Postižené děti v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
23.6.17 20:44
@Kelsey píše:
I ten agresivni autista si zaslouzi sanci. My mame autistu ve skole, brzo bude vychazet. Byl tam davno driv nez byla inkluze i tu asistentku mel. Byla doba, kdy byl agresivni, vztekal se. Ale vyrostl, agrese pominula, ja ho znam az posledni rok a pul a to mi museli rict, ze to je on, ktery ma ve tride asistentku. Ta si ho chvali, ze je uzasny, sikovny, i kdyz byla doba, kdy bojovali, ted je to rozumny kluk, jsou v te tride jini experti. Pracuji aktualne u uc., ktera ho mela ve tride prvni 4r. Co jsem slysela, jaky byl a co jsem ho sama poznala. Nedovedu si predstavit, ze by musel byt na specce. Odepsany pro predsudky, po tom co nam jedna kolegyne, ktera tam pres 20r.uci rekla, ze jen velmi mala hrstka decek ma sanci, po specce byt funkcni, pouzitelni pro svuj zivot, at se snazi, jak se snazi ucitele, tam ty decka si predavaji jen to zle, na dobre se.ou, nemaji motivaci, nekteri se ani nevyuci, zivot pak proflakaji, jsou nepouzitelni. Si nedovedu predstavit, ze by tam treba tady ten nas autista, musel jit, takhle ma sanci na normalni zivot, normalni praci. Promarnil by, tam sanci na bezny zivot. Vis kolik jich je?

mám podobné zkušenosti

Příspěvek upraven 23.06.17 v 20:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
@matkabagristy píše: :mrgreen: jo, zajímavá úvaha

jj znám dost lidí z Mensy ale že by šlo o nějaké agresory…ouha… ;)…a to ani né

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639

Jeden spolužák se dostal na místní gympl, chronicky vyrušuje, pokud se mu něco nezdá, zaútočí. Ale v přijímačkách byl prakticky nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.6.17 20:46
@Borrealis píše:
ale ale…tak zde bych se zrovna trošku přela…že by byly pastáky, výchovné ústavy a posléze kriminály plné géniů s vysokým iq tak úplně není pozorováno… :mavam:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.6.17 20:47

Myslím, že tam bylo špatně použité sloveso - já bych napsala, že i agresivní psychopat může mít vysoké IQ. Nebo že i člověk s vysokým IQ může být agresivní. Tzn, jedno nevylučuje druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.6.17 20:48
@Katche píše:
Jeden spolužák se dostal na místní gympl, chronicky vyrušuje, pokud se mu něco nezdá, zaútočí. Ale v přijímačkách byl prakticky nejlepší.

to je věc, se kterou se učitel vyrovná. Buď ví, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.6.17 20:50

Já jen chtěla napsat, že gympl nezaručuje hodné děti :-)
Jinak, tam rodina dost spolupracuje, kluk bude mít asistenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.6.17 20:50
@Borrealis píše:
ale ale…tak zde bych se zrovna trošku přela…že by byly pastáky, výchovné ústavy a posléze kriminály plné géniů s vysokým iq tak úplně není pozorováno… :mavam:

Ale holky, snad nechcete tvrdit, že agresivita je výsadou hloupých, naopak. Stačí nahlédnout do historie, že těch skutečně největších zvěrstev se dopustili lidé nadprůměrně inteligentní. Jestli si vážně myslíte, že chytré a školsky úspěšné dítě znamená taky hodné dítě, pak se nezlobte, ale to je hluboký omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.6.17 20:54
@Jana206 píše:
Ale take jsou dříve unavitelne, musi mit rezim, řád, dostatek volneho casu. Pokud ma dítě nejaky problém, vetsina odbornych zarizeni mu tento typ studia nedoporuci, ale doporučí pockat do devitky.

Možná máš n mysli děti s ADHD, ale agresivita a patologické chování může vznikat i na podkladě jiných příčin - genetických, výchovných, nezjištěných. Pro doplnění - popisuju zde zkušenost z praxe, nejsou to teoretické úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.6.17 21:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je běžné i ve vašich MŠ, že se postižené děti (autisté, ADHD, lehká mentální retardace aj.) integrují mezi zdravé děti. Dnes jsme dostali mail od ředitelky s tím, že se nás ptá, zda-li by nám nevadilo, že od září budou ve školce s našimi dětmi dvě děti postižené, konkrétně jeden chlapeček s autismem, ADHD, prý je hodně agresivní a ubližuje dalším dětem a pak holčička, která má lehkou retardaci a bude u ní určitě asistent. Nevím, jak reagovat, ale moc se mi to nelíbí.

Nevím, nepostřehla jsem, že by ve školce byli nějaké děti „jiné“. Rozhodně tam nikdo nemá asistenta.
A i kdyby, tak by mi „jiné“ děti nevadily, pokud by byly skutečně integrované nějakým zásadním způsobem nenarušovali chod školky a vztahy mezi dětmi (agresivita, výrazné narušování programu apod.).
Myslím, že by to byla dobrá příležitost, jak „zdravé“ děti seznámit s „jinakostí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 21:03
@MarketaJ píše:
A proč jste neřešili toho AP? Sorry, chápu, že do práce musíš, ale dát dítě agresivní, vyteklý dítě s VD do běžný školky bez AP je pitomost. Chudinky učitelky. A abys neřekla, že nevím o čem mluvím, tak mám dítě s VD a bez asistenta bych jí do školky nedala a to není agresivní. Ale hlavně proto, že by tam byla úplně ztracená.

Protože mi AP nikdo nedoporučil. Psycholožka říkala, že to bude v pohodě, že je tvárný a spolupracuje a další a na konci, když mi řekla, že by to na AP neviděla, dodala, že neví, jak to zvládne a že kdyby to nešlo, máme se spojit s SPC :nevim:.
Neboj, když to nepůjde, tak ho okamžitě stáhnu a druhý pokus bude s AP.
A abys nemyslela, že jsou učitelky chudinky, tak ony ani AP nechtějí. Je to jejich třetí dítě s VD, a když jsem se zmiňovala o asistentovi, tak protáčely oči, že hlavně to ne :nevim: že to zvládnou samy.

• Citovat
  • Upravit
3831
23.6.17 21:41

Sama mám v MŠ autistu s asistentkou a nevidím na tom nic špatného. Syna zdravé děti ženou dopředu a na druhou stranu si myslím, že ostatní zdravé děti alespoň poznají, co je to ohleduplnost a naučí se s těmito „jinými“ dětmi vycházet a vzájemně si pomáhat. Podle mně je to prospěšné pro obě strany, za celý školní rok se nestal jediný větší konflikt mezi dětmi a i ostatní rodiče nás vzali „do party“. Všechno je to o vzájemné toleranci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.6.17 21:48

No já mám teda ještě jednu zkušenost.. Nevím jak školka, ale co občas zažíváme, tak je to, že taktové ty hodné děti, když vidí, že se někdo snadno rozčílí, a nebo křičí, tak schválně vyrypují..
Já nedávno musela do školy, protože mi nezávisle na sobě dvě maminky, které se neznají, řekly, že dva kluci našeho vydraždují, dokud nebouchne.. npař. l mu říkají, že vypadá jak šiška a a tak dlouho dokud na ně nezakřičí a pak samozřejmě učitelka a už si mě volá, že mi tak kluk křičí na děti atd.. Náš mi říkal, že se mu smějí a dráždí, zlobí.. a pak mi to řekly i maminky od dvou kluků ze třídy, kdy jim to děti doma řekly..
Já zašla za učitelků s tím, že teda se jdu zeptat a ona mi řekla, že to ví, že prostě má ve třídě takové děti- dva kluci, kteří prostě děti nebijí, ale prostě vyrypují, zlobí je, dráždí, ponižují, tak aby se jim celá třída smála..
Ono je hodně důležité dávat pozor i na to, když nějaké dítě má takovou vadu, aby nějací ti hodníí.. nedělali zle.. Potom se totiš nehledí na to, proč to dítě se zlobí a je naštvané, ale že až něco udělá..
Já mám štěstí, že nemám kluka agresnivního, že má lehkou formu, ale věřím že i obyčejné dítě dokáže vykolejit, takové chování nějakých těch smrádků, co rádi dělají zle, a posmívají se, provokují, a ponižují před kolektivem, pokud druhé dítě nevybuchne, a pak jsou na koni, protože většinou potrestaní nejsou..jen se smějí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
23.6.17 21:59

@Janasas tohle už je o učitelkách, jak se k tomu postaví :/ My máme štěstí, že synátor je ve třídě s opravdu hodnými dětmi, jinak bych bojovala ve školce dnes a denně (i tak máme problémy, ale ne s dětmi, jen s vedoucí učitelkou).
Ale byl tam kluk, naštěstí se se synem minuli, který prostě šel, ostatní děti bil, kousal, ponižoval a učitelky nic - protože to bylo prominentní dítě prominentních rodičů. Tohle nesnáším, kluka bych vzala a dostal by zleva a zprava a bylo by po problému (kdybych mohla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.6.17 22:01

Ja souhlasím, ze i na gymplu se může vyskytnout sikana, ostatně v kazdem detskem kolektivu. Věřím ale tomu, ze cim inteligentnejsi deti, tim je mensi šance. Pokud uz se ale vyskytne, může byt tezsi odhalit agresora, probiha casto skrytě, tzv. tichý provokatér. Tomu uz se dnes ale taky venuje velka pozornost, tvorba kolektivu hned od zacatku, seznamovaci kurzy, skolni psycholog.. To funguje hlavne na gymplu. Presto pro nadane dítě nevidim v inkluzi zadny prinos. Ucitel, i kdyz ma asistenta, musi tempo vyuky prizpusobit tem pomalejším. U syna vidím, ze ma navic a neni beze zbytku vyuzit jeho potenciál. Pisemky jsou lehké, ukolu navíc málo. Problemem je, ze je ve třídách hodně dětí. Ja bych byla pro studijní tridy, jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin