechtělo zvonit (klidně bych seběhla) nebo jít nahoru a ještě je tak pitomá, že tam napíše tohle
Také jsem to nechápala, ale vytočilo mě to značně.
Nechci být za slepici, která pořád prudí, stěžuje si a nadává, ale tohle nebylo poprvé, doručování u nás selhává již dlouhou dobu a tentokrát to byla poslední kapka, kdy jsem si opravdu servítky nebrala. Dřív jsem si také postěžovala, když podobně „doručovali“, ale snažila jsem se po dobrém, vždy na chvíli ok a pak si zase začali dělat, co chtěli.
@slavuska1 píše:
důvod nevím…ale když jsem toho chlápka, co to doručuje potkala, a řekla mu, že pokud se to bude opakovat, tak to budu řešit jinde, tak to nějakou dobu chodilo vzorně..pak zase přestalo, po skoro roce, tak jsme ho zase potkala, zase mu to řekla, a zase to chodí docela spolehlivě, takže vážný důvod to asi nebyl, vždycky se omlouval, a byl jak milius.odpoledne- k nám chodí balíkový doručovatel vždycky odpoledne, mezi půl druhou a půl čtvrtou..kolem poledne chodí pošťačka. nicméně my ráno spíme opravdu dluouho, pak dělám oběd, takže jsem doma i dopoledne
tak tam mohl být i záskok, např. po dobu dovolené, to vám musel říct on…tak proto odpoledne, chápu (oni balíkáři doručují celý den)…jinak jak píšu, můžete požádat o druhé doručení
@leny-b píše:
@slavuska1 tam bych se ptala, proč nebyl úspěšný??..zase důvodů je spousta…ale vždycky můžete požádat o druhé doručené…mmch, nechápu to odpoledne?
Od chvíle, kdy jsem se jako důvod dozvěděla, že k nám pošťák netrefí, se nějak přestávám ptát.
@radkka píše:
Byl do dopis do vl. rukou, velice důležitý a kvůli prodlení v doručování to opravdu hořelo, potřebovala jsem ho ten den a bohužel.
Opravdu jej měla u sebe a z nějakého důvodu se jí nechtělo zvonit (klidně bych seběhla) nebo jít nahoru a ještě je tak pitomá, že tam napíše tohleTaké jsem to nechápala, ale vytočilo mě to značně.
Nechci být za slepici, která pořád prudí, stěžuje si a nadává, ale tohle nebylo poprvé, doručování u nás selhává již dlouhou dobu a tentokrát to byla poslední kapka, kdy jsem si opravdu servítky nebrala. Dřív jsem si také postěžovala, když podobně „doručovali“, ale snažila jsem se po dobrém, vždy na chvíli ok a pak si zase začali dělat, co chtěli.
tak na téma zvonek se bavím nerada, samotné se mi stalo, že jsem málem přeslechla zvonek, když jsem si fénovala vlasy
…mohla i špatně přitlačit nebo mohly být zvonky tak funkční, jako byly u nás (to byl děs, člověk zvonil a ani nevěděl na koho
)…ale to „vchod uzamčen“, to bych tipovala na někoho z ÚP, to bych vám nepřála zažít, co nám tam někdy posílali…nechci se někoho dotknout, ale z velké většiny to byly holky, co čekaly, že příjdou na 8h do práce, vezmou tak 10 dopisů a půjdou se projít, cestou si koupí zmrzku, prostě pohoda…no není to taková pohoda (kdo zažil, ten ví
)…prostě hodně chytré kočky, no…jen je mi líto, že většinou lidé jdou na první lepší poštu a tam si uleví na někom, kdo s tím nemá nic společného…no a k doručovatelům se to nedostane…pak doporučuju chtít někoho nadřízeného od doručovatelů
@Knihomyš píše:
Od chvíle, kdy jsem se jako důvod dozvěděla, že k nám pošťák netrefí, se nějak přestávám ptát.
nerozumím, jak netrefí?…máte novostavbu, co není na mapě nebo je k vám nějaký komplikovaný příjezd (příklady z mé praxe)?
@leny-b píše:
tak na téma zvonek se bavím nerada, samotné se mi stalo, že jsem málem přeslechla zvonek, když jsem si fénovala vlasy![]()
…mohla i špatně přitlačit nebo mohly být zvonky tak funkční, jako byly u nás (to byl děs, člověk zvonil a ani nevěděl na koho
)…ale to „vchod uzamčen“, to bych tipovala na někoho z ÚP, to bych vám nepřála zažít, co nám tam někdy posílali…nechci se někoho dotknout, ale z velké většiny to byly holky, co čekaly, že příjdou na 8h do práce, vezmou tak 10 dopisů a půjdou se projít, cestou si koupí zmrzku, prostě pohoda…no není to taková pohoda (kdo zažil, ten ví
)…prostě hodně chytré kočky, no…jen je mi líto, že většinou lidé jdou na první lepší poštu a tam si uleví na někom, kdo s tím nemá nic společného…no a k doručovatelům se to nedostane…pak doporučuju chtít někoho nadřízeného od doručovatelů
Zvonek funguje normálně, nikdy jsem ho nepřeslechla a určitě ne, když jsem čekala tak důležitý dopis a seděla doma pomalu jak myška.
Kdyby byla ta ženská normální, tak tam nenapíše takový blábol, to byl opravdu důkaz inteligence.
@Knihomyš píše:
@leny-b Je úplně jedno, jestli doručuje záskok, jestli si pošťačka zapomněla klíče od paneláku, jestli je blbá a netrefí k domu, jestli neumí zazvonit nebo jestli je jen líná a nechce se jí k tomu domu jít nebo doručovat doporučený dopis. My si za služby pošty platíme a to už docela nemalé peníze, takže zjevně chceme, aby zásilky byly doručeny. Mně je úplně jedno, že si můžu nechat zásilku poslat znovu nebo si ji vyzvednou. Já si zaplatila za doručení do domu, ne za to, že budu zásilku nahánět po všech čertech a nakonec si pro ni ještě pojedu. A pak mi už bude úplně u pr.dele, koho seřvu, bude to ten, koho potkám jako prvního a jestli to nepomůže, tak napodruhé seřvu někoho jinýho. S žádným jiným přepravcem nejsou takové problémy jako s Českou poštou, pak se nemůžou divit, že jde podnik do háje, když mají takových výmluv, ale pořádně zamakat se jim nechce. Všichni ostatní v jiných zaměstnáních pracovat musí, tak pošťačkám to taky neuškodí.
@malaloui píše:
@Evka73 Teda u nás pošta nemá klíče od žádného domu. Naše městská část má přes 30 000 obyvatel a jednu poštu, kam by ty klíče daliMožná je to u nich stejné.
Od nás klíče maj.
Dokonce, když se pošťačce podařilo ten náš přelomit, tak mne odchytila a poprosila o nový, že si ho zaplatí.
Dokonce když jsme tu byli asi rok, tak nám přišla výzva, že snad jsme povinni jim dát ne jeden klíč, ale 3. Jeden pro pošťačku, jeden pro balíkáře a jeden mají jako náhradní uložen v trezoru…
Pošťačku máme super, zkouší zvonit i když tuší, že nejsme doma. Když jsem byla s dětmi doma a nechytila mne ráno, tak to zkusila znova, když obešla rajon a vracela se zpět na poštu…