Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucka1111 Pak je ale nesmyslne jeji tvrzeni, ze nemuze ha, neb delaji i jen gestagenni.
Tve telo to prezije, ale fakt si nakup ty kondomy… ze ti mladi tak radi pokousi to stesti; vytahnout vcas
![]()
@Anibuod píše:
Ahoj holky, v únoru jsem měla úlet s jednim zadanym klukem a protože to nestihl bokem tak pro jistotu jsem si vzala postinor. Nesmim brát kvůli tomu, že mamka měla trombózu antikoncepci a asi je to dědičný no a kondom nemělNo a včera ráno jsem spala poprvé opilá po oslavě se svym novým klukem, a bylo to bokem, ale nvm jestli jsem stačila uskočit, a vim že miminko zatim nechci, hlavně jsme spolu 14 dní teprv, a nvm jestli teď když si vemu postinor znova jestli mi to může ublížit. Miminko chci, ale ne teď a ne s klukem, kterýho znám 14 dní. Máte někdo s tím zkušenosti?
A to se mi líbí - jak jste holky zodpovědné ke svému zdraví. Antikoncepci nemůžete - trombóza, to je holt strašák, tak pěkně bez kondomu a bez antikoncepce - co se může stát? nějaká ta pohlavní nemoc, HIV, postinor to jistí, ten je neškodný, hlavně ó hrůzo nebrat tu hnusnou antikoncepci.
Příspěvek upraven 06.05.19 v 19:55
Jestli máš takový sklony, že se napiješ a vyválíš se s každým, kdo si řekne, tak tomu stejně dřív nebo později neutečeš a ještě budeš řešit že nevíš, čí to dítě je. Nehledě na to, že ona ani ta HA není všespásná, krom dítěte si přitáhneš ještě nějaký svinstvo. Neštěstí, fakt. Promiň.
Nevím jestli jsem stačila uskocit mě rozsekalo
dneska ty mladí ten sex provozují pro mě až nepochopitelně. Jinak jak píši ostatní dnes je spousta možnosti antikoncepce, je třeba se také zamyslet nad pohlavními chorobami a neroztahovat každému koho potkáš. Postinor není vhodné naduzivat. Ale tvoje volba. Zajdi si na gynekologii a možnou dědičnost na trombozu si nech prověřit.
@j.a.n.i1 píše:
@Lucka1111 Pak je ale nesmyslne jeji tvrzeni, ze nemuze ha, neb delaji i jen gestagenni.
To máš naprostou pravdu, gestagenní by brát mohla, to hematologové nezakazuji ani ženám co mají prokázanou nějakou lehčí trombofilii (např. heterozygot pro Leidenskou mutaci). Podle mě se zakladatelka ani na možnosti antikoncepce neinformovala a na základě toho, že někdo měl trombozu hned píše, že HA nemůže. Nicméně já bych třeba gestagenní antikoncepci asi nechtěla, má podle mě dost vedlejších účinků, ani ne nebezpečných, jako nepříjemných - nepravidelný cyklus, zvýšení váhy, zhoršení pleti…Ovšem samozřejmě je to daleko lepší než do sebe cpát opakovaně postinor. A s tím jaký má k ochraně přístup to asi nebude poslední použití.
@Anibuod dvakrát za sebou by se neměl, je to koňská dávka hormonů a může to dost rozházet cyklus. Jinak přerušovaná soulož je účinná jen z 80 %, tj. jedna z pěti na to za rok dojede. Když je náhodný nebo nový partner, tak buď chytrá a nos kondomy, jsou i tenké, vroubkované atd, nejen kvůli HA se celkem dost rozjely pohlavní choroby. Sama jsem dojela na to, že jsem byla kolem osmnátky blbá a spala sice jen s partnery, ale v podstatě od začátku bez kondomu a jeden čas jsem trávila pomalu každý týden na gyndě kvůli genitálním bradavicím.. A věř mi, není to příjemné onemocnění. Vem si, s kolika ženami spali tvoji partneři bez ochrany, stačí, aby to jedna z nich měla a můžeš to mít i ty.. Mimochodem, genitální bradavice zvyšují riziko rakoviny děložního čípku, krom toho je i spousta jiných nemocí pohlavně přenosných.. Kdybych se vrátila spátky v čase, bez kondomu jedině s dlouhodobým partnerem.
@Lucka1111 Jo, tak me taky nevyhovovala, ale ja muzu i dvouslozkovou.
Fuj, teda to že jdeš s každým bez kondomu je pěkný ekl :poblion a možností ochrany máš i tak dost, já mám napsanou gestagenni antikoncepci, moje se jmenuje konkrétně Torri ale určitě jich je víc. A protože už mám dítě, tak si za půl roku nechám dát tělísko. Pak existují pesary, krémy, atd. Ale takovou jako jsi ty znám taky, otěhotněla, šla na potrat a ještě se pak nechala litovat že nemohla brát HA
Dítě už měla, další nechtěla ani za nic, tak těch možností měla ještě víc.