Postižené děti v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.6.17 22:07

Tak snad vysoké IQ a ppstiženi se nevylučuje, ne? Stejně tak agresivita rozhodně není výsadou hendikepovaných. V MŠ s AP mám dítě s vysokým IQ a lehkým autismem, není agresivní, spíš hrozí, že by jí mohly normální děti ubližovat. Takový mail ředitelky i přístup rodičů by mě teda hodně štval, dovedeš si představit, že by takto nežádoucí bylo tvoje dítě, přesto, že se musí se svou vadou snažit třikrát tolik co ostatní???

• Citovat
  • Upravit
74217
23.6.17 22:09
@dandysek píše:
Sama mám v MŠ autistu s asistentkou a nevidím na tom nic špatného. Syna zdravé děti ženou dopředu a na druhou stranu si myslím, že ostatní zdravé děti alespoň poznají, co je to ohleduplnost a naučí se s těmito „jinými“ dětmi vycházet a vzájemně si pomáhat. Podle mně je to prospěšné pro obě strany, za celý školní rok se nestal jediný větší konflikt mezi dětmi a i ostatní rodiče nás vzali „do party“. Všechno je to o vzájemné toleranci ;)

Treba casem ubyde zlych lidi, kdyz se nebudou vzajemne separovat a odlisnost zavirat jinam do jinych skolek, skol, aby neotravovali ty dnes zdrave.
Jenze nekdy si maminky zdravych deti neuvedomuji, ze i jejich deti muzou mit jednou problem, staci nehoda v aute, nejaky uraz, jedno potentene kliste/komar - borelioza a nasledne trvale nasledky a najednou se muze vse tykat i jejich ted zdravych deti. Uz vidim, jak nechaji sve deti separovat jinam, to by vetsina odpurcu velice rychle zmenila nazor, pokud by slo o jejich. Jsme sobecka a ignorantska spolecnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
23.6.17 22:56

Mně by to vadilo a jsem proti inkluzi. Školka i škola jsou vzdělávací zařízení. Běžné školky a školy jsou určené pro průměrné děti. Pro ty nějakým způsobem vyčnívající by měly být (a dosud byly) speciální zařízení. Dítě s IQ 150 potřebuje něco jiného než dítě s IQ 70. Dnes je moderní tvrdit, že lidé jsou stejní. Nejsou. V Kladně máme třeba oční školku, kde odborně pracují s dětmi s oční vadou. Není to o tom, že by děti s oční vadou mělo být izolované, venku si na ně ukazovat a dělat z nich exoty. Klidně můžou mít v té školce i normální třídu a nějaký čas trávit společně, ale k čemu dávat dítě se závažnou vadou do normální školky, kde nebude nikdo, kdo by se mu uměl správně věnovat? Dostane asistenta po krátkém kurzu, který mu z hlediska rozvoje bude na nic. To samé např. ve škole. Dítě IQ70. Má šanci zvládnout běžnou látku např. matematika, čeština, cizí jazyk? Nemá. Doteď byly speciální školy, které např. 1. třídu rozdělovaly do 3 let. Protože bez zvládnutého psaní a čtení a malé násobilky se dál nehnou. Teď je dáme do běžné školy, dostanou asistenta, výuku stejně nebudou zvládat. Rozdíl bude především ten, že se naučí ještě míň, protože jim hned na začátku ujede vlak, potom budou procházet z milosti. Je ovšem třeba rozlišovat. Třeba by mi vůbec nevadilo, kdyby děti mentálně postižené s těmi nepostiženými měly společné předměty typu výtvarka, hudebka, tělák. Jednak já bych tyto předměty neznámkovala, měly by spíš vést k lásce k dané činnosti, jednak pro budoucí život nejsou tak podstatné, a jejich zvládnutí je subjektivní. Zároveň nevidím jako problém, aby do normální školy chodilo dítě na vozíku - protože fyzický handicap nemá vliv učivo podstatných předmětů. Dřív to celkem dobře fungovalo. Dnes mi přijde, že každé druhé dítě má ADHD, v každé škole několik asistentů a lidi hážeme do jednoho pytle. Pevně doufám, že aspoň něco ze systému se udrží. Že pořád zůstanou základní školy specializované na matematiku, jazyku, hudebku, sport aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
23.6.17 23:06

@Burj Chalifa @Burj Chalifa Na Porgu jich podle toho, co jsem slyšela, moc nebude. Tam jsou s problémisty rychle hotovi, inkluzi nezvladatelných hajzlíků nepodporují dle informací ze zákulisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.6.17 23:19
@alatheia1 píše:
@Burj Chalifa @Burj Chalifa Na Porgu jich podle toho, co jsem slyšela, moc nebude. Tam jsou s problémisty rychle hotovi, inkluzi nezvladatelných hajzlíků nepodporují dle informací ze zákulisí.

Já už nevím, jak to napsat, aby to pochopil každý. Nezvladatelný hajzlík není diagnóza a žádná inkluze se jich netýká a nikdy netýkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
23.6.17 23:24

@hanka.br. Jasně, chápu, jak to myslíš, nevyjádřila jsem to úplně tak, jak jsem chtěla, tohle samozřejmě není diagnoza, reagovala jsem spíš na zmínku o Porgu, že jako elitní škola některé věci nejspíš netolerují, s inkluzí dětí s postižením to nemá zas až tak co dělat, jak jsou na tom s inkluzí přesně, to nevím, ale slyšela jsem to a to, a to mě napadlo napsat k příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.6.17 10:18
@alatheia1 píše:

dobře dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
24.6.17 11:10

Jinak psát mi, abych se modlila, abych takové nemocné dítko neporodila je takové útočení „ad hominem“, ale sorry, to se mi stát nemůže, to vím jistě. Já tak silný žaludek nemám, ale dotyčná si na mě vyleštila své ego, protože se jí silně chtělo zvracet, ale ustála to…tak to gratuluji, já občas blinkám nad tím, co musí často snášet, jak je v rámci experimentů dobroserů „hážeme“ do jámy lvové a tváříme se, že je to ok. Za mě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
24.6.17 11:12

Bruj - souhlas. Inkluze nezvladatelných smradů za „použití“ psychiky a rozvoje zdravých dětí…zvracím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
24.6.17 11:13

Burj- sorry za komolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.6.17 11:18
@Poustevnice píše:
Bruj - souhlas. Inkluze nezvladatelných smradů za „použití“ psychiky a rozvoje zdravých dětí…zvracím.

Já pořád nechápu, kde vzniká ta naprosto mylná představa o tom, že inkluze přivede do škol nezvladatelné smrady. Těch se inkluze přece vůbec netýká a ve školách jsou už dávno. Jestli máte na mysli děti s ADHD, tak ty jsou do škol integrovány zcela automaticky už léta letoucí, protože mají normální intelekt a do speciálního školství nepatří a nikdy nepatřily. Integrace se týká dětí s postižením a dětí s LMD, které jsou v naprosté většině samy o sobě svému okolí nejméně nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.6.17 11:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.6.17 11:35
@hanka.br. píše:
Já pořád nechápu, kde vzniká ta naprosto mylná představa o tom, že inkluze přivede do škol nezvladatelné smrady. Těch se inkluze přece vůbec netýká a ve školách jsou už dávno. Jestli máte na mysli děti s ADHD, tak ty jsou do škol integrovány zcela automaticky už léta letoucí, protože mají normální intelekt a do speciálního školství nepatří a nikdy nepatřily. Integrace se týká dětí s postižením a dětí s LMD, které jsou v naprosté většině samy o sobě svému okolí nejméně nebezpečné.

Kasli na ne, tyhle ty jsou ty, ktere siri dale predsudky. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.6.17 14:24

@Jana206 Tak to by ses dost divila. Inteligence se šikanou nemá zase tolik společnýho. Ano je to častejší problém u dětí, který mají třeba poruchy chování apod. Ale kamarádka má dost šílenou zkušenost se šikanou, kdy šikanující byli premianti třídy. Takže pravidlem to není a vím i případech šikany na osmiletém gymnáziu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
24.6.17 21:18

@Kelsey No tak jako říct kašli na ně, šíří předsudky, je taky předsudek, ale zas z opačné strany. Já jsem pracovala také jako asistent na základce, která se pyšnila inkluzí. Byla jsem naprosto zděšená, když ve třídě bylo tak 6 dětí, které měly různé problémy a litovala jsem těch pár opravdu bystrých dětí, jejichž rodičům to bohužel nedošlo, co to tam je zač. Vyrušování, velmi pomalé tempo, výsledky na konci roku teda tristní. Sama tak pro zábavu na studuji v oboru, jsem lehce cynická, ale myslím, že celkem realista. Inkluzi jak jsem ji zažila v extrémní formě, bych pro docházku svého dítěte tedy nechtěla. Ale lidé, kteří se v tomto oboru realizují, občas nemají soudnost, co to v důsledku taky znamená pro ty ostatní a hlavně učitele, když situace není zvládnutá a těch děcek je tam víc. A stačí různé dys a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin