Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
No já mám možná předsudky, taky jsem viděla zmiňovaný dokument a to je šílenost, já věřím tomu, že i zdravé dítě může být agresivní, to ale nějak potrestáte, ale jak chcete trestat postižené děcko, které za to nemůže? já se právě bojím toho, že bude ubližovat jiným a to já fakt nesnesu… ten agresivní nebude mít asistenta. zakl.
A jak ho potrestas? Mame ve skolce 2 problemove deti, ktere ublizuji ostatnim, bez diagnozy, maji nespolupracujici rodice a neudelas nic. Nejak nechapu, agresivni dite bude problem, at bude nebo nebude mit diagnozu a mam zkusenost s agresivnim klukem s adhd a diky perfektni spolupraci a komunikativnosti jeho rodicu, s nim nejsou problemy, narozdil od tech 2 „normalnich“, bez diagnozy, jejichz rodicum je sumak, ze ublizuji jinym. Poslala bych pani reditelce e-mail, at laskave nevyvolava zbytecne obavy a venuje se tomu, co ma v popisu prace, tohle to opravdu neni. Vykasli se na predsudky, resis tady problem, ktery neni. ![]()
@Poustevnice píše:
Na druhou stranu - jak k tomu přijdou ty děti bez výchovných problémů… když je na nich pácháno takovéto sociální neomarxistické sluníčkářské inženýrství…jako je inkluze.
Mohla bys definovat dítě bez výchovných problémů? Řekla bych, že mám plnou třídu takových dětí klasifikovaných jako „bez výchovných problémů“, ale jak se k sobě dokáží chovat, je někdy docela mazec.
@Poustevnice píše:
Jistě že není, ale tady je nastíněn problém s agresivitou a ADHD…a to si ty zdravé děti nezaslouží.
Moc bych se nerouhala a kazdy den se modlila ke zdravi svych deti.
Jinak jsem mela poprve v zivote chut pouzit blijiciho smailika, ale ovladla jsem se. ![]()
@Poustevnice píše:
Kdybych musela řešit třeba vyražený zub u mého dítětě, že mu to udělalo dítě s dg. tak by mě to sakra naštvalo…a píchání do očí???!!! to bych byla fakt zlá, kdyby tohle někdo zkoušel na moje dítko. Však on ten chlapec z filmu Děti úplňku se taky snažil píchat lidem do očí…a tomuto musejí být zdravé děti vystaveny v ránci inkluze?! Proč nechrání někdo je? fuj…předtavuji si sebe jako školkovou holku, byla jsem maličká a introvert…a útočit na mě agresivní kluk o deset kilo těžší a o půl hlavy větší…Být normální je koukám o hubu…
@Katche píše:
Ano, je nastíněn - takže si na to školka dá extra majzla, bude mít asistenta a hlavně - možná to tak úplně není. A třeba tam bude rozkošná blonďatá holčička v růžových šatech, žádné ADHD, nic, extra povídavá, vše umí, rozkošná a ta bude ubližovat ostatním tak, aby to nikdo neviděl (píchat špendlíkem, stahovat kalhoty, kopat do břicha…). Jsem to zažila, bylo to strašný - nikdo tomu našemu nevěřil, že tahle slečna dokonalá je tak těžký agresor. A byla.
To není žádná utopie - to můžu potvrdit. Dětičky „bez výchovných problémů“, jejichž rodiče hystericky sepisují petice proti inkluzi.
Já bych mu dala šanci. U nás je 3 měsíční doba na to, aby se dítě zžilo se školkou..
Ono taky to nemusí být tak žhavé. Třeba to dítě nebude takové, a kdyby to bylo hodně vyhorcené pak to řešit
@Burj Chalifa a co děti, které nemají diagnozu, ale jsou jen nevychované? Takže žádná inkluze, ale jen neschopnost/neochota vychovat dítě? Mýmu synovi takhle ubližovala v době, kdy se o slovo inkluze ještě nebylo ani známo.
@Kelsey kariérní růst si pleteš s kariérním řádem. Zkušení učitelé rozdíl vidí a zářné zítřky nevidí
Asi s úplným postižením v naší školce nejsou, ale pár dětí, které mají nějaký problém ano a myslím, že to není vůbec naškodu. Normální děti zjistí, že nejsou všichni stejní a naučí se k nim chovat. Nás se ani nikdo neptal, ale nevadí mi to. Mívají asistenty.
@Anonymní píše:
Budu davat do školky dítě s vyvojovou dysfazii. Je agresivní, vzteklý a psycholozka vyjádřila obavy, jak to zvládne bez asistenta. Toho jsme zatím neřešili.
Do práce musím, nemám jinou možnost.
U nás se nikdo rodičů neptal. A upřímně by mi nevadilo, kdyby to bylo z druhé strany. Myslím, že pokud je asistent, tak to jde.
Navíc často udělá větší zle rozmazlene dítě - „osobnost“ bez výchovy a mantinelů, než děti s různými vadami a postižením.
2.anonym
A proč jste neřešili toho AP? Sorry, chápu, že do práce musíš, ale dát dítě agresivní, vyteklý dítě s VD do běžný školky bez AP je pitomost. Chudinky učitelky. A abys neřekla, že nevím o čem mluvím, tak mám dítě s VD a bez asistenta bych jí do školky nedala a to není agresivní. Ale hlavně proto, že by tam byla úplně ztracená.
Inkluze není špatná, nevychovaná děcka z marného rodinného prostředí dělaj ve školkách a školách paseku
@Katche píše:
@Burj Chalifa a co děti, které nemají diagnozu, ale jsou jen nevychované? Takže žádná inkluze, ale jen neschopnost/neochota vychovat dítě? Mýmu synovi takhle ubližovala v době, kdy se o slovo inkluze ještě nebylo ani známo.
totéž. Duševně nemocné nebo nevychovaný spratek, co terorizují a šikanují děti. Očistec je s oběma.
@matkabagristy to souhlasím, my řešili pořezané záda nůžkami- přes třičko do krve a kamarádka měla kluka se zlomenym prstem…
Děti jsou fakt drsné.. A jsou to teda děti bez nějakého problému..1 tř
Příspěvek upraven 23.06.17 v 20:10
@hofka píše:
Asi s úplným postižením v naší školce nejsou, ale pár dětí, které mají nějaký problém ano a myslím, že to není vůbec naškodu. Normální děti zjistí, že nejsou všichni stejní a naučí se k nim chovat. Nás se ani nikdo neptal, ale nevadí mi to. Mívají asistenty.
ke smyslově, tělesné postiženým určitě, to smysl má. K nevychovaným a nezvladatelným nikoli. Proč by se běžné děti měly přizpůsobovat hajzlíkům?
@matkabagristy píše:
@Kelsey kariérní růst si pleteš s kariérním řádem. Zkušení učitelé rozdíl vidí a zářné zítřky nevidí
Ano rad/rust sem myslela (blbe jsem se vyjadrila, lidove), neboj proti nemu jsem i ja, ze i me se bude tykat. Ale hodne lidi broji i proti inkluzi.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.