Pošťačka nedala dopis do schránky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
23.6.15 14:24

@radkka jak říkám, zvonky neřeším, to je něco, co se málokdy podaří rozluštit (samozřejmě obě strany mají na věc jiný názor)…ale ten nápis mi příjde zajímavý, docela by mě i zajímalo, co ji vedlo k tomu, že to tam napsala 8)…ale opravdu tipuju, že to byla nějaká z ÚP (viz popis výše), ty děvčata byly jednodušší - máloco chápaly a po čase samy odcházely…ale to je jen odhad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.6.15 14:24

@slavuska1 Tak to je jasný, že nebudou mít 30 000 klíčů, ale stejně jenom na naší ulici je asi 30 paneláků :mrgreen: A že těch ulic tady je. Schránky máme nově zvenku ale ani předtím klíč nechtěli. Balíkáři automaticky zvoní, do domu nikdy nechodí. Koukám, že je to na každém místě jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 14:29
@RadkaCh píše:
@leny-b Je úplně jedno, jestli doručuje záskok, jestli si pošťačka zapomněla klíče od paneláku, jestli je blbá a netrefí k domu, jestli neumí zazvonit nebo jestli je jen líná a nechce se jí k tomu domu jít nebo doručovat doporučený dopis. My si za služby pošty platíme a to už docela nemalé peníze, takže zjevně chceme, aby zásilky byly doručeny. Mně je úplně jedno, že si můžu nechat zásilku poslat znovu nebo si ji vyzvednou. Já si zaplatila za doručení do domu, ne za to, že budu zásilku nahánět po všech čertech a nakonec si pro ni ještě pojedu. A pak mi už bude úplně u pr.dele, koho seřvu, bude to ten, koho potkám jako prvního a jestli to nepomůže, tak napodruhé seřvu někoho jinýho. S žádným jiným přepravcem nejsou takové problémy jako s Českou poštou, pak se nemůžou divit, že jde podnik do háje, když mají takových výmluv, ale pořádně zamakat se jim nechce. Všichni ostatní v jiných zaměstnáních pracovat musí, tak pošťačkám to taky neuškodí.

přesně s lidmi jako vy (viz váš příspěvek), kteří věci překroutí k obrazu svému, se mi vždy špatně pracovalo…možná bych se nad tím zamyslela…já třeba u náš mívám problémy s DPD a PPL, ale nikdy by mě nenapadlo přepadnout prvního lepšího člověka někde na jejich depu a seřvat ho i za to, že prší…ale pak se nedivte, když začnete jednat jako hloupá hysterka, že vám málokdo pomůže…jak píšu, je třeba si řádně ověřit fakta, než někoho obviním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 14:36
@Brontik píše:
Od nás klíče maj.
Dokonce, když se pošťačce podařilo ten náš přelomit, tak mne odchytila a poprosila o nový, že si ho zaplatí.
Dokonce když jsme tu byli asi rok, tak nám přišla výzva, že snad jsme povinni jim dát ne jeden klíč, ale 3. Jeden pro pošťačku, jeden pro balíkáře a jeden mají jako náhradní uložen v trezoru…
Pošťačku máme super, zkouší zvonit i když tuší, že nejsme doma. Když jsem byla s dětmi doma a nechytila mne ráno, tak to zkusila znova, když obešla rajon a vracela se zpět na poštu…

u nás tak dělalo problém město, až po cca půl roce se věc vyřešila a klíče byly, ale jen jeden, pro listovní doručovatelku, balíkáři měli smolíka (oni i spadali jinam)…do té doby musela doručovatelka zvonit na každého, aby ji pustil aspoň ke schránkám, šílené…schránky uvnitř a jak se k nim dostat…už hrozilo, že se do domu doručovat nebude (120 bytů :roll: ), až pak tedy město povolilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.6.15 14:41
@leny-b píše:
@radkka jak říkám, zvonky neřeším, to je něco, co se málokdy podaří rozluštit (samozřejmě obě strany mají na věc jiný názor)…ale ten nápis mi příjde zajímavý, docela by mě i zajímalo, co ji vedlo k tomu, že to tam napsala 8)…ale opravdu tipuju, že to byla nějaká z ÚP (viz popis výše), ty děvčata byly jednodušší - máloco chápaly a po čase samy odcházely…ale to je jen odhad :nevim:

Promiň, ale házet to hned na to, že asi byla z ÚP, přijde zase takové jednoduší mně, neber to zle, chápu, že pošťačky bráníš, ale všude se najde slabší jedinec. Prostě nezvoní, tečka, ještě je na tokové inteligenční úrovní, že vymyslí nereálnou výmluvu.

Ale řekni mi jedno, to pošťačky tak chvátaji? Že v paneláku mojí mamky, kde jezdí výtahem (to samozřejmě chápu) ale v každém patře, kde zastaví jej drží vozíkem, vykecávají se a je jim jedno, že kolem nich leze o berlích babička, která sotva jde a holt se to těch schodů pustí, protože neví, jestli ho drží pitomá pošťačka nebo je mimo provoz :zed: :zed: Já to vyběhnu, mně to je jedno, ale dělají to prý denně a když jsem viděla ty staré lidi (kterých je tam většina) tak mi bylo teda celkem smutno z toho, jak se lidé chovají. Když jsem se jí zeptala, jestli jí to neni blbý, tak na mě štěkla, že nevim, kolik toho musí stihnout 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.6.15 14:47
@leny-b píše:
přesně s lidmi jako vy (viz váš příspěvek), kteří věci překroutí k obrazu svému, se mi vždy špatně pracovalo…možná bych se nad tím zamyslela…já třeba u náš mívám problémy s DPD a PPL, ale nikdy by mě nenapadlo přepadnout prvního lepšího člověka někde na jejich depu a seřvat ho i za to, že prší…ale pak se nedivte, když začnete jednat jako hloupá hysterka, že vám málokdo pomůže…jak píšu, je třeba si řádně ověřit fakta, než někoho obviním

Jako že se ti špatně pracuje s lidmi, kteří zaplatí a chtějí to, za co zaplatili? To máš potom docela problém, to je pravda. Prej s lidmi jako jsem já :mrgreen:
Jestli jsi sem přišla hájit Českou poštu, tak celkem pozdě, pošta už si svoje jméno udělala. Není naše vina, že špatný :lol:

• Citovat
  • Upravit
63
23.6.15 14:56
@radkka píše:
Promiň, ale házet to hned na to, že asi byla z ÚP, přijde zase takové jednoduší mně, neber to zle, chápu, že pošťačky bráníš, ale všude se najde slabší jedinec. Prostě nezvoní, tečka, ještě je na tokové inteligenční úrovní, že vymyslí nereálnou výmluvu.Ale řekni mi jedno, to pošťačky tak chvátaji? Že v paneláku mojí mamky, kde jezdí výtahem (to samozřejmě chápu) ale v každém patře, kde zastaví jej drží vozíkem, vykecávají se a je jim jedno, že kolem nich leze o berlích babička, která sotva jde a holt se to těch schodů pustí, protože neví, jestli ho drží pitomá pošťačka nebo je mimo provoz :zed: :zed: Já to vyběhnu, mně to je jedno, ale dělají to prý denně a když jsem viděla ty staré lidi (kterých je tam většina) tak mi bylo teda celkem smutno z toho, jak se lidé chovají. Když jsem se jí zeptala, jestli jí to neni blbý, tak na mě štěkla, že nevim, kolik toho musí stihnout 8o

nene, to jsme si ted nerozuměly…tím „z ÚP“ myslím, že na volná místa (a že jich u pošty je fakt dost) posílají zájemce z ÚP…a ti tam přichází s mylnou představou, že se na poště prakticky nic nedělá…takže samy zase rychle končí…ti pošťáci, co byli u pošty xlet, ti hromadně odcházejí nebo je vyhodí (není to o neschopnosti doručovat, ale spíše v neplnění plánů produktů aliančních partnerů, ale to je zase na jiné téma, mmch, jeden z důvodů, proč se už nechci vrátit 8) )…jsou to zaměstnanci pošty, ale prostě spolehliví lidé chybí :(…ale jinak ano, práce je skutečně dost, není to opravdu jen o tom, že ženská vezme brašnu a obejde si kolečko…u nás zazvonili zespodu a lidé si chodili dolů, pokud měli třeba dopis…samozřejmě, když tam bydlela nějaká babička, co z nějakého důvodu dolů nemohla, nebo třeba měl někdo zlomenou nohu, tak by nahoru vyjely, ale to je o slušné požádání, že…pokud by to tedy byl problém, bylo by vhodné se dohodnout na této variantě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 14:58
@RadkaCh píše:
Jako že se ti špatně pracuje s lidmi, kteří zaplatí a chtějí to, za co zaplatili? To máš potom docela problém, to je pravda. Prej s lidmi jako jsem já :mrgreen:
Jestli jsi sem přišla hájit Českou poštu, tak celkem pozdě, pošta už si svoje jméno udělala. Není naše vina, že špatný :lol:

no a už jsme zase u toho, opět překrouceno…s některými lidmi se skutečně nedá debatovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.6.15 15:00
@Caborina píše:
Ahoj měla bych dotaz zda s tím ma někdo zkušenost…Mám 7 týdenní holčičku, byla jsem na VZP jí nahlásit, prý zašlou kartičku domů…Kartička nepřišla…Dneska jsem byla na VZP a řekli mi že byla doručena již před měsícem, a mě nic nepřišlo!!! Jak se můžu bránit? Na poště nic není, máme docela problém s poštačkou protože jsme si několikrat objednali a čekali a nic nepřišlo a pak až nám dala do kaslíku poslední výzvu a když jsme jí říkali co to ma znamenat tak nam prý dávala všechny výzvy!!!Už toho mam dost, co když někdo zneužije kartičku VZP malé..:-(

jestli je to posláno obyčejně, neuděláš nic. Jestli doporuč. tak si stěžovat. Ale pokud ona to takhle dělá, najdi si číslo na poštu a prostě tam pokaždé, když něco čekáš, zavolej. a prostě si stále stěžovat. mmchdm, vzp kartičku nikdo nezneužije, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.6.15 15:04
@leny-b píše:
no a už jsme zase u toho, opět překrouceno…s některými lidmi se skutečně nedá debatovat :roll:

Co máš překroucený? Ukaž mi, co jsem ti jak překroutila.

• Citovat
  • Upravit
10905
23.6.15 15:06
@leny-b píše:
nerozumím, jak netrefí?…máte novostavbu, co není na mapě nebo je k vám nějaký komplikovaný příjezd (příklady z mé praxe)?

To já taky nerozumím :) Stavba je tam od 50. let, je na mapě, vedle „hlavního tahu“ z vesnice. Osobně to chápu tak, že je nezná rajón a není schopný se doptat, nebo se mu nechtělo zajíždět kvůli jednomu balíku.

Mimochodem, jiné zdůvodnění (před tou pokutou od ČTÚ), které jsem vyslechla, znělo, že balíkář přijede, vyhodnotí ty důležité balíky, co rozveze (asi kolem návsi) a zbytek nechá na naší vesnické poště, ať si lidi dojdou. Oznámení o uložení pak roznese druhý až třetí den pošťačka, podle toho, kam má zrovna cestu s dopisy a tak. To jsem málem sežrala vzteky mobil.

A de facto mě nezajímá, proč není management České pošty schopný zajistit nějaké rozumné fungování služeb. Mně zajímá, jak dosáhnu toho, aby mi chodily balíky.

Protože tohle není o pár výjimkách - leplech, za tím imho musí být přístup „málo platíme, dáváme málo času na práci, blbě školíme, nedáváme nástroje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 15:13
@RadkaCh píše:
Co máš překroucený? Ukaž mi, co jsem ti jak překroutila.

prakticky všechno už od začátku…v posledním příspěvku např. to, že se mi špatně pracuje s lidmi…ale s takovými, kteří mluví nesmysly…nikde tu nebylo nic o zapomenutých klíčích…záskok byl myšlen zcela jinak, což ale někomu nemusí dojít (časem třeba dojde)…nebo o tom, že netrefí k domu…nad tím by ses měla zamyslet, cos napsala, aniž bys o tom něco věděla nebo aniž bys to pochopila…navic ono fakt není jedno, po kom řveš (i když některým jo, hlavně, že si uleví)…to je jako bys v jednom obchodě řvala po prodavačce, že ti v jiném špatně vydali, protože co, je to stejný obchodní řetezec a někdo to schytat musí, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 15:28
@Knihomyš píše:
To já taky nerozumím :) Stavba je tam od 50. let, je na mapě, vedle „hlavního tahu“ z vesnice. Osobně to chápu tak, že je nezná rajón a není schopný se doptat, nebo se mu nechtělo zajíždět kvůli jednomu balíku.

Mimochodem, jiné zdůvodnění (před tou pokutou od ČTÚ), které jsem vyslechla, znělo, že balíkář přijede, vyhodnotí ty důležité balíky, co rozveze (asi kolem návsi) a zbytek nechá na naší vesnické poště, ať si lidi dojdou. Oznámení o uložení pak roznese druhý až třetí den pošťačka, podle toho, kam má zrovna cestu s dopisy a tak. To jsem málem sežrala vzteky mobil.

A de facto mě nezajímá, proč není management České pošty schopný zajistit nějaké rozumné fungování služeb. Mně zajímá, jak dosáhnu toho, aby mi chodily balíky.

Protože tohle není o pár výjimkách - leplech, za tím imho musí být přístup „málo platíme, dáváme málo času na práci, blbě školíme, nedáváme nástroje“.

jéé, o managementu ČP se raději rozepisovat nebudu, já si toho na vlastní kůži zažila :( :zed:…u nás byl jednou třeba problém, že k domu, který tam stál taky snad od války, nevedla cesta, jen nějaká polňačka, takže na mapě nebylo vidět, jak se k domu vlastně dostat…ale to se tam jelo jednou za uherský rok a balíkářka to taky nevěděla, naštěstí jiný bálíkář, co na tom rajonu už zaskakoval, věděl, takže se doručilo…jinak k tomu zdůvodnění, to je nesmysl, takto se balíky nedoručují, rozhodně ne u nás…tady se jezdila např. před Vánocema i v soboty a hrozily i neděle, brigádníci se nepřijímali, bohužel :(…dokonce jezdil i střediskový vedoucí svým osobním autem, ale slyšela jsem, že v Praze se takto jezdilo…ale tohle je rozhodně špatně, balíky se třídí podle priority (např. EMS musí být doručeny dopoledne, tak ty jdou dříve, že), ale doručovalo se vždy vše, co doručit šlo…ale u vás bych zašla na doručovací!! (pozor, opravdu na doručovací) poštu a sdělila, že bydlím tam a tam, nebo dostanete se ke mě touto cestou…jako č. popisné určitě na domě máte, tak by vás měli najít…pokud nenajdou, vyhledala bych vedoucího a s ním to probrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.6.15 15:38

@leny-b My máme jako doručovací nějaké depo v Praze, když jsme měli tu v našem městě, tak se sice nejspíš balíkáři strefovali do mého jména šipkami, ale jezdili.

Způsob doručování mi objasnila paní pošťačka, takže věřím, že to nebyl ani tehdy oficiální postup, ale taky věřím, že to byla realita - ono to moc jinak vysvětlit nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
23.6.15 16:02

@Knihomyš tak jsem to trefila dobře 8)…ono mezi námi, Praha je tak trochu sama pro sebe, osobně jsem na ni alergická (omlouvám se jinak všem pražáků, kteří jsou v tom nevinně :mavam: )…ale i dovolat se tam je práce na celou směnu :roll:…ale pokud k vám trefí pošťačka, tak by měl i balíkář - ať se třeba poštačky zeptá :D…hele, doporučuju ten první postup, tedy promluvit si s vedoucím balíkářů…pokud by byl problém, nechávejte si uložené zásilky opakovaně doručovat…ono je s tím dost papírování, tak mu dojde, že je lehčí dovézt do na první pokus 8)…je to sice takový malý naschvál, ale v tomto případě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová