Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj měla bych dotaz zda s tím ma někdo zkušenost…Mám 7 týdenní holčičku, byla jsem na VZP jí nahlásit, prý zašlou kartičku domů…Kartička nepřišla…Dneska jsem byla na VZP a řekli mi že byla doručena již před měsícem, a mě nic nepřišlo!!! Jak se můžu bránit? Na poště nic není, máme docela problém s poštačkou protože jsme si několikrat objednali a čekali a nic nepřišlo a pak až nám dala do kaslíku poslední výzvu a když jsme jí říkali co to ma znamenat tak nam prý dávala všechny výzvy!!!Už toho mam dost, co když někdo zneužije kartičku VZP malé..:-(
Pokud to poslali obycejne, nezjistis nic. Nahlas ztratu a pozadej o novou.
A co ji nahlásit jako ztracenou a novou si přímo vyzvednout na pobočce?
Ztrátu jsem nahlasila na VZP a prý kdyby se vrátila tak mi jí pošlou znova, ALE KDYŽ SE JIM NEVRATÍ tak co když jí někdo zneužije
Mě teda nenapadá, jak by se dala zneužít kartička
Jakože někdo by na ní přihlásil k doktorovi svoje dítě? Tak si pak zažádej o výpis výkonů a uvidíš, zda to sedí na tvojí malou. Peníze si na to rozhodně nikdo nepůjčí, tak nešil ![]()
To ne, ale už jsem slyšela že se nechal někdo udělat nějaký výkon a dotyčnému pak přišlo placení…
To se posílalo doporučeně, nebo obyč.? Jestli obyč, nic nikde nebude zaznamenané. Jestli doporučeně, pak musí být záznam.
Jak se dá zneužít? Začne ji používat někdo jiný se stejně starým dítětem. Není to nic vážného do doby, než začnou být ve výkazech podezřelé výdaje nebo např. když je „falešné“ dítě hodně léčeno a výdaje pojišťovny jsou velké a ta se pak zdráhá proplácet nestandartní úkony. Moje kamarádka je dost často nemocná, má za sebou hodně operací a už měla s pojišťovnou problémy, že se jim nelíbilo, kolik za ni vydávají peněz stále dokola. Pak jí už nepropláceli lázně, které by jí i mohly pomoct. Jak říkám, neděje se vlastně nic, dokud nezačne být dítě nemocné.
@Ivan PPZ píše:
To se posílalo doporučeně, nebo obyč.? Jestli obyč, nic nikde nebude zaznamenané. Jestli doporučeně, pak musí být záznam.
Posílá se obyčejně.
Kartička z VZP se posílá obyčejně. Bohužel na pobočce vyzvednout ihned nejde. Napadá mě - ví pošťačka že se Ti narodilo dítko a jeho jméno? Nemohla to vrátit z tohoto důvodu?
Na VZP požádej o zablokování té staré, s tím že Ti nepřišla a zaslání nové.
Jak vyřešit kartičku VZP už víš a s poštou napiš mail se stížností na opakované nedoručení (je fajn vypsat přesné dny a č. zásilky) na mail, který najdeš na webu pošty. Oni se tím musí zabývat, pošlou ti písemné vyjádření a hlavně, něco se změní! Jsem si takhle před pár lety musela stěžovat na nedoručování balíků a ihned po stížnosti začali normálně zvonit. Nedávno se nám tu měnili doručovatelky, opět problém zazvonit, tak jsem zašla k nám na poštu za vedoucí, jestli o tom ví, že nechci dělat potíže, ale že i brigádníci musí dělat svou práci naplno a od té doby naprosto bez problémů. Když to nikde nenahlásíš, můžeš si psát na e-mimino, ale zlepšení se nedočkáš.
Trošku mě napadá, že možná může být vina i na straně VZP. Přijde mi divné, že když máš 7 týdenní miminko, že by už jsi měla kartičku před měsícem mít doručenou. Já jsem na kartičku čekala taky docela dlouho.
@Caborina píše:
Ztrátu jsem nahlasila na VZP a prý kdyby se vrátila tak mi jí pošlou znova, ALE KDYŽ SE JIM NEVRATÍ tak co když jí někdo zneužije
Tak uz je nahlasena jako ztracena, predpokladam ze to nejak eviduji.