Postižené děti v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
23.6.17 19:28
@Anonymní píše:
Budu davat do školky dítě s vyvojovou dysfazii. Je agresivní, vzteklý a psycholozka vyjádřila obavy, jak to zvládne bez asistenta. Toho jsme zatím neřešili.
Do práce musím, nemám jinou možnost.
U nás se nikdo rodičů neptal. A upřímně by mi nevadilo, kdyby to bylo z druhé strany. Myslím, že pokud je asistent, tak to jde.
Navíc často udělá větší zle rozmazlene dítě - „osobnost“ bez výchovy a mantinelů, než děti s různými vadami a postižením.
2.anonym

pokud je Tvé dítě agresívní a zlé, pak mi věř, že Tvé řeči o dětech"osobnostech" a větším zlu jsou jen povídačky. Nicméně chápu, že jako rodič takového dítěte nemáš úplně realistický pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
23.6.17 19:34

Kdybych musela řešit třeba vyražený zub u mého dítětě, že mu to udělalo dítě s dg. tak by mě to sakra naštvalo…a píchání do očí???!!! to bych byla fakt zlá, kdyby tohle někdo zkoušel na moje dítko. Však on ten chlapec z filmu Děti úplňku se taky snažil píchat lidem do očí…a tomuto musejí být zdravé děti vystaveny v ránci inkluze?! Proč nechrání někdo je? fuj…předtavuji si sebe jako školkovou holku, byla jsem maličká a introvert…a útočit na mě agresivní kluk o deset kilo těžší a o půl hlavy větší…Být normální je koukám o hubu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.6.17 19:36

Nakopala bych ředitelku za její neprofesionalitu. A mezi námi správně by neměla znát diagnozu ani ona, natož ostatní rodiče. Zkus si představit, že by po městě šl email s diagnozama vás nebo vašich dětí - třeba astma, enuréza, ekuparéza, problémy v důsledku nevhodné výchovy… To by bylo řevu o ochraně osobnosti.
Ostatní rodiče nemají co mluvit do toho, jaké děti budou s nimi chodit.
Je zajímavé, že když je agresivní autista, měl by odejít, ale když je agresivní někdo „normální“, tak je to v pořádku. Nehledě k tomu, že dítě být v té třídě agresivní vůbec nemusí. Ony se ty děti chovají odlišně v různých prostředích.
Tyhlety předsudky mě vždycky na.erou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.6.17 19:39

Moje deti zatim navstevovaly 2 skolky. Do obou dvou chodily deti s nejakym hendicapem a zadne problemy se s nimi neresily, na to tam byli jini experti, bez handicapu,. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
23.6.17 19:39

Ano, rodiče nemají co mluvit, kdo bude do státní školky chodit, ale mají nárok, aby děti s problémovým chováním neubližovali ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 19:40

No já mám možná předsudky, taky jsem viděla zmiňovaný dokument a to je šílenost, já věřím tomu, že i zdravé dítě může být agresivní, to ale nějak potrestáte, ale jak chcete trestat postižené děcko, které za to nemůže? já se právě bojím toho, že bude ubližovat jiným a to já fakt nesnesu… ten agresivní nebude mít asistenta. zakl.

• Citovat
  • Upravit
639
23.6.17 19:40

@Poustevnice A co kdyby vyrazil zub tvýmu dítěti někdo normální, jen třeba nevychovaný. Nebo dokonalé dítko zákeřné (na povrchu dokonalé…)? Každej není jako v Dětech úplňku, tam jsou ty nejtěžší případy, neintegrovatelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.6.17 19:42

Hlavně to dítě trestají dopředu za něco co neudělalo.. Bude v šatně a už to bude- to je on.. co.. Proto jsem nikdy ani ani ve škole, ani třeba na hřišti neříkala jako obranu, když něco..
On má ADHD.. stejně polovině lidem je to jedno, když jde o jejich dítě, a další polovina si něco řekne, že kecá, že stejně si to vymýšlí..
Naštěstí, musím napsat, že s klukem nemám problém co se týká agresivity, ale běžného poštuchování, kdy na vině jednou je on, jednou někdo druhý- ale žádné píchání do očí a nebo něco tak, prostě klasické třeba postrčit, schodit pouzdro, na hřišti to bývalo, barní hraček atd.. ne agrese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
23.6.17 19:44

Na druhou stranu - jak k tomu přijdou ty děti bez výchovných problémů… když je na nich pácháno takovéto sociální neomarxistické sluníčkářské inženýrství…jako je inkluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Anonymní píše:
No já mám možná předsudky, taky jsem viděla zmiňovaný dokument a to je šílenost, já věřím tomu, že i zdravé dítě může být agresivní, to ale nějak potrestáte, ale jak chcete trestat postižené děcko, které za to nemůže? já se právě bojím toho, že bude ubližovat jiným a to já fakt nesnesu… ten agresivní nebude mít asistenta. zakl.

Ten dokument byl o nízkofunkčních autistech. Takoví do běžné školky nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639

@Poustevnice Každé dítě má nárok na to, aby jim nikdo neubližoval. I děti s postižením mají právo na to, aby chodilo do školky bez toho, aby jeho příchod provázel nesouhlas. Přijde mi to dost „rasistické“, ale zase mne to tolik nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
23.6.17 19:45

Jistě že není, ale tady je nastíněn problém s agresivitou a ADHD…a to si ty zdravé děti nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.6.17 19:47

Co víš o inkluzi? Četla jsi zákon, vyhlášku, metodický pokyny?
Ono to není tak špatně napsaný, jen to provedení není ideální. Moje děti chodí do školy, kde jsou i děti s postižením a je to prima a nemají s tím žádný problém. A rozhodně toho neumí míň než jiné. Ale je to tam prostě zvládnutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
23.6.17 19:49

Klidně to nazývej třeba rasistické, slova jsou už skoro všechno jalová a vyprázdněná, v dnešní době. Prostě to vidím takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.6.17 19:51

Ano, je nastíněn - takže si na to školka dá extra majzla, bude mít asistenta a hlavně - možná to tak úplně není. A třeba tam bude rozkošná blonďatá holčička v růžových šatech, žádné ADHD, nic, extra povídavá, vše umí, rozkošná a ta bude ubližovat ostatním tak, aby to nikdo neviděl (píchat špendlíkem, stahovat kalhoty, kopat do břicha…). Jsem to zažila, bylo to strašný - nikdo tomu našemu nevěřil, že tahle slečna dokonalá je tak těžký agresor. A byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin